EUR/USD: State of the Onion

…heeft ook niets gebracht, Sterker, hiermee is meer bevestiging gegeven voor een langer verblijf in de bekende zone waar we al maanden in zitten.

Het had een trigger kunnen zijn zoals vele van dit soort momenten in het verleden bepalend zijn gebleken voor de te volgen richting erna. Hoe je het ook wendt of keert de wereld kijkt meer naar wat de Amerikaanse president te melden heeft dan ik me kan herinneren uit het recente verleden met Obama en Bush.

EUR/USD 180 min grafiek

Ditmaal was het effect zeker niet schokkend, de koersen zijn niet ver van waar ze voor SOTU stonden namelijk. Ondanks het niet schokkende effect is er wel degelijk enig effect. De koersen zijn namelijk onder de 1,14 terecht gekomen (duiken is te dramatisch gesteld voor deze situatie), waardoor er geen signaal meer te maken is dat op een opwaartse uitbraak zou kunnen duiden. Er is namelijk niets meer over van de intentie om hoger te reiken behalve dat als het hier houdt dat er een 61,8% retracement is gemaakt van de stijging ervoor. Dat zou een projectie mogelijk maken terug naar de 1,15, maar meer ook niet. Dus, poging gedaan om uit te breken in de overgang van januari op februari, status = mislukt.

De daggrafieken beamen het langere verblijf in deze zone volledig. Daar was al niet veel te beleven en inmiddels kunnen we stellen dat het licht oplopende verloop aan het overgaan is naar een licht dalende verloop. Je ziet het bijna niet omdat de fase min of meer zijwaarts verloopt maar toch. In plaats van licht hogere toppen en bodems hebben we nu na een licht lagere bodem een licht lagere top zonder vooruitzichten dat deze geslecht gaat worden. Tijd voor een nieuwe low zou je bijna zeggen maar de verraderlijke en erratische koersontwikkeling in de afgelopen maanden waar het gaat om richting kiezen noopt tot voorzichtigheid. Niet te snel al te enthousiast worden dus.

EUR/USD daggrafiek

Dat past allemaal in het plaatje van de weekgrafieken waarin de neerwaartse focus nog steeds overheerst. Ondanks deze correctieve fase (want dat is het op dit timeframe) blijft de focus van de marktpartijen een daling naar 1,10 en daarna naar 1,05. Als er maar één ding dUIdelijk is dan is dat het wel.

EUR/USD weekgrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: State of the Onion”

  1. Gijs says:

    Gök, Joefkotmeel, possiblie in spemboks.

Geef een reactie