EUR/USD: Projector Aan!

It’s movie time! Ga zitten met je popcorn want de hoofdfilm naar 1,23 is al begonnen. Geen pauzes tijdens deze voorstelling.

Het is een komedie wanneer je zwaar geleveraged Long zit, want dan lach je je krom. Het is een horror movie als je short zit want dan begint het zweten nu pas echt. Het is een documentaire voor de neutrale kijker en tot slot het is een feuilleton, soapserie, met de dagelijkse verwikkelingen voor de dagelijkse lezers.

Hoe dan ook, het is projection time. De koersen zijn opgeveerd vanaf de bodem die we deze week hebben gezet en daarmee is de fibo retracement van 50% een feit geworden. Dat geeft ons direct de mogelijkheid om te projecteren naar waar de koersdoelen nu dan weer op uit gaan komen. Het zal je niet verbazen er komt wederom iets uit dat in de buurt van de 1,23 ligt. In dit geval wijst de projector naar 1,2270 in tweede instantie, waarbij dus geldt dat 1,2135 het eerste koersdoel is. Dat punt is heel interessant want het betekent een bijeenkomen van twee fibo koersdoelen. Als eerste is het de 100% extensie van de groene grid die we in Q4 2017 hebben zien vormen. Ten tweede is het de 61,8% projectie van de kniebuiging die we in 2018 hebben gezien (zwarte fibo tool). Daar bijkomend is de RSI bij de OB grens aangekomen en dat zien we graag als we long focussen.

EUR/USD 180 min graf.

De daggrafiek vindt dit ook een leuke ontwikkeling. Het past namelijk in de richting die op basis van de inverse H&S aangemeten is. Het betekent een momentum toename op dit time frame waardoor er nieuw territorium bereikt kan worden op zeer korte termijn. Dit soort patronen ontwikkelen zich in 80% van de tijd die er voor wordt uitgetrokken en in de resterende 20% wordt veelal het koersdoel opgezocht. M.a.w. Als het eenmaal gaan is is het ook echt gaan dus je moet er van te voren bij zijn wil je er ook iets aan hebben.

EUR/USD Daggrafiek

We stelden dat wanneer koersen op vrijdagavond boven de 1,2033 zouden noteren er in de week er op meer opwaartse snelheid verwacht mocht worden. Zo gezegd en bijna zo gedaan. De PR krijgt daardoor een impuls van de lagere time frames waardoor er weer een stap in de goeie richting gezet wordt. Deze goeie richting is opwaarts en heeft als koersdoel de 1,23+ dat middenin de zone ligt waar de grote knokpartij om de downtrend plaats zal hebben later in 2018. Voor nu geldt dat de aanval is begonnen.

EUR/USD Weekgrafiek

10 reacties op “EUR/USD: Projector Aan!”

 1. Patrick says:

  Beste Gökhan. Mijn oprechte felicitaties voor de analyses en de voorspelling. De 1.21 is gehaald. De proyectie is 1.23 De USDX heeft weer de steunlijn van 91 bereikt. De laatste keer dat de prijs hier aanbelandde was de 20.09.2017 vanwaar ie weer opveerde naar 95 De vraag is of ie nu breekt of er weer een kleine aanloop voor nodig is. Interessant in dit plaatje is natuurlijk ook de ontwikkeling van de olieprijs.

 2. Bert says:

  Beste Patrick,
  Vanaf de 1,2110 is de EUR/USD het afgelopen uur telkens weer opgeveerd richting de weerstand
  1,2137. Is die 1,2110 een steun geworden waar ik de sl dient te zetten of is dat te scherp.
  THKS.,
  MVG.,
  Bert

 3. bruun says:

  Beste Bert / Patrick,

  Is de koek op voor vandaag?
  Op de dag en weekgrafiek (67/68) na zit alles in OB.
  Dus retracement ligt op de loer.

  Gr.
  Bruun

 4. wh.giesen says:

  Grootste gedeelte gesloten voor vandaag, leg een nieuwe order in op 121100, restant met een stoploss net boven breakeven laat ik doorlopen.

  mvg

 5. Bert says:

  Beste Bruun,
  Welke koers van deze retracement opdat ik gedurende zo-ma een sl kan zetten.
  MVG.,
  Bert

 6. bruun says:

  Beste Bert,

  De 50% zit op 1.2090 dit is tevens de oude top van afgelopen zomer.
  23.6% zit op 1.1212
  38.2 %zit op 1.12111

  Gr.
  Bruun

 7. bruun says:

  Bert,

  Heb mijn bril niet op 🙂
  23.6% 1.2128
  38.2% 1.2111

  Prettig weekend.

  Gr.
  Bruun

 8. Gökhan Erem says:

  Dank voor het meedoen deze week, ik vink en taai em af.

 9. Bert says:

  Beste Bruun,
  Namens Fred en mijzelf :
  THKS a Billion (EUR/USD)” !
  Have a Great Weekend !
  🙂
  MVG.,
  Bert

 10. bruun says:

  Beste Gokhan,

  U ook bedankt voor de dagelijkse DD we gaan nu bier halen 🙂 .

  Iedereen prettige weekend!

  Gr.
  Bruun

Geef een reactie