EUR/USD: Wat doet de Mol?

De graafwerkzaamheden binnen het neerwaartse kanaal hebben tot een ontzenuwing van de neerwaartse targets geleid.

De signalen die als laatste werden gemaakt zijn er als eerste aangegaan. Wat nu? Nou gewoon weer boven 1,13 dus. Maar dat mag niet direct geïnterpreteerd worden als dat er daardoor ineens veel potentie is ontstaan. De neerwaartse trend in het lichtgroen is nog steeds van kracht namelijk. Wat er is gebeurd is dat de parameters die als grens gesteld zijn voor de fibogrid en de NR die na vorige week ontstonden zijn overschreden. De koersen zijn boven de 1,13 uitgekomen waardoor geen van deze signalen meer van kracht is. Daarnaast hebben we ook een opwaarts cross van de VG’s op dit time frame gezien, we spreken in dat geval van de groene en de rode. Nu geldt dat de stijgende beweging in tact zal blijven zolang de koersen boven de 1,13 noteren. Daarmee is de correctieve beweging binnen de dalende trend gedefinieerd. Nu is tijdens de stijging van gisteren op vandaag een OB stand genoteerd. Dat is prima voor de overtuiging om boven de 1,13 uit te komen maar er is daarmee geen nieuw territorium in de koersgrafiek bereikt waardoor we moeten stellen dat dit allemaal niet genoeg is geweest voor een verandering van de hoofdrichting. Nog steeds geldt dat er een cyclus van lagere toppen en bodems de hoofdrichting op dit time frame regeert dus bij een breuk van de stijgende lijn in het donkergroen kunnen we weer spreken van een einde aan deze correctie en van een hervatting van de trend in neerwaartse zin.

EUR/USD 180 min graf

Koersen zullen nog meer dan een figuur moeten stijgen wil de lichtgroene trend ten einde kunnen komen. Daar is geen indicatie voor te vinden op de hogere time frames zoals deze daggrafiek. De RSI noteert neutrale waardes waardoor we moeten stellen dat de stijging op het korte time frame er toe heeft geleid dat de korte termijn negativiteit is geneutraliseerd. Nog steeds dreigt een verder verval maar niet nu direct is de conclusie want op geen enkel neerwaarts signaal op dit time frame is ook maar een kras of een deuk te zien. Alles wijst op een neerwaarts verloop zoals het al een tijdje doet. Het wachten is op een trigger die gegeven zal blijken te zijn wanneer we weer onder de 1,13 noteren. Zolang dat niet zo is is er ook geen reden tot dringende maatregelen.

EUR/USD daggrafiek

Zo ook hier op het lange termijn timeframe is er geen verandering in het beeld zoals hij al tijden geldt. De targets blijven neerwaarts wijzen en zo ook de trend en de VG’s die dat bevestigen.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie