S&P500: Die Bodem

Het eerste magneetpunt werd gisteren gedefinieerd op 2672. Een blik op de hoogste koers van maandag leert dat het koersverloop de gekozen titel van de eerste DailyDosis van deze week de volledige eer aandeed. Het gevaar is nog niet geweken maar de temperatuur lijkt iets minder ijzig te worden.

SP-IntraDagGrafiek

De beweging van vorige week valt echter netjes binnen het langere termijn stijgende trendkanaal. Aldus de DailyDosis van gisteren. De analyse van vandaag start weer in de kleinste grafiek. Opnieuw is sprake van een Negatieve Reversal. Ditmaal echter niet de woorden Wild Wild West.

De reden ligt in het gegeven dat de berekening van de nieuwe set-up wederom uitkomt op 2530. Dit impliceert een gelijke bodem. Tussen de huidige stand en de laagste koers van vorige week ligt echter ook nog de bodem van 6 februari rond 2593. De combinatie van deze twee niveaus is van belang omdat een mogelijke terugslag vandaag best eens de bouwstenen kan leveren voor een omkeer-patroon in de kleinste grafiek. Gisteren werd afgesloten met de woorden:

Daarboven kan later deze week weer op zoek gegaan worden naar 2695. Vandaag wordt wederom met deze woorden afgesloten. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Die Bodem”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Gisteren heeft “uw Waterloo” op 2635 een bouncing effect gehad. Illusteert dat niet een “steun”
  voor de komende handelsdagen (?) nu de volatiliteit enigszins afneemt.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Bij mij ligt de laagste koers van gisteren lager dan 2635…dus ik begrijp niet zozeer uwen vraag….tot nu toe overigens wel enig effect rond 2635.
  GRS Geert-Jan

Geef een reactie