S&P500: Kiezen

Het speelveld voor de S&P500 wordt momenteel bepaald door de gemiddelde lijnen. De lijnen uit de kleinste grafiek en de lijnen uit de dag-grafiek zijn gevangen in een potje armdrukken. Er zal gekozen moeten worden.

SP-IntraDagGrafiek

Afgelopen vrijdag heeft de S&P500 haar hoofd gestoten tegen de 20 daags MA uit de dag-grafiek. Ook gisteren lag het hoogste punt van de index weer vrij dicht tegen deze lijn aan. In de DD van maandag werd echter gewezen op het feit dat de 50 MA uit de kleinste grafiek vrijdag de neerwaartse druk wist op te vangen. Ook gisteren fungeerde deze lijn vooralsnog als dynamisch steunpunt. Zie hier de conclusie uit de inleiding.

Het speelveld voor de S&P500 is door het convergerende karakter van de aangehaalde lijnen, dalend in de dag-grafiek en stijgend in de kleinste grafiek, beperkt. Een keuze laat dus niet lang op zich wachten. In de dag-grafiek start de lijn vandaag rond 2741. Weet de S&P500 dit niveau te overtreffen dan gaat de 200 MA als magneet werken. Deze noteert momenteel op 2764. Dezelfde bovenkant dus als de range welke afgelopen vrijdag al is benoemd als volgend obstructie-gebied. Let wel, rond 2756 staat al een horizontale lijn getrokken. De verwachting luidt dat deze niet zonder slag of stoot overwonnen zal worden.

Zakt de S&P500 door de lijnen uit de intra-daggrafiek en het is nog steeds de verwachting dat dit op korte termijn gaat gebeuren dan mag de blik in eerste instantie op 2685. De insteek sinds eind vorige week luidt dat het opwaarts momentum aan het wegebben is. De start van de week geeft nog geen aanleiding om van deze gedachte af te stappen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Kiezen”

 1. Roland says:

  gister schreef ik over 2 patterns de Gartley is het geworden.
  https://twitter.com/Rolanddenhaag
  GJN
  in de achterliggende dagen is terughoudend betracht aangaande de eerder deze week gevormde PR. Zoals bekend heeft deze set-up een ijkpunt op 529.
  vinkje dus hoe mooi een pattern een doel en gehaald

  nu dan terug en op dit moment gebeur dat dus

  GJN
  Boven 525.50 mag de blik op het ijkpunt van de PR, met nogmaals de expliciete opmerking dat de indicator in dit proces bepalend is.

  en daar hou ik me maar aan vast

Geef een reactie