EUR/USD: ConditieCheck

Met het langer duren van de komst van het opwaartse momentum is het tijd voor een check up van hoe we er voor staan. Periodieke controle kan geen kwaad.

De 1,18 is ten tweede male  bezocht hetgeen enige vraagtekens zet bij de haalbaarheid van de opwaartse swing die verwacht werd. Dat is het dan ook wel, want schade is er niet voorlopig. Behoudens het verlies van de PR die we hadden zijn alle condities gewoon in tact gebleven tijdens deze korte periode van dralen en niet willen opschieten. Sterker, de inverse H&S tekent zich inmiddels af in de grafiek die we hieronder zien. De meervoudige schouderstructuur is duidelijk en past in de sentiment metingen die de RSI doet. Die is gewoon in de Bull market range voorlopig en er is meer nodig dan dralen wil het optimisme wegebben. Er is zelfs een item te zien waardoor een verbetering van de condities de conclusie kan zijn. De tweede daling naar 1,18 heeft een 38,2% retracement van de stijging sinds 1,15+ ingehouden waardoor het een projectie opwaarts mogelijk maakt indien en wanneer koersen weer opwaarts draaien. Het koersdoel van dit ding komt uit op 1,22 en een beetje waardoor het reiken naar 1,23 een goede kans krijgt.

EUR/USD 180 min graf

Ook hier weinig aan de hand want op de daggrafiek kan best een paar dagen niets gedaan worden zonder de focus te verliezen. Dat gebeurt hier dan ook want de afgelopen week en een beetje zijn koersen in een nauwe bandbreedte aan het bewegen zonder animo te tonen om er iets meer van te maken. Het uitblijven van de OB stand deert momenteel niet daar de uitbraak, de succesvolle pull back en de H&S Failure voldoende aanknopingspunten bieden om positief te zijn over het te verwachten verloop van dit paar in de laatste weken van het jaar.

EUR/USD Daggrafiek

De huidige verwachting dat we hoger zullen reiken richting de 1,23 is geïnitieerd op dit time frame waar we een PR op hebben gedefinieerd. Vier weken geleden is dit patroon afgerond waarna een stijging is ingezet. Dat er een verlies van momentum te verwachten was bleek afgelopen vrijdag toen er niet voor de vierde keer op rij een hoger slot van de week dan de vorige werd gerealiseerd. Deze milde vorm van corrigeren is niet significant maar stelt het geduld enigszins op de proef. Een serie van dagen waarin niet veel gebeurt is niet van belang in dit scenario. We spreken van weken en dus van geduld op dit time frame. Verder geldt, de conditie van EUR/USD = OK.

EUR/USD Weekgrafiek

8 reacties op “EUR/USD: ConditieCheck”

 1. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Blijft de ondergrens nog altijd 1.18 voor een up scenario?

  Gr.
  Bruun

 2. Gökhan Erem says:

  Ja, met deze niet bewegende markt is er niet veel anders dan een paar uur geleden. ( koersen staan precies op de zelfde niveaus als ten tijde van schrijven 🙂 )

 3. Bert says:

  Beste Bruun,
  Met zo’n geruststellende “smiley” reaktie van Gökhan, stap ik maar eens in ook omdat m’n mini
  Bitcoins gaan als een tierelier.
  MVG.,
  Bert

 4. Bert says:

  “Niet bewegende markt”…staat nu op het cruciale ijkpunt: 1,1800 ..zijn “Waterloo” (?)

 5. Gökhan Erem says:

  Het enige dat ik kan zeggen, maar dat heb ik al eerder gedaan. is,.. ok twee dingen. Het is schier onmogelijk om 4 cijfers achter komma vooruit te kijken. Soms gaat het best maar het is niet vaak genoeg om je er op te richten. Twee, neem afstand… Nog een smiley voor het goede gevoel, 🙂 gewoon omdat het woensdag is.

 6. Bert says:

  Beste Gökhan,
  Dank voor uw reaktie…maar op dit moment geeft deze ‘ lost-gallivanting- geese’ géén goed gevoel.
  In ieder geval ook voor u: 🙂

 7. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Hoop doet leven 🙂
  @Bert wat voor strategie heeft u voor de Bitcoin?

  Gr.
  Bruun

 8. Bert says:

  Beste Bruun,
  Heb geen “strategie”..ben gisteren ingestapt met 1 minicontract Staat nu op winst 9.000 USD.
  Wacht tot dat er 10.700 winst staat…cash het…koop dàn het minimuum 0.5 contract om de
  behaalde 50% van de 100% totale winst verder te laten groeien of….
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie