EUR/USD: ZoneGrens

De grens van de zijwaartse zone in EUR/USD is bereikt. Wat gaan we doen? Weer omhoog of eruit?

Het was me een ritje wel in ieder geval. Zonder blikken of blozen of ook maar eventjes achteruitblikken zijn we aangekomen bij de 1,13. De vraag rijst nu wat gebeurt er nu? Gaan we door de zone naar beneden of wordt ie behouden en veren we op?

EUR/USD 180 min graf

Na een eerste prikker in OS gebied is de boel enigszins afgekoeld zonder dat de koersen terrein hebben gewonnen. Dat maakt dat een 3-uit-4 regel van toepassing kan gaan worden maar dan moet er wel een teken van leven gegeven worden in opwaartse zin. Het is niet voldoende om de huidige status te bereiken, er moet wel initiatief zijn voor een vervolgstap dat we daarna kunnen volgen. Reageren en niet anticiperen, dat soort zaken. Om het belangrijkste deel van dit signaal te kunnen realiseren moet er opwaarts gedraaid worden. Een eerste horde bevindt zich op de 1,1330, de licht groene horizontale lijn. Daar moet je de wekker hebben gezet want vanaf dat niveau gaat het spannend worden. Indien koersen dan de 1,1350 (donker groene horizontale) weten te pakken dan heb je een valide signaal dat aangeeft dat we de range nog wel even gaan behouden en in eerste instantie de 1,14 weer gaan aanvallen. Zolang dat net plaatsvindt, blijven we af van Long posities. De dreiging dat de hogere timeframes het dan gaan overnemen is in dat geval bijzonder hoog.

Want, zo hadden we de afgelopen weken in 2019 een opwaartse cross in de VG’s die de opwaarts potentie ondersteunden, nou die is niet meer. Zie daarvoor de rode cirkel in de grafiek. Het gedraal in de range heeft te lang geduurd en de indicatoren zeggen dat de zijwaartse correctie daardoor op zijn laatste benen loopt. Zo hebben we dus nu een mogelijkheid tot bodemvorming op basis van een mogelijk te vormen 3-uit-4 situatie op het intradag time frame en een neerwaartse focus op de dag en weekgrafieken. Tel uit je kansen.

EUR/USD daggrafiek

Ook hier hebben we namelijk een neerwaartse cross van de VG’s. Echter, deze geldt al geruime tijd waardoor de fibo extensies waar we meer aan hebben momenteel de kans krijgen om hun doelen te bereiken. Deze liggen op 1,10 en 1,05. Met de druk van de hogere time frames is het dus nog maar de vraag of de zone tussen 1,13 en 1,1550 behouden gaat blijven. Die kans is er wel maar dan moet er snel wat gebeuren anders is het een verloren zaak.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie