EUR/USD: Huid te Koop!

Pang! Precies tussen de bruine ogen en het was gebeurd. Nu hebben we een huid te verkopen. Wie o wie maakt me los?

Colargol is niet meer, snik, hij was zo lekker zacht en kon zo leuk grommen. Helaas die wordt niet wakker uit de winterslaap. Overigens het feit dat we een beer armer zijn wil niet zeggen dat je daar direct een stier voor terug krijgt. Daar moet ook aan gebouwd worden. Dit was niet een beweging die per se de Longs triggerde, maar eerder een move die de shorts van tafel heeft gehaald. Wellicht was de trade over crowded en waren en geen verkopers meer over, maar twee dingen zijn zeker, de koersen staan boven 1,15 en de Fed minutes worden als aanleiding gebruikt momenteel.

Dit zegt de sjart na de bewuste dag waarop we Colargol verloren. Duidelijk lijkt me. De bovenzijde is er uit waardoor de rode grid die er nu nog in zit ter illustratie niet meer geldig is. Ook is er een flinke OB gescoord waardoor de twijfel daarover ook naar fabetjesland kan. Nu geldt hier dat de koersen even aan pull backen zijn en daarbij niet OS mogen worden. Lijkt me niet echt een moeilijke opgave. Er is een figuur ruimte om de uitbraak te bevestigen momenteel. De waarschijnlijkheid waarmee die figuur afgelegd gaat worden is laag. Het kan elk moment stoppen naarmate we dichter bij de 1,15 staan. Dit zal ergens begin volgende week moeten leiden tot een koersdoel opwaarts waar we dan op kunnen mikken. Dat zijn de condities voor een positief vervolg. Pas onder 1,1450 is dat voorbij en is de beer wonderbaarlijk gereanimeerd.

EUR/USD 180 min graf

Ook hier heb ik wat fibo grids weggehaald maar de recent gebroken dalende lijn laten staan. De koersen zijn door de zone 1,15 -1.1550 heen gestegen en hebben daarmee de mogelijke neerwaartse projecties weggewerkt. Bij een positief vervolg aan dit initiatief zal er gaande weg focus komen  te liggen op de zone die zich om de 1,1750 heen ophoudt. Tussendoor is de 1,1620 nog een weerstand uit het verleden die mensen met een goed geheugen parten kan spelen. De VG’s zetten de opwaartse ideeën kracht bij en het is wachten op meer signalen die wijzen op de aanwezigheid van een stier. Die hebben we dus nog niet, hoogstens een kalfje voorlopig.

EUR/USD Daggrafiek

Een krul opwaarts tekent zich hier af langzamerhand. Daarmee kan gesteld worden dat blijkbaar de test van de 1,16 – 1,13 zone op deze wijze moest plaatsvinden. Als we deze week niet onder de 1,15 terecht komen is dat blijkbaar nu afgerond en zal de RSI zijn weg boven de 50 kunnen vervolgen. In dat geval is de dreiging van een directe aanval op de 1,10 en 1,05 voorbij en kunnen we gaan focussen op de vraag of de dalende trend nu wel met succes aangevallen kan gaan worden. Daar zijn echter nog geen indicaties van zoals gezegd, de beer is nog maar net geschoten en we moeten nog van de huid af zien te komen.

EUR/USD Weekgrafiek

 

7 reacties op “EUR/USD: Huid te Koop!”

 1. wh.giesen says:

  Hoi Gokhan, dank voor uw analyse, mocht dit kalfje volwassen worden, dan zullen de edelmetalen toch ook eindelijk eens uit hun berenmarkt kunnen ontsnappen?
  Ik zou graag daaromtrent graag een analyse zien, ook daar duurt de berenmarkt al 7 jaar namelijk.

  mvg

 2. Gökhan Erem says:

  Ik zet het op mn lijstje, Crypto curr, 360, grondstoffen…druk druk druk en is nog maar 10 jan…. 🙂

 3. bruun says:

  Beste Bert,

  Ik zie dat Powell vanavond om 18:00 spreekt.
  Verwacht u daar nog iets van?

  Gr.
  Bruun

 4. wh.giesen says:

  Bruun, wellicht dat hij zal hinten op dit jaar geen renteverhogingen zodat de beurzen wat verder kunnen herstellen zoals vorige week ook al werd gesuggereerd bij het gesprek met Yellen en Bernanke.

  mvg

  1. bruun says:

   Verwacht ik zelf ook. Ik was even benieuwd of dit een officiële persconferentie was oid.
   Dan zou dit weer een boost voor de EURO kunnen zijn.

   Gr.
   Bruun

 5. wh.giesen says:

  Ik heb gisteren nog een stuk geplaatst over de mogelijke toekomstige afwaardering van de triplle A status voor de USA door Fitch vanwege de shutdown en de belastingverlagingen en daar is ie eindelijk, de oplopende staatsschuld.

  mvg

  1. bruun says:

   Ik had uw bijdrage gelezen. dank daarvoor.

Geef een reactie