EUR/USD: Trappetje

Na de stabilisatie boven 1,13 is het tijd om eens omhoog te kijken. Dat doen we stap voor stap en zo…

klim ik naar boooven (als het goed gaat allemaal natuurlijk). De trend in het blauw werd overwonnen en daarmee was de uitdaging met de grote rode fibo grid aan. Nu moeten koersen boven 1,1620 uitkomen wil de stijging waar we aan zijn begonnen niet een retracement van de daling vanaf 1,18 inhouden. Gisteren zijn we aangekomen bij de 38,2% bij 1,15 en is er een pauze ingelast. De poging is daarmee niet van de baan want zolang de koersen nu boven 1,1410 blijven geldt dat er een opwaarts gericht trappetje wordt gevormd. Het feit dat de RSI OB is geworden is een teken van overtuiging dus dan geldt de huidige daling als een rustmomentje om de moed weer te herpakken. Zolang de trend intact is geldt dat een aanval op de 1,1525 en daarna 1,1560 verwacht mag worden.

EUR/USD 180min grafiek

Dat zijn echter kleine stapjes om de neerwaartse spiraal waar dit paar in zit te beëindigen. Daar is veel meer voor nodig. Zie hier de weerstanden op dit timeframe. Pas wanneer koersen boven de 1,1650 weten uit te stijgen is de dalende rode lijn beslecht en volgt een aanval op de bovenzijde in het groen bij 1,18.  Voorlopig wijzen de VG’s neerwaarts hetgeen zegt dat de daling nog geen structurele schade heeft ondervonden van een paar dagen plus.

EUR/USD Daggrafiek

Het belang van die 1,1650 wordt hier helemaal verduidelijkt. Zolang de koersen daaronder blijven wordt de oranje fibo grid gehandhaafd. Die geeft aan dat de huidige stijging voorlopig een klein onderdeel is van de focus om onder de 1,13 te duiden en de 1,10 op te zoeken.  De dreiging van lagere koersen is hier afgenomen maar zeker niet afgewend. Om dat te kunnen stellen moet er stevig doorgekocht worden. Op dit moment is er slechts een trede naar boven genomen met uitzicht op meer zolang de koersen boven 1,1410 blijven. Ook goed, maar meer is het nog niet.

EUR/USD Weekgrafiek

2 reacties op “EUR/USD: Trappetje”

  1. wh.giesen says:

    Inmiddels weer door de mogelijke steun gezakt, stand nog steeds op neutraal, zijwaarts. Onder de 1,13 zal de versnelling wel komen richting 1,10.

    mvg

  2. Cor says:

    Vandaag geen update of is datum niet goed?

Geef een reactie