EUR/USD: Persen

Aan het einde van de week is toch er een signaaltje uitgeperst. Of het tot iets vruchtbaars leidt? Dat valt nog maar te bezien.

De PR is dan toch gelukt. Niet in relatie tot de eerste mogelijkheid die werd geboden bij 1,2315 maar dan wel bij de tweede bij 1,2268. De koersen zijn gezakt tot aan de 1,2316 op slotbasis van de 180 min bars en zijn daarna weer opgeklommen. Daarbij is er in de RSI een lagere bodem gemaakt dan bij de vorige keer van dalen en zo is de PR ontstaan. Hoe handle/handel je dit ding nou?  Als het dan toch moet, door een long positie aan te meten met in acht name van een stop loss vlak onder de hoogste bodem van de PR. In dit geval dus 1,23 en een beetje. Nu is dat tegelijk het probleem van dit ding op dit moment. Het biedt namelijk net zo veel potentie als dat het risico oplevert. Dit in tegenstelling tot de 3 : 1 verhouding die ideaal is bij een risico/rendement relatie. Het zit ook nog eens zo. De target van het signaaltje ligt op 1,2421, vlak tegen de oude toppen aan en zonder dat daarbij nieuw territorium wordt beloofd. Het betreft de toepassing van de PR in een zijwaartse marktfase hetgeen niet de sterkste uitvoering ervan is. Idealiter is er een trend waarbinnen dit signaal optreedt waardoor we kunnen spreken van koersdoelen die hoger liggen dan de vorige top en dus een einde van een correctie en dus een voortzetting van de uptrend aangeven. Dat is hier niet het geval dus. Je kunt er wel sap uit persen maar is het helemaal de bedoeling dat het zo gebeurt? Niet echt, waardoor de twijfels over de haalbaarheid en ook de terughoudendheid om hoezee te roepen op basis van dit verschijnsel op dit moment en op deze plaats in de grafiek.

EUR/USD 180 min graf

Het zijwaartse verloop van de dagkoersen is inmiddels wel bekend en zo ook de dreiging dat er een diepere correctie volgt bij koersen die de onderzijde van deze range slechten. Met het gedreutel op de intradag time frames is daar momenteel niet direct zicht op al blijft de dreiging daarvan bestaan, ook volgende week. Tussentijds krijgt de kortere termijn handel zijn kansen om er het zijne van te maken, maar het grote plan blijft ongewijzigd voorlopig.

EUR/USD Daggrafiek

Zo ook het hoogste time frame van de weekbars. Daar zien we ook geen verandering deze week waardoor het dreigen van een diepere correctie naar de 1,18 waar de 382% retracement zich bevindt, de gemoederen beheerst. Deze week is gestart op 1,2285 en na vijf dagen hebben we er 1,2335 van weten te maken. Niet echt spannend, maar we doen het er mee. Wellicht volgende week meer spanning en sensatie?

EUR/USD Weekgrafiek

4 reacties op “EUR/USD: Persen”

 1. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Uw titel had beter “Wie durft” kunnen heten 🙂 .
  Aardig rustig op dit moment. Misschien kan de VS wat meer reuring brengen.

  Gr.
  Bruun

 2. Patrick says:

  De USD verliest weer terrein t.o.v. andere munteenheden. De EUR blijft wat achter….maar het belooft misschien wel wat. De cable is vandaag uitgebroken, zoals gisteren al vermeld.

 3. Patrick says:

  Ook de EUR is het zwakste jongetje van de klas. Dat ziet er voorlopig niet zo best uit.

 4. Patrick says:

  Voor de bulls natuurlijk.

Geef een reactie