EUR/USD: VanOnderen

De koersen staan nog steeds onder de dalende trend. De afstand is nog maar klein, maar onder is onder.

We zijn er inmiddels dicht tegen aan gekropen, want veel dichter er op kan bijna niet. Koersen staan 1,1310 en de trend in let lichtgroen noteert 1,1322 momenteel. De correctie is daarmee aangekomen op een belangrijk punt. De vraag is nu er op en erover of er onder en opnieuw duiken maar. De VG’s hebben op tijd aangegeven dat de opwaartse correctie aanstaande was, echter het zijn VG’s dus voor dat de koersen neerwaarts draaien ikun je met geen mogelijkheid de vorming van een top uit de indicator afleiden. De fibo grid in het oranje geeft zinnigere info momenteel. Daarin zien we dat de koersen met de huidige stijging hebben gereikt tot aan de 50% retracement van de voorgaande daling. Af het allemaal hierbij blijft kun je een draai in zuidelijke richting verwachten ten einde de trend te vervolgen en dus een nieuwe lagere low op te zoeken. Die dreiging wordt werkelijkheid als en wanneer de koersen onder de 1,1260 duiken.Dat is de correctie afgeslagen en wordt de downtrend vervolgd. De daggrafieken zullen daar blij mee zijn want die wijzen al tijden op een diepere kniebuiging.

EUR/USD 180 min graf

Hier is een grotere downtrend aan de orde. Deze geeft aan dat we momenteel niet eens in een correctie zitten. De VG’s zijn immers nog steeds neerwaarts gecrossed. Dit oponthoud mag eigenlijk helemaal geen naam hebben op dit time frames. waardoor een plotselinge breuk boven de dalende lichtgroene trend vreemd zou zijn. Her wordt uitgegaan van een versnelling op korte termijn die elk moment de kop op kan steken en wel eentje die richting de 1,10 reikt.

EUR/USD Daggrafiek

Hier is het helemaal niet aan de orde, een correctie. Bij een verdere verzwakking naar 1,10 volgt ook een ritje naar 1,05. Zo stellen de fibo extensies in deze grafiek.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie