EUR/USD: Draaien?

Duizelig word je van al die draaipunten. Staan we weer voor een belangrijke of is het een kleine ditmaal?

Het geklei en gekneed tussen de 1,15 en 1,13 gaat gewoon door in 2019, in ieder geval tot nu toe. Na eerder dit jaar de bovenkant gezien te hebben is een uitstapje naar 1,13 geweest en zijn we weer naar boven klommen. Daar eenmaal aangekomen werd gisteren het koopgedrag gestaakt. Omdat tijdens de eerste en tweede stijging geen OB werd genoteerd maar wel een OS heeft plaatsgehad tijdens de daling kan nu weer een NR herkend worden in de intradag grafieken. Deze heeft als doel het opnieuw bereiken van de 1,13 en er zelfs licht onder te gaan koekeloeren. Dit vinden we door de delta van de koersen bij de toppen te projecteren op de laagste koers in OS gebied. De tussenstations staan in het donkerblauw en een ander soort blauw aangegeven.

EUR/USD 180 min graf

Met dit gefriemel is de dalende lijn in de daggrafiek onder vuur komen te liggen. Als er verder door de 1,15 heen wordt gestegen begint het er op te lijken dat er afscheid genomen gaat worden van de dalende lijn in het rood. Echter, zolang dat niet gebeurt is de NR op het lagere timeframe van kracht en geeft het een steuntje in de rug van de fibo projceties die op dit time frame hun geldigheid hebben. Al deze neerwaarts wijzende indicaties komen in gevaar boven 1,15.

EUR/USD Daggrafiek

Voor het hoogste time frame is het niet genoeg om te dreigen met beweging op de lagere time frames. De koersdoelen van deze fibo grid in het oranje wijzen naar 1,10 en 1,05 zolang op zijn minst de koersen onder de 1,15 noteren. De intradag en de daggrafiek zijn aan zet dus. Tussendoor kleien we nog even een potje, want er is feitelijk nog niets gewijzigd ten opzichte van eerder gestelde vooruitzichten.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie