EUR/USD: Uitstuiteren

De druk neerwaarts blijft bestaan al is zij niet meer zo sterk merkbaar. Zijn we bijna klaar met dalen?

In tegenstelling tot eerder vorige week en ook begin deze week is het tempo van het dalen een stuk lager geworden. We zien dan ook een min of meer gelijkelijk verlopende bodemlijn in de koersen ontstaan. Wel is nog een prikje neerwaarts goed mogelijk, want de NR heeft zijn volledige uitwerking nog niet gehad. Naarmate de tijd verstrijkt en de periode die voor het bereiken van de volle potentie van dit signaal verloopt, wordt de kans kleiner dat het tot grote gevolgen gaat leiden. Te meer omdat de formule van de RSI zegt dan dat er meer nodig is om een nieuwe OS stand te bereiken. Vaste lezers weten dat een daling zonder nieuwe OS meting veelal tot een kort beleefde dip leidt.  Samengevat geldt daardoor dat een daling naar 1,1430 hoogst waarschijnlijk al snel opgevangen gaat worden. Bij terugbreken boven 1,1450 geldt dat de meest fanatieke spelers long posities kunnen aanmeten voor een leuke stuit opwaarts.

EUR/USD 180 min grafiek

Dat zou niet misstaan in de vorming van de uitgerekte inverse H&S op de daggrafieken. Verwacht daarbij echter niet direct dat koersen de bovenzijde bij 1,18 zullen bereiken. Daar is nog geen indicatie van momenteel. Het bewegen naar de VG’s toe is het eerste doel op dit time frame hetgeen al een behoorlijke afstand vanaf de huidige koersen zou inhouden

EUR/USD Daggrafiek

De dreiging van het hoogste time frame blijft een waarschuwende vinger uitsteken naar haussiers. Er is heus wel ruimte om in dit neerwaarts tot zijwaarts gerichte koersverloop met opwaarts gerichte posities koerswinsten te behalen. Dat wel, maar de onvoorspelbaarheid van de houdbaarheid daarvan alsook van een mogelijke onmiddellijke beëindiging van enig optimisme blijft dat soort acties als gevaarlijk en dus als speculatief bestempelen.

EUR/USD Weekgrafiek

2 reacties op “EUR/USD: Uitstuiteren”

 1. Gerrie says:

  Die was spot on met de doorbraak van de 1,1450 Gökhan. Lekker long mee gedaan, en nu weer verkocht. Chapeau.

 2. floriaantje says:

  Beste Gerrie,
  Ook ik maak dit guitig ritje nog mee om bij M15 op 1,1490 een OB uitstap te nemen. Dat heeft
  onze goede mede-expert Bruun mij gemeld.
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie