EUR/USD: Half

De helft van de daling is gecorrigeerd. Wat gaan we nu doen?

Daar zijn we dan. Na veel gedoe en gezwoeg zijn we aangekomen bij de grens van het toelaatbare waar het gaat om de neerwaartse trend. Hij is al eens eerder beschadigd geweest, toen de Fed in maart de koersen naar 1,14+ deed schieten, waardoor de vraag is of hij ditmaal wederom weerstand zal op leveren of niet. Inmiddels is de correctieve stijging opgestoomd tot aan de weerstand zone die zich om de 1,13 heen heeft opgebouwd. De oranje fibo grid zegt in ieder geval dat er nu 50% retracement is bereikt binnen deze trend waardoor je bij een neerwaartse draai vanaf hier een mooi richtpunt onder 1,11 kunt fabriceren. Dat zou een hervatting van de trend inhouden waarmee de hogere timeframes hun gelijk zouden krijgen. Daar is pas sprake van wanneer de koersen onder de donkergroene lijn bij 1,1251 dalen. Voorlopig is de aanval op de lichtgroene down trend nog in tact hetgeen je weer kunt afleiden uit de opwaarts gecrosste VG’s. Niets schokkends zo aan het begin van de week, beetje hetzelfde als aan het einde van de vorige.

EUR/USD 180 min graf

Een hervatting in neerwaartse zin heeft de voorkeur van de daggrafieken. Daar is vorige week geen verandering in gekomen. De dreiging die daarvan uitgaat komt neer op koersen die bij 1,10 noteren. Eigenlijk nog iets lager, maar voor het effect van de ronde getallen ronden we dat vandaag af naar boven. Op zijn best is er kortstondige gelatenheid binnen de daling waardoor je zou kunnen denken dat de correctie effect heeft. Maar ja, dat hou je ook alleen maar vol als je echt heel erg hard met de ogen knijpt. Er is met geen mogelijkheid een stijgende verloop uit deze grafiek te herleiden namelijk.

EUR/USD daggrafiek

De lange termijn weekgrafiek is eveneens al tijden neerwaarts gericht waarbij de koersdoelen op basis van de oranje fibo grid uitkomen op 1,10 en 1,05. De trend heeft als uiteindelijk doel de pariteit voor het eerst te passeren. Dat is nog erg ver van m’n bed show momenteel, maar het zegt wel iets over de dreiging in de valutamarkten. Die is er naar om een USD flink te zien versterken in de komende jaren.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie