EUR/USD: Land in Zicht

De daling heeft koersen dicht bij 1,13 gebracht, bij vermeende steun. Is dat het vasteland of een zandbank?

Het range traden heeft de voorkeur in de afgelopen maanden waar het gaat om de EUR/USD koersen. Zeker op intradag time frames zoals hieronder getoond. Daar zien we dat de koersen na een ritje dicht bij de 1,13 zijn aan gekomen. Wat nu dan? Kopen en weer long? Of in lijn met de lagere top en de hogere timeframes er dwars doorheen en dus short?

EUR/USD 180 min graf

We nemen de RSI ter hand om dit in te schatten. De stand van de RSI is OS wat zegt dat de krachten aangesproken zijn om hier aan te komen. Echter die tekenen van vermoeidheid en overdrijving in de daling zijn niet gepaard gegaan met het bereiken van nieuw territorium. Koersen staan immers boven de 1,13 en binnen range die we kennen. Daardoor rijst de vraag of deze beweging wel genoeg uithoudingsvermogen heeft om de 1,1 3 te doorbreken.

Nu analyseren wij de RSI op verschillende manieren voor verschillende toepassing op uiteenlopende marktsituaties. De “Indicatoris Universalis”-methode zoals dat dan heet. In een situatie als deze geldt dat we uitkijken naar een toepassing van de 3-uit-4 regel.  Als deze zich voordoet dat zal de steun bij 1,13 naar onze mening gerespecteerd blijven en zijn Long posities voor een flinke rebound naar 1,14 aan de orde. Het is nog niet zover en niet alle onderdelen zijn ingevuld. Zo ligt het in de verwachting dat we nog iets dieper reiken in de koers om 1,13 van dichtbij te bekijken. Echter wat daar gebeurt is bepalend voor de vorming van het gezochte signaal. De koersen zullen daar heel kort moeten vertoeven en bijna direct moeten opveren om het signaal af te kunnen geven. Als dat niet gebeurt dan is het dus een beweging die koersen onder 1,13 voor ogen heeft. De daggrafiek voegt daar nog iets aan toe momenteel door te melden dat een neerwaartse cross van de VG’s op handen is als het zover komt dat 1,13 niet te houden blijkt aan het begin van volgende week.

EUR/USD Daggrafiek

Op de weekgrafiek is de dreiging ook aan het toenemen. Daar is de focus nog steeds 1,10 en 1,05 als target van de fiboprojectie uit 2018. Geen tegenwerpingen daar ten opzichte van de aanval op 1,13.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie