EUR/USD/JPY: Sushi Time

Er gebeurt weinig is de verhouding EUR/USD onderling. Tijd voor een versnapering in alle rust.

Het beeld in EUR/USD is niet echt spannend momenteel. De koersen houden het midden tussen 1,24 en 1,22, de bekende range op het intradagtime frame. Het langere beeld waarbinnen dit zich afspeelt is bekend bij velen. Er dient zich topvorming aan, waarbij de verwachting is dat er uiteindelijk verkoopdruk zal ontstaan en de USD sterker zal worden. We kijken vandaag of dit een bevestiging kent vanuit de JPY.

EUR/USD 180 min graf

Allereerst de koersontwikkeling in EUR/JPY waaruit blijkt dat de koersen aan een reboundje zijn begonnen nadat ze in de eerste stap van de correctie een lagere bodem dan de vorige hebben gemaakt. Daardoor kun je verwachten dat er moeite zal ontstaan bij de eerste de beste weerstand, want sommigen zullen verwachten dat de correctie zich verder zal ontwikkelen. 133 is de eerste horde die we tegenkomen. Nu is dat allemaal niet zo schokkend maar het geeft de opwaartse ruimte weer die de rebound zonder moeite kan benutten. Het beeld is op de langere termijn duidelijk positief dat dan weer wel, maar verwacht er niet te veel van in de komende weken. Er is namelijk geen signaal of iets dergelijks het is een beetje stuiteren in de bovenste range van de uptrend momenteel. Het feit dat de koersen een OS stand hebben doen bereiken is een teken voor een iets langer durende correctie dan we hebben gezien tot nu.

EUR/JPY daggrafiek

De echte beweging zat hem dan ook in USD/JPY. Daar hebben we een overtuigde daling gezien die in lijn was met de grotere beweging. Hier is echter wel een signaal te vinden namelijk de 3-uit-4 regel .De koersen zijn inmiddels ook door de dalende korte termijn trend heen gestegen hetgeen een meer overtuigde beweging oplevert dan het het geval is in EUR/JPY. Bij koersen die de 107,50 weten te overstijgen geldt dat de koersen de volgende weerstand pas tegenkomen bij 110,50 en een beetje. Dat gezegd hebbende rekenen we de cross rate even door en komen uit op het volgende. 133/110,50= 1,2036. Dat geeft een bevestiging van de koersen zoals we die in EUR/USD zelf verwachten. Laten we eens veronderstellen dat de stijging in USD/JPY zal tegen vallen en niet helemaal tot de 110,50 zal reiken. Dan rekenen we even 2 andere voorbeelden uit namelijk niet de 61,8% retracement die op 110,50 uitkomt maar de 50% retracement  die op 109,50 uitkomt en de 38,2%  die op 108,50 uitkomt. In dat geval worden de sommetjes en de uitkomsten daarvan dus, 133/109,50 = 1,2146 en 133/108,50 = 1,2258. Zo blijkt dat in geen van deze gevallen het de verwachting is dat koersen in EUR/USD grote kans maken de bovenzijde van de huidige zone op te zoeken. De kansen liggen naar beneden, zo blijkt uit ons uitstapje naar Sushi-land.

USD/JPY daggrafiek

2 reacties op “EUR/USD/JPY: Sushi Time”

  1. Bianchi says:

    Zitten nu plots tegen de 1.24 aan, gaan we weer boven testen?

  2. Patrick says:

    Sprinkplank voor de aanval op de 1,25 en aansluitend de 1,26? Who knows? Dan moet eerst de 1.2550 eruit. Dan de 1.2520-30 Zit hier een gedachte achter?

Geef een reactie