EUR/USD: Gedoemd

We lijken aan een beweging naar boven te willen beginnen, je kunt er zo goed meteen mee ophouden. Mislukking is te verwachten.

Nieuwe initiatieven moet je in principe toejuichen maar ik doe daar alleen aan mee wanneer en als ik de slagingskans van de poging ook hoog vindt. Kansloze missies supporten is niet mijn stijl, dan zeg ik liever van te voren dat ik denk dat het niet gaat lukken. Achteraf ben ik dan natuurlijk ook niet te beroerd om te zeggen dat je het had kunnen weten. 🙂

Gekkigheid natuurlijk we proberen kansen en risico’s in te schatten naar beste kunnen, dat staat iedereen vrij, maar in dit geval krijg ik de neiging om te zeggen dat het niet gaat lukken en wel hierom. We kijken naar de 180 min graf en zien dat de koersen een kleine krul naar boven laten zien. Daarmee is nog niet beantwoord of dit een hogere bodem of een lagere top gaat opleveren. Voorlopig kan het allebei, want de weerstanden zijn er nog niet aan En al kom je boven de rode lijnen op dit time frame, tot en met 1,2365 is een stijging nog steeds een 61,8% retracement van de voorgaande daling en dient hij dus als correctief bestempeld te worden. Pas bij 1,2375 begint het er op te lijken is mijn mening. Daarnaast, de huidige stijging geeft een UPG scenario weer die de dubbele top zijn validiteitstest zou geven. Bij een neerwaartse koersontwikkeling vanaf huidige niveaus zien we ook langzamerhand een rechterschouder ontstaan waardoor de neerwaartse focus meer en meer handvatten krijgt in de vorm van signalen en patronen. Deze laatste signalen zijn er natuurlijk ook net zo min als de breuk van weerstand om van een stijging uit te kunnen gaan. Het gebrek aan overtuiging en focus op de hogere time frames doet mij kiezen voor een neerwaartse scenario, want zonder de wil kom je überhaubt nergens.

EUR/USD 180 min grafiek

Met de prille en broze poging naar boven lijkt zich hier een PR mogelijkheid voor te doen. De rechterboog is wat hij is en de vraag is welke boog we zouden moeten hanteren voor de PR. Daar kun je nog over discussiëren, maar die discussie doet er niet heel veel toe wanneer het gaat om de kans op een breuk van de downtrend. Beide calculaties komen namelijk uit op koersen bij 1,26 hetzij vlak er onder hetzij vlak er boven. In beide gevallen komen we niet uit op een target boven de downtrend. Dus, koersen boven 1,2375 geven zicht op een aanval op de toppen, verwacht echter geen nieuw terrein te bereiken in die poging. De downtrend is buiten de scope van de daggrafieken waardoor een meer optimistisch beeld uitsluitend gemaakt kan worden met signalen op de weekgrafieken.

EUR/USD Daggrafiek

Lijkt me duidelijk. We zitten midden in de fase voor top vorming tegen de downtrend aan momenteel. Er is niets dat wijst op een intentie om daar boven te reiken. De PR heeft zijn koersdoel bereikt en is daarmee uitgespeeld en zo ook de fibo extensie play die geen effect meer sorteert. Daarnaast de intermarket analyse van de JPY over de rug van de EUR en de USD geeft aan dat er een stabilisatie en wellicht een verzwakking van EUR/USD te verwachten valt. Dat is voor hier en nu te veel om over te schrijven. Die analyse komt er aan op TradeIdee.

EUR/USD Weekgrafiek

 

Eén reactie op “EUR/USD: Gedoemd”

  1. j.ponsioen says:

    Je artikel behoedt mij voor een long op de Euro! Merci.

Geef een reactie