EUR/USD: Hangen

Het is stil en we wachten af. De koersen hangen er bij en beleggers zijn passief, maar dat kan nooit lang duren.

Het gehang heeft wel wat gekost namelijk het opwaartse momentum op de hele korte termijn. Hier zie je de 30 min grafiek. Er is niet veel bijzonders af te leiden op de uurs en 180 min dus zoomen we in naar wat er gebeurt op minuscuul niveau. Daar blijkt dat we de 1,1730 aan het tergen zijn door er meerdere malen op terug te komen. Er is niet echt verkoopdruk of overtuiging te meten momenteel, maar evengoed de koersen worden genoteerd. Tussen 1,1730 en een figuur hoger bij 1,1835 gebeurt weinig nieuws. De meeste koersen daartussen hebben we de afgelopen dagen meerdere malen zien langskomen. Onder 1,1730 volgt meer ruimte naar 1,1650 en boven de 1,1835 ontkomt de 1,20 niet aan een aanval. Het idee is dat we de bovenzijde gaan verkennen maar dit gehang heeft wel wat schade aangericht momenteel waardoor het wel snel moet plaatsvinden. De schade zien we op de daggrafiek.

EUR/USD 30 min graf

Er begint zich namelijk een NR af te tekenen. Dit houdt in dat als dit het was en er niet meer upside in zit het een teleurstelling oplevert bij de bounce spelers die een opveerbeweging hadden verwacht naar 1,20 op zijn minst en 1,22 eventueel daarna. De NR vormt zich door zich op een top te baseren dat een top kent op 1,1797 op slotbasis. Dat is dus net onder de bovenzijde van de range op intradagbasis (vorige grafiek). Zolang koeren daaronder blijven noteren is de NR een feit en dreigt een aanval op de stijgende trend in het paars. Dus is het zaak om snel de 1,18 te slechten en de dagen er na snel boven 1,1927 te sluiten waardoor er uitzicht blijft op het kunnen overstijgen van de 1,20 en het kunnen bereiken van de 1,22 en eventueel hoger. Voor baissiers geldt dat het aanbrengen van stop losses boven de 1,18 dus van groot belang is. Voor de haussiers geldt dat er bescherming gezocht zou moeten worden bij koersen onder 1,17 in de komende dagen. In dat geval neemt de NR dusdanig overtuigende vormen aan waardoor je je als haussier eventjes zou moeten bergen.

EUR/USD Daggrafiek

De weekgrafiek doet gewoon zijn werk en weet van geen wijken voorlopig. Logisch ook want het huidige gehang vindt plaats binnen de week waardoor het nog geen effect sorteert zolang er geen close op vrijdag is. Zelf in het geval dat koersen zo op vrijdag zouden noteren, hetgeen niet de verwachting is, dan ook is dit gehang prima te pruimen voor de lange termijn focusenden. De PR op dit time frame beidt meer dan voldoende tegenwicht aan het prille NR signaal op de daggrafiek waardoor de focus om 1,25 uiteindelijk te bereiken nog steeds opgeld doet. We hangen nog even, kijken om ons heen en weten dat we binnen een paar dagen meer weten.

EUR/USD Weekgrafiek

Geef een reactie