S&P500: 2703

Vraag is wel of de index in de komende sessies heel veel verder kan reiken dan de benoemde 2741. Een blik op de dag-grafiek en de RSI-ontwikkeling in deze grafiek geeft aanleiding om deze vraag met nee te beantwoorden. Aldus de DailyDosis van maandag.

SP-IntraDagGrafiek

De diagonale lijn, welke gisteren is geïntroduceerd, gaat vandaag breken. Dat gebeurt nadat de s&P500 gisteren netjes is opgelopen tot ijkpunt 2741 en daar inderdaad haar meerdere heeft gevonden. Dat brengt het verhaal van de DailyDosis terug naar de slotopmerking van maandag. Deze luidde: “Ook 2703 is genoemd.”

De focus in de komende dagen gaat uit naar dit niveau. Uiteraard geldt dat de eerste steun vandaag weer getrokken kan worden op 2717. Het niveau welke afgelopen vrijdag netjes werd aangetikt en als springplank fungeerde. De opgelopen divergentie tussen S&P500 en indicator doet echter vermoeden dat deze zone ditmaal wel wordt doorbroken. Koersen onder 2717 geven aanleiding om een snelle verdere afkoeling naar het niveau uit de title van vandaag te verwachten.

Idealiter zakt de RSI in de komende sessies onder de OS-lijn. Het langere termijn verhaal duidt immers onveranderd op 2533. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: 2703”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Valt mij op dat u weer refereert naar de “oude” zone 2533 terwijl u in vorige DD’s
  gesteld had dat “de aandacht uit gaat uit naar de RSI en of deze boven de OB-lijn komt. Voor de zekerheid
  daarom ook de opmerking dat bij het overwinnen van 2688 de S&P500 nog verder door kan schieten.
  De zone 2703 komt dan in beeld”.
  Inmiddels is de 2741 aangevinkt. Mag ik daaruit concluderen dat de OB status nog niet is bereikt, vandaar
  de herhaling van de zone 2533 op de lange termijn.
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Dank voor uw vraag. U zult begrijpen dat de langere visie niet op de 30 minuten grafiek is gebaseerd. In de dagelijks afgedrukte dag en week grafiek kunt u aflezen dat de RSI inderdaad.. . nie OB nie…is.
  GRS Geert-Jan

 3. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank u.
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie