EUR/USD: AchtTienPlus

Er is een strijd ontstaan om het behoud van 1,18. Uit het niets en opeens was het belangrijk. Zonder 1,18+ geen toegang tot hogere niveaus.

We vangen de analyse van vandaag aan met iets meer detail om de bewegingen te kunnen ontrafelen.  Om een lang verhaal kort te maken, de afgelopen dagen is 1,18 onder druk komen te staan en niet zonder resultaat. Geen groots resultaat, maar in de binaire gedachte van er boven of er onder is het wat het is en staan we er onder momenteel. Er is echter weinig nodig om er weer boven te komen en deze hele korte termijn down trend te overwinnen, maar dan moet het wel gebeuren. Vreest niet het is geen verandering van het opwaartse scenario, dit is een verduidelijking van wat er zich af speelt bij de 1,18.

EUR/USD uurgrafiek

Het scenario dat we volgen verhoudt zich als volgt op de 180 min grafiek. Er is heus nog wel ruimte om de grote inverse H&S tot wasdom te laten komen maar het had leuker geweest als er boven 1,18 gestabiliseerd werd. De grenzen van dit patroon met potentie naar 1,23 zijn 1,1725 en 1975 momenteel. Zolang we daar tussen bewegen is het scenario geheel intact en is er geen wijziging van de opwaarts focus dis daarbij hoort. Als deze range te groot is dan zou een lager time frame uitkomst bieden en is 1,18 een koers om in de gaten te houden. Zie daarvoor de grafiek zoals hierboven weergegeven. Zo staan de lijnen voor de traders.

EUR/USD 180 min graf

Op de daggrafiek is er geen millimeter verandering met koersen die slechts 4 cijfers achter de komma bewegen. Tuurlijk als het maar lang genoeg beweegt heeft het effect maar zover is het dus nog niet. De uitbraak is de uitbraak, de Pull-back is de Pull-back en de H&S Failure is ook wat ie is en was. Dus de focus is ook nog dezelfde namelijk 1,23.

EUR/USD Daggrafiek

De start van de opwaartse beweging werd gegeven 4 weken geleden bij de vorming van de PR. Daarbij is een hogere bodem gemaakt terwijl de RSI een lagere bodem maakte. Dat zegt ons dat er spanning werd op gebouwd om hoger te reiken. Daar hebben we al een voorproefje van gehad en toen stokte het afgelopen week. Er werd verlies van momentum beleefd en het dralen begon. Weet daarbij dat de daardoor opgelopen schade minimaal is en dat de opwaartse focus naar 1,23 op dit time frame geen verandering kent. Je moet alleen boven 1,18 uitkomen om weer uitzicht te krijgen op een nieuwe opwaartse sentimentsgolf.

EUR/USD Weekgrafiek

 

3 reacties op “EUR/USD: AchtTienPlus”

 1. jvansp says:

  Beste Gökhan,

  Dank voor de uitvoerige en professionele analyse.
  Ik ben wat te hoog op “long” ingestapt , dus ik wacht af en volg je analyses.
  Ik heb een vraag m.b.t. de aankomende FED renteverhoging in december.
  U hebt eerder gezegd dat deze verhoging reeds is geanticipeerd in de koers, maar geeft dit straks niet grote “spikes” naar beneden voor de EUR bij de aankondiging? dus een koers die redelijk lang op bijv. 1.13 of lager gaat dolen ?
  Deze vraag is belangrijk, omdat ik bijv. niet door zo’n “spike” wil worden uitgestopt en tijdelijk de stop wil aanpassen voor deze spikes.
  Hoe ziet U dit ?

  Met vriendelijke groet,
  John van Spijker.

 2. Gökhan Erem says:

  Nee, want de spikes zouden een verrassing inhouden en dus niet in geprijsd zijn. Als iets is ingeprijsd is de verwachting dat er geen spikes zullen zijn als de verwachting wordt bewaarheid. Bij verrassingen krijg je spikes. Dus als je naar 1,13 gaat is er iets significant anders dan was ingeprijsd, anders hadden we er met het inprijzen al gestaan, (nu dus). Verder denk ik dat je geen tijdelijke veranderingen moet in voeren in je stopbeleid. Het is of procesmatig, of ad hoc. Een mix van procesmatig en adhoc voegt niet veel meer toe dan adhoc zelf.

 3. bruun says:

  Beste Bert,

  Wat verwacht u morgen van de werkloosheidcijfers?

  Gr.
  Bruun
  PS Nog een beetje kunnen profiteren vandaag van de BitCoin?

Geef een reactie