EUR/USD: Hogere Bodem

Een draai is een draai maar niet per se structureel wanneer er geen bevestiging is gevonden. Die moeten we nog even zoeken…

en dat doen we door te kijken of na lichte winstnemingen er ditmaal op hogere niveaus gekocht gaat worden dan het de vorige keer het geval was. Er is in ieder geval op een hoger niveau verkocht dan de laatste keer dat de verkopers de overhand hadden. Dat maakt dat we in een transitiefase zitten vanuit de trendmatigheidsprincipes. Lagere toppen en lagere bodems in niet meer vol te houden maar er is ook geen voldoende bewijs voor een uptrend. Naast een hogere top is een hogere bodem noodzakelijk om daarvan te kunnen spreken. Nu is de verwachting dat koersen zachtjes zakken naar het liefst een niveau boven de 1,1460 (oranje lijn) zonder dat daarbij een OS meting gemaakt wordt in de RSI. Dat plus de huidige stand van de RSI maakt dat bij een opwaarts draaien van koersen vanaf een eerste hogere bodem de RSI zich in de zone boven de 50 waarde gaat begeven Daarmee zal een breuk boven 1,1500- 1,1525 zone mogelijk worden. Dat geeft op zijn beurt weer meer lucht voor een verder herstel naar de koersen bij de blauwe lijn die de eerste echte weerstand arceert. Stapje voor stapje, eerst dippen en een hogere bodem maken. Bij de krul opwaarts daarna kan het snel gaan, dus let op.

EUR/USD 180 min grafiek

Bij een succesvol verloop van de bodemvormingsfase op het lage timeframe van de intradaggrafieken wordt steun verwacht vanuit een time frame hoger. De koersen worden verwacht dichter op hun gemiddelden te gaan zitten. Dat mag verwacht worden bij een zijwaartse fase zoals de huidige waarbij de koersen ver onder de gemiddelden noteren. De RSI bevestigt het neutrale karakter van het moment. Maar, eerst zien dan volgen is hierbij het idee, goed voorbeeld (op intradagniveau) doet volgen (op de daggrafieken).

EUR/USD Daggrafiek

Dat je voorzichtig moet blijven heeft te maken met het hoogste time frame van de weekgrafieken. Daar geldt dat elke stijging correctief is voorlopig. Ongeacht het feit dat er op de lagere time frames best aardige ritten te maken zijn in opwaartse zin.  Het is beetje als het mooie weer in oktober. Je kunt er best van genieten, maar het is niet per se een indicatie dat het ook lang gaat duren.

EUR/USD Weekgrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: Hogere Bodem”

  1. wh.giesen says:

    Na vandaag kunnen we stellen dat de bodem is gezet neem ik aan, ik heb mijn stoploss verhoogd naar 1,147 en laat de koers maar uit(door)razen.

    mvg

Geef een reactie