GrensPost: 540.50!

Vorige week is Blik van de Nik: Maart 2018 op TradeIdee verschenen. In deze publicatie is gewezen op twee mogelijkheden voor de AEX. Het kantelpunt voor beide scenario’s is bepaald op de zone 540.50 Het is precies deze zone welke de index vandaag kan gaan testen.

AEX-IntraDagGrafiek

In de DailyDosis van vrijdag kon melding worden gemaakt dat de RSI vorige week donderdag sinds lange tijd eindelijk weer een keer boven de OB-lijn was geklommen en dat deze ontwikkeling beschouwd moest worden als een aanwijzing voor de verdere opwaartse ambities van de AEX. Tevens werd opgemerkt dat koersen boven 536.50 een duidelijk aanwijzing waren dat de graadmeter op stoom ligt voor een bezoek aan 540. 50. Met een afsluitende weekstand boven 536.50 kan dit bezoek vandaag al plaatsvinden. Tot slot werd afgelopen vrijdag al een keer gewezen op het belang van het niveau uit de titel van vandaag voor het langere termijn plaatje. Wat als het kantelpunt wordt overwonnen?

De eerste blik boven 540.50 gaat uit naar 545. Dit niveau is op een aantal aanwijzingen gebaseerd. Allereerst de tweede gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Daarnaast de eerste gemiddelde lijn uit de week-grafiek. Rond 545 ligt ook de tweede reactie-lijn van de gehele daling 573 tot 516. Tot slot het koershiaat van 5 maart. De onderkant van de gap welke toen is ontstaan noteert op 545. Voor de volledigheid alvast de opmerking dat de bovenkant van hetzelfde hiaat op 550 is gezet. Hiaten hebben een zuigende werking, zowel in de kleinste als in de grotere grafiek. Hierbij gelijk dus het antwoord op een vraag welke ik afgelopen vrijdag in de chat kreeg.

Keerzijde van de medaille is dat de verwachting luidt dat ook vandaag wederom een gap ontstaat op opening. De mogelijkheid dat deze eerst gevuld wordt mag zeker niet op voorhand worden uitgevlakt. De eerste horizontale steun voor vandaag ligt rond 536.50 maar let op dat de eerste gemiddelde lijn in de kleinste grafiek in de achterliggende dagen netjes als dynamische steunpilaar onder de koersontwikkeling meeloopt. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Om maar in de woorden van de titel van vandaag te blijven: De AEX is de GrensPost nog niet gepasseerd. Daarmee is voorlopig alles gezegd.!De openingsgap werd inderdaad (tot op een haartje na) al vrij snel na opening gesloten. Daarmee is de zuigende werking van dit hiaat afgenomen. Wel moet worden opgemerkt dat de RSI wederom de stijging niet echt met een OB-notering wist te ondersteunen. In de kleinste grafiek staat nu een opwaarts trendkanaal ingetekend. De steunlijn van het kanaal, alsook overigens de eerste gemiddelde lijn, is opgelopen tot de in de DailyDosis reeds aangehaalde eerste steunpilaar op 536.50. Met koersen onveranderd binnen het opwaartse trendkanaal mogen nieuwe aanvallen op 540/540.50 niet uitgesloten worden. Pas onder de steunlijn van het kanaal verzwakt het beeld voor de AEX waarbij mag worden aangenomen dat onder de eerste steunpilaar ook snel 533 weer zal verschijnen.

23 reacties op “GrensPost: 540.50!”

 1. maborosi says:

  Dank Geert-Jan!

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Gaarne,
  GRS Geert-Jan

 3. Ab says:

  Hallo, doet de rsi mee in de beweging?

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Nope,
  GRS Geert-Jan

 5. Ab says:

  Dan loopt hij stuk op een valse uitbraak hij zit ook in stijgende wig waarin hij is teruggevallen dat geeft toch kans op beweging tegengestelde richting? grs

 6. floriaantje says:

  Goedemiddag U Allen,
  De S&P 500 “euforisme” is nog niet voorbij. De “infatie” spook dient zich aan te kondigen via marco data zoals
  CPI, ed. opdat de FED volgende wo. de eerste van 3 à 4 ‘rate-hikes’ dit jaar zal afkondigen is de stemming
  hier.
  MVG.,
  Bert.

 7. Geert-Jan Nikken says:

  De AEX nadert haar eerste gemiddelde lijn welke inmiddels net even boven 537 noteert…wordt dus even opletten nu…
  GRS Geert-Jan

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Guitige puntjes… zeer guitig…
   GRS Geert-Jan

   1. Jan B says:

    Jij nu ook al van de guitige GJN ? 🙂

 8. Geert-Jan Nikken says:

  En weer terug op de gemiddelde lijn…lijkt me dat deze ditmaal kan gaan breken….dat impliceert 535…
  GRS Geert-Jan

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jan B,
  Ik pas me snel aan….:-)
  GRS Geert-Jan

 10. floriaantje says:

  Hallo Jan B.,
  Zo’n guitigheid heb ik al afgelopen vrijdag zéér “snaaks” ingewonnen op de S&P500. Sta nu effe aan de
  zijlijn hoever de “session low” zich ontspruit.
  MVG.,
  Bert

 11. Jan B says:

  Hallo Bert,

  De S&P had er zin in vrijdagavond, wat dat betreft is het vandaag voor de AEX wat teleurstellend.

  1. floriaantje says:

   Vermoed, beste Jan B., dat zo’n vandaag teleurstellende “zin an” niet de eerste en zèker niet de laatste
   keer zal zijn. Bovendien, het is maandag…

 12. detita444 says:

  Een goedemorgen beste Bert.

 13. floriaantje says:

  Goedemiddag Beste Fred,
  Het is nu vijf uur tijdsverschil met u. We zijn al “uren” bezig om wat winsten veilig te stellen en te wachten op
  de gebruikelijke “session low” .

 14. detita444 says:

  Oei u verwacht nog een low Bert.

 15. Gerrie says:

  Die 535 van GJN lijkt me voor vandaag een bruggetje te ver. En dit terwijl in de updates 536,50 als steun werd genoemd welke idd wel behaald is. Stick to the plan zou ik zeggen.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Het is stick to the plan…want volgens mij hebben we zojuist de terugtest gezien op de steunlijn van het trendkanaaltje uit de middag-update…dus ik denk 535 en 533…en heeft volgens mij nergens gestaan dat dat ook allemaal gelijk in een rechte streep en vandaag moet…anders kunnen we de beurs op dinsdag tot vrjidag net zo goed sluiten…en dat zou jammer zijn…
   GRS Geert-Jan

 16. floriaantje says:

  Toch een ‘e-mini-long-future ‘ genomen op S&P 2782, beste Fred.

 17. Gerrie says:

  Beste GJN,

  Ik had het inderdaad ook alleen over vandaag wat impliceert dat het morgen ook eventueel zou kunnen. Met stick to the plan bedoel ik dat de steun zoals vandaag in de updates aangegeven zijn werk vandaag gedaan heeft waarop een rebound heeft plaatsgevonden.

 18. floriaantje says:

  Al met al stabilisatie op het S&P slot.
  Prettige avond nog verder.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Prettige dag nog Bert.

Geef een reactie