EUR/USD: Bochtenwerk

De draai is gemaakt en nu is het zaak grip te houden. Niet te vroeg op het gas en de neus de goede kant ophouden.

Het eerste wat vandaag opvalt is dat de draai gemaakt is. Wat belangrijker is, is de wijze waarop dat is gebeurd.Dat bekijken we aan de hand van de technieken en indicatoren die we gebruiken. Dan kunnen we namelijk ook wat zeggen over de volgende stappen in plaats van te constateren dat er een draai geweest is. De RSI is al een tijd geleden aan de opwaartse trend begonnen. Dit is een mooi voorbeeld van het leidende karakter van de RSI in relatie tot het koersverloop waar het op gebaseerd is. Er was al positieve divergentie dat gevolgd werd uit een situatie dat de 3-uit-4 regel rechtvaardigde waarna de koersen pas na het niet OS worden van de RSI een trendje zijn gestart. Verder valt op dat de koersen nu bij de eerste fibo retraccement zijn aangekomen van de daling en daar even zijn gestopt met stijgen.Aangezien de RSI nog geen OB heeft genoteerd is de huidige situatie neutraal geworden met kansen op meer longs. Dat leiden we af uit de omliggende time frames, zie hier het nut van multi-time frame benadering en het bekende in en uitzoomen. Bij een verder vervolg opwaarts geldt overigens dat de 1,1620 van belang wordt daar bevindt zich namelijk de eerste serieuze weerstand als ook de 50% retracement van de daling. Daar weer boven geldt dat er hoogstwaarschijnlijk een OB stand zal volgen hetgeen getuigt van overtuiging van de gekozen Noordelijke richting. Maar eerst even zoals gezegd een uitstapje naar de omliggende timeframes.

EUR/USD 180 min graf

Hier zien we de stijging en de draai in meer detail. Daar blijkt dat de trend in de RSI al wel tot OB heeft geleid, Mooi dat geeft al een hint van de opwaartse potentie in deze. Echter de RSI is ook al door zn trendje gezakt hetgeen zegt dat er een pauze is ingelast. Geen grote pauze want deze beweging voldoet niet aan een 3-uit-4 regel het is een 2 uit 4 hetgeen niet meer zegt dan dat er gerust wordt. Koersen mogen nu terug naar 1,1525- 1,15 waar nieuwe vraag wordt verwacht. Het hoeft niet zo ver te komen, een dagje rustig aan den is ook al voldoende om de boel te doen afkoelen. Het zou wel mooi zijn want krijgen we een PR die de opwaartse stuwing bevestigt. Het behoud van de trend in het blauw is een pre in deze situatie overigens. Dan de time frames hoger de daggrafiek om mee te beginnen, zie volgende grafiek daarvoor.

EUR/USD uurgrafiek

Daar zien we een krul die wijst op het verder bewegen naar de VG’s. In een zijwaartse fase zoals de huidige geven koersen onder de VG’s de beste kansen voor een leuke rit opwaarts. De eerste stappen daartoe zijn reeds genomen, nu de rest nog.

EUR/USD Daggrafiek

De weekgrafiek blijft waarschuwen voor het feit dat dit correctieve stijgingen zijn. Hoe om te gaan met een correctieve beweging? Nou gewoon door dicht bij huis te blijven. Dat zegt zoveel als dat je stops moet hanteren op de lagere time frames want een hausse positie is niet te staven op basis van dit timeframe. Rest mij verder een ieder succes te wensen.

EUR/USD Weekgrafiek

 

 

Geef een reactie