EUR/USD: Bochtenwerk

De korte neerwaartse trend is overwonnen, 1,13 verdwijnt langzamerhand in de achteruitkijkspiegel. Waar nu heen?

Gewoon rechtdoor he en niet te veel aan het stuur trekken en draaien. Echter, nog geen plankgas geven want er zijn  aardig wat drempels op de weg naar boven. De eerste dient zich namelijk al aan bij de 1,15, de eerste van de grote fibo niveaus op basis van de zojuist geslechte downtrend in in het blauw. Daar vlak boven liggen de oude bodems uit september op 1,1525. Het derde ding dat weerstand kan opwerpen ligt op 1,1560 (50% ) en de laatste is de bekende 1,1620 waar in september een top werd gemaakt. Dat is tegelijk het 61,8% retracement niveau in opwaartse zin. Deze drempels worden aangereden met de wetenschap van een hele prille opwaartse trend die zich nu op 1,1390 bevindt. Zolang we daarboven blijven is de rit noordwaarts gericht. Deze is ontstaan na de hogere bodem die we eerder hebben gemaakt waarop nu een hogere top is gerealiseerd. Tot slot van deze beschrijving van het korte termijn beeld, er is nog geen OB gemaakt… Dat zou wel mooi zijn voor de kracht in de huidige stijging. Waar je voor moet uitkijken is een non OB top onder de 1,15 en de test van de trend  bij de volgende daling.

EUR/USD 180 min graf

De krul is zichtbaar op dit time frame en daarmee is een aanzet gegeven voor het behoud van de zijwaartse fase tussen 1,13 en 1,18. Zie hier echter het belang van de 1,15 en de niveaus er boven. Er moet dus aardig wat bochtenwerk verricht worden voor de stijging uit de correctieve hoek genomen kan worden. Er dient op zijn minst een teken van trendmatigheid in opwaartse zin te ontstaan. Daar is nu nog geen sprake van, sterker, bij de creatie van een top lager dan de 1,1620 zou het een passend onderdeel van de dalende trendmatigheid inhouden. Voorzichtig aan dus.

EUR/USD Daggrafiek

Ook hier is het neerwaartse spel geenszins gespeeld. Het belang om alle fibo retracements en de dalende trend erboven te slechten wordt hier helemaal duidelijk. Zolang dat niet gebeurt is de neerwaartse projectie van de oranje grote fibo grid nog steeds valide en de dreiging aanwezig. Deze duidt op een neerwaarts vervolg richting de 1,10 en dat blijft hij doen zolang de koersen onder de 1,1650 staan, ondanks de afname van de het korte termijn momentum zoals we nu zien. Is de stijging een spookrijder?

EUR/USD weekgrafiek

 

Geef een reactie