S&P500: Nog steeds te Warm

Tegen het slaan van de slotgong was de S&P500 gisteren nagenoeg weer terug bij de slotstand van vrijdag. Anders verwoord, de S&P500 bleef gisteren Dicht bij Huis!

SP-IntraDagGrafiek

Is het al tijd om aan te nemen dat de S&P500 verder omhoogschiet, of zit de graadmeter nog steeds in de fase van afkoelen/consolideren?

Na het aftikken van 2779 midden vorige week is het verder opwaarts momentum even teruggelopen. Een blik op de slotstand van maandag leert dat de S&P500 nog steeds in de buurt noteert van het laatste ijkpunt van vorige week. Betekent dit dat de verwachting luidt dat de graadmeter nu als een baksteen kan vallen?

Dat dan ook weer niet. Net als gisteren kan ook vandaag wederom de eerste steunpilaar worden opgetild. Ditmaal van 2763 naar 2772. Zolang de S&P500 boven deze laatste zone noteert, blijft de onderliggende toon van de DailyDosis optimistisch. Dat neemt niet weg dat rekening moet worden gehouden dat de S&P500 nog wel even aangetrokken wordt door dit laatste niveau. Gisteren is al het niveau 2802 genoemd, maar uit het bovenstaande mag worden geconcludeerd dat deze voor nu even te hoog gegrepen lijkt.

Het feit dat ook vandaag nog geen nieuw lijstje met hogere ijkpunten wordt afgegeven wordt ingegeven door de verwachting dat eerst nog wat verdere afkoeling/consolidatie dient plaats te vinden. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Geef een reactie