EUR/USD: ChocoLoco

De koersen doen wat ze doen en we proberen er chocolade van  te maken. Er is echter niet altijd iets nieuws om toe te voegen aan het recept.

Lijkt me duidelijk dat er weinig aan het verhaal van de afgelopen weken en dagen  toe te voegen is behoudens het meest recent gebeurde. In dit geval spreken we dan over 24 uur terug. Sindsdien is dit het geval geweest.

Het is een min of meer zijwaarts verloop waarbij de 1,15 van belang is. Zo ook 1,1750 want alleen buiten die grenzen doen we iets wat we al weken niet hebben gedaan. Na de zoveel keer de mogelijke tussenliggende weerstand- en steunniveaus geschonden te hebben is het belang daarvan inmiddels wel afgenomen. Het gaat om de grotere enveloppe voor het bereiken van iets nieuws en tussentijds vermaken we ons met bewegingen met een kortlopende houdbaarheid.

De meest recente stijging heeft inmiddels de oude weerstanden geschonden maar direct er op is een nieuw punt van weerstand ontstaan. Het gaat om de 1,1620 tot 1,1630 waar de afgelopen dagen een top is ontstaan. Nu leent dit niveau en de daarbij behorende beweging zich niet voor enige andere conclusie dan dat daar een top staat. Het is geen fibo niveau, er is geen NR/PR en van VG’s hoef je überhaubt niet te spreken als je in een zijwaartse marktfase als deze zit. Wel geldt dat indien en als de 1,15 nu geschonden zou worden dat dat dan gebeurt met in acht name van een lagere top waardoor een lagere low aan de definitie van een trend zou voldoen. Echter, maar helaas voor de baissiers, ook dat is niet de huidige realiteit. Het is wat de RSI zegt momenteel, het is maar zo flat als het maar kan.

EUR/USD 180 min graf

Ook hier zijn wat oude lijnen en niveaus naar de achtergrond verdrongen. Ze voegen momenteel niet veel meer toe en helderheid van de visie wordt daardoor verminderd. Het suggestieve karakter van de lijnen geschoond hebbende valt alleen te concluderen dat koersen in een zijwaartse beweging zitten en zich boven de paarse trend bevinden. Tegelijk is dat een 50% retracement van de stijging van 2017 wat goede kans op een stijging voorschrijft. De verwachting is daardoor nog steeds dat er opwaarts gedraaid gaat worden maar ook hier zegt de RSI dat het niet veel flatter dan dit kan momenteel.

EUR/USD Daggrafiek

Op dit time frame geen nieuwe ontwikkelingen sinds de afgelopen weken. De stabilisatie gaat door en een aanval op de down trend is nog best goed mogelijk. Echter, naar mate de tijd vordert verbleken de vooruitzichten ook op dit time frame. Het is best nog even vol te houden dit gewacht maar houdt 1,15 wel scherp in de gaten. Daaronder kunnen long posities wegsmelten als chocolade in je hand.

EUR/USD Weekgrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: ChocoLoco”

  1. wh.giesen says:

    Hoi Gokhan, misschien is het een idee om de edelmetalen te analyseren, ik hoorde jou een tijd terug beweren dat die ook enige correlatie hebben met de usd.

    mvg

Geef een reactie