AEX: Streling

Het is met trots dat ik u hedenochtend betoog, de slotstand FTI is natuurlijk een ware Streling voor het Oog. Powell, Trump en Xi hebben de markten niet op kunnen krikken, de AEX zit dus nog stevig op het pad zoals neergelegd in Blik van Nikken.

AEX-IntraDagGrafiek

Met een knipoog naar de titel van gisteren en de inleidende woorden uit de DD van dinsdag kan opnieuw herhaald worden dat gedachten aan een eindejaars-rally veel te prematuur zijn. Een nieuwe gap, waarnaar gisteren reeds werd verwezen en welke dinsdag nog uitbleef, kan vandaag gestalte krijgen. Zoals bekend betreft het ditmaal een neerwaarts gericht hiaat.

De kracht en snelheid waarmee de AEX afdraait op de dalende trendlijn over de toppen vanaf augustus is een volgende aanwijzing over de significantie van deze lijn. In de DD van dinsdag is in de slotwoorden verwezen naar een test van de zone 516. De FTI is gisteravond reeds op dit niveau aangekomen. Vandaag luidt de vraag dus in hoeverre de cash-markt dit voorbeeld kan volgen. De zone 516 is gebaseerd op de ingetekende horizontale lijn alsook op de oplopende lijn onder de bodems van 20 en 23 november. Let op, door het verloop van de tijd zijn niet beide bodems meer zichtbaar in de afgedrukte grafiek. De diagonale trendlijn uiteraard wel. De meest recente stijging liep van 507 naar 530. De rekenaars onder ons merken uiteraard op dat de 61.8% reactielijn van deze beweging ook rond 516 noteert. Vandaar de eerdere verwijzing naar dit niveau.

De nadruk van vandaag zal echter meer dienen te liggen op het vraagstuk of de AEX over enige veerkracht beschikt. Nu de index richting afgegeven ijkpunt glijdt wordt het interessant om te kijken of na de lagere opening kopers staan opgesteld. De verwachting luidt vooralsnog dat de AEX niet als de spreekwoordelijke baksteen door 516 zal zakken. Net zoals afgelopen maandag in de DD is gemeld dat de opwaartse soep naar alle waarschijnlijkheid niet zo heet gegeten zou worden, moet vandaag rekening worden gehouden met een scenario dat de verkoopdruk bij de start gedurende de sessie opdroogt en omslaat in (beperkt) koopgedrag.

Nou vooruit, nog eentje dan: De DD zette gisteren haar schoen op het 516-niveau en kreeg een duikeling van de koersen cadeau. Met de centjes reeds opgestreken uit de short-FTI, kunnen kopers actief worden en dan wordt de RSI vandaag misschien wel nie OS nie. Wordt Vervolgd!

Ter info: NYSE vandaag gesloten en gedurende de dag verschijnt, zoals beloofd, de volgende Blik van de Nik op TradeIdee.

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De verwachting luidde dat de AEX niet als een baksteen door 516 zou zakken en het vraagstuk welke centraal stond was of de AEX over veerkracht zou beschikken na de ingecalculeerde opening. Op het eerste stuk kan tot nu toe positief worden geantwoord. De AEX is netjes opgevangen op de clustering van steun 516 welke is gebaseerd op trendlijnen en fibo-retracement. De eerste opleving is ingestart, maar vindt tot nu toe haar meerdere op de 200MA lijn. Zie in deze ook de chat. De verwachting luidt dat de 200MA uiteindelijk overwonnen wordt en dat dan ruimte onstaat richting 522. Zie wederom chat. Dit laatste niveau is gebaseerd op de ontstane nieuwe omissie. En de theorie stelt dat gaten en hiaten de neiging hebben om aantrekking uit te oefenen op het verloop van de index.

 

82 reacties op “AEX: Streling”

  1. miked says:

    crash time ?

  2. Phoenix says:

    Goedemorgen,
    Ik zie het Mike, de futs op Waal Street staan inmiddels dik in het rood, Azië eveneens. Interessante ontwikkelingen!

Geef een reactie