AEX: Slam Dunk!

Gisteren is al op een haartje na het koersdoel van de NR uit de dag-grafiek gehaald. Vandaag kan de AEX zich richten op het koersdoel uit Blik van de Nik. AEX: 517!

AEX-DagGrafiek

In de achterliggende DD’s is gewezen op het gevaar in de huidige markt. Alle woordspelingen zijn gebruikt, Van zwaartekracht tot geoliede neerwaartse glijbaan. Van reactie tot actie. Vandaag krijgt de verkoopdruk een verdere ontlading. Mind de Gap! Besloten is om deze DD kort te houden en na het eerste uur van de handel zal TradeIdee komen met een update. Immers, koersdoelen zijn er slechts voor de marketing. Het gaat om richting. En met die richting is niets mis. Wordt rond 10.15 uur Vervolgd!

Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Na het eerste uurtje handel is de eerste poging tot herstel gelijk alweer teruggeslagen. Dit betekent dat het verdere gevaar naar ijkpunt 517.00 zeker nog niet is geweken. Het hoeft geen toelichting dat de RSI duidelijk OS is geworden .Nu stelt de theorie dat een versnelling van de beweging vaak duidt op het einde van deze beweging. Dit zal in de komende dagen dan ook het centrale thema worden in de DD. Richting 517.00 wordt het dus opletten. Uiteraard is vanochtend een gap ontstaan. En de theorie stelt ook dat deze vaak gevuld worden. Ook dit gegeven zal in de komende dagen centraal staan. Succes.

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Nu het vinkje op 517 is gezet, moet worden uitgekeken voor overmoedig enthousiasme om de bodem te gaan callen. Iedere vorm van herstel tot nu toe is immers uitermate zwak en stroef. Dat neemt niet weg dat tussen indicator en index zich momenteel de mogelijkheid aan het ontvouwen is voor positieve divergentie. Zie in deze ook de chat. In de update van 10.00 uur is al gewezen op het hiaat welke vanochtend is ontstaan en op de aantrekkingskracht welke veelal van dit soort omissies uitgaan. Idealiter zakt de AEX nog een keertje tot nog scherper 517 om dan te gaan bouwen aan de divergentie. En bij enig herstel mag vooralsnog niet verder gekeken worden dan de eerste, oftewel 20-perioden, gemiddelde lijn. Het bekende verhaal van het duwende juk. Wederom succes.

64 reacties op “AEX: Slam Dunk!”

 1. Phoenix says:

  Goedemorgen allen,
  Live vanuit de studio! Goede actie dat je je tussentijds meldt Geert-Jan.
  Voorbeurs de 517 al aangetikt.
  Interessante dag, succes allemaal!

 2. maurice says:

  Ik sta mooi aan de zijlijn en wacht op 512-517 om daar long te gaan.

 3. detita444 says:

  Een goedemorgen. Iedereen veel succes vandaag.

 4. detita444 says:

  @ Maurice
  Niet beter eerst op tekenen van herstel te wachten? We zitten nu wel in een berenmarkt.

 5. Roland says:

  Mogge

  Gister dit niet voorzien.

  s6 vandaag

 6. Jan B says:

  Iedereen veel succes vandaag?? Misschien is het handiger om vandaag gewoon aan de zijkant te staan.?

 7. detita444 says:

  Degenen die altijd al aan de zijkant staan, kunnen daar uiteraard gewoon blijven staan.
  Voor anderen die wel handelen biedt een dergelijke volaliteit mooie kansen.

 8. Geert-Jan Nikken says:

  De stelling van Hoekstra….:-)))
  GRS Geert-Jan

  https://www.tradeidee.nl/glossary/de-eerste-stelling-van-hoekstra/

 9. Roelof says:

  @ Bert/floriaantje: Ik had het een tijdje geleden over een dun vloerkleedje onder de VS bulls, weet U nog? We kunnen wel zeggen dat dat kleedje inmiddels toch wel aardig onder hen vandaan is getrokken.

  Gisterenavond meldde ik overigens dat de S&P haar 200 daags gemiddelde op 2772 had liggen. Klopt niet helemaal, want dat moet zijn: ca. 2765. Maar eens zien of dat deze week op slotniveau gaat houden. Verwacht van wel.

 10. Roland says:

  Detita 444
  Voor anderen die wel handelen biedt een dergelijke volaliteit mooie kansen.

  Hopende dat u ons vandaag dan van tips voorziet 😉

 11. detita444 says:

  Beste Roland.
  Helaas moet ik over een 15 min weg tot ergens in de avond.
  Ik ga er echter van uit dat GJ u rond 10.15 van een prima update voorziet.
  Trouwens vanwaar uw vraag om tips ineens vandaag aan mij?
  Uw kennis van zaken is toch ruim voldoende om profijtelijk te handelen?

 12. Roland says:

  Zeker is dat zo .
  is ook meer voor de onervaren traders.

  maar goed genoeg “gewauweld ” 😉

 13. Phoenix says:

  Kijken hoe ver we de gap in kunnen, een gapfill naar 528 lijkt mij nu nog teveel gevraagd. Voelt nog broos aan. Maar wie weet hoeveel hulp we straks vanuit Wall Street krijgen (of niet 🙂 )

 14. Roelof says:

  Ook lekker dat ASML de zone 140-143 heeft bezocht vandaag 🙂

 15. Roelof says:

  Gisteren spraken we nog over die steunlijn onder de RSI in de 30 minuten. Het zal niet verbazen dat die inmiddels volledig is weggeslagen.

 16. Phoenix says:

  Op de dagchart nadert de MA50 nu met rasse schreden de MA200, nog even en de MA50 duikt er onder.

 17. string says:

  Goede morgen…

  Op het 30′ AEX/CFD plaatje…staat vanwege de nachtelijke uurtjes…alweer ’n “drie uit vier” te lonken…ga ik nog even niks mee doen…nog eventjes…

 18. Gerrie says:

  Allereerst een diepe buiging voor GJN met zn visie al komt de 517 misschien niet eens meer op het bord. Ik houd ook rekening met een rebound om de zware oversold condities in 1e instantie weg te werken. Wederom overshoot in de ma200 SP mini net als in feb/apr/mei.

 19. rudy.magendans says:

  Beste Geert – Jan,

  Als de gouden stier 2018 met deze analyse de laatste weken niet jouw kant opkomt, dan snap ik niet welke analist dergelijke bewegingen beter heeft kunt analyseren. Ik heb deze namelijk niet op het internet of de krant voorbij zien komen.

  Wederom mooi werk wat je hebt afgeleverd.

  Vriendelijke groet,
  Rudy

 20. Bram says:

  @Gerrie: het is wachten op de rebound, zou nog eens vrij hard kunnen gaan en in ieder geval tot aan (deel van) de gap.

  @GJN: Trend en koersdoel 517 zijn duidelijk, wat is de verwachting naar boven? En verwacht je 505 deze maand ook nog op de borden?

 21. string says:

  Quote GJ…”Dit betekent dat het verdere gevaar naar ijkpunt 517 zeker nog niet verdwenen is”…unquote…

  516.47…vanochtend om 04:08 uur…

 22. Geert-Jan Nikken says:

  Nu 517.00 is aangetikt…begint wat mij betreft de zoektocht naar PD…
  GRS Geert-Jan

 23. AEX trader says:

  Beste Geert Jan,
  PD staat niet in de Dikke Nikken maar ik ga er van uit dat u Positieve Divergentie bedoeld
  GRS Wim

 24. paul says:

  De korte termijn bodem komt waarschijnlijk hier nu ergens. Iemand vroeg om tips? Met stalen zenuwen en erg gevaarlijk, maar bij een vola van 20 verkoop ik wat verder weg gelegen puts bijvoorbeeld 2018 december 510 of 520. Ik houd die niet tot einde maar sluit die als de tijd vordert, t wat oploopt en de vola weer wat inzakt. Ik sluit niet uit dat het ineens hard omhoog kan om wat “goed nieuws” ofzo. Gap in bovenzijde ligt rond 528/530. Vermoedelijk komt er wat later nog een trein die ons eindelijk s naar die 490 brengt..

 25. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Wim,
  Dat is correct.
  GRS Geert-Jan

 26. Piet Flintstone says:

  @Paul; ondanks uw visie toch puts schrijven…….???? In een casino kom je eenvoudiger van je geld af….

 27. paul says:

  @ Piet aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen. Na een sell of van een 35 punten in goed 5 werkdagen neemt de kans op een rebound fors toe en de optiepremie is mega.. onervaren beleggers proberen dit vooral niet.. Hij hoeft slechts niet veel verder te dalen en de premie en tijdswaarde loopt er rap uit..

 28. Jurrian says:

  @Paul thanks!

 29. Geert-Jan Nikken says:

  Even een vraagje…en ik wil absoluut niet een hele discussie opstarten…maar gewoon uit oprechte belangstelling…waar is MM gebleven??…kijk dat niemand op 75 posts per dag van hem zat te wachten…dat is duidelijk…maar nu ineens helemaal niet meer verschijnen…verrast mij eerlijk gezegd…ook wel een beetje…
  GRS Geert-Jan

 30. Vrijbuiter says:

  Waarde GJN,
  MM is nog op weg naar 558-560, maar staat mogelijk ergens met een paar lekke banden.

 31. paul says:

  Straks gaan we m nog missen??!! Die zat toch agressief long had ie geen okt puts 550 verkocht? de premie sloop heeft , waarschijnlijk zelf gesloopt. K vindt het hier stukken leuker nu..

 32. maurice says:

  MM ligt te huilen op het strand van Bloemendaal, met zijn boterhammetjes die zijn vrouw thuis voor hem heeft gesmeerd en hij is nu weer snode plannetjes aan het smeden hoe hij dit forum met nieuwe leugens van GJ kan overnemen.

  Laten we met zijn allen blij zijn, dat het nu weer rustig is op dit forum en daarvan genieten !

 33. Roelof says:

  Laatste bericht was dat hij ook nog 10 puts 540 verkocht had en met 3 FTI long zat vanaf AEX 549, geloof ik. Indien dat allemaal echte trades waren dan is hij volledig weggevaagd.

 34. Gerrie says:

  Ik heb dit al meerdere keren elders met hem meegemaakt dat hij met korte moves leuk verdiend, maar op een gegeven moment vergeet hij de stoploss te zetten> uithuilen, en niet hier opnieuw aanhaken.

 35. Vrijbuiter says:

  MM wacht op (de) WW.

  Even serieus; nadat ik gisteren een behoorlijk stuk van de vis heb laten ontsnappen (te vroeg uitgestapt, de aal was te glad door de olie), geeft mijn HandelsSysteem nu een voorzichtige long aan. Ik wacht even tot sluitingstijd alvorens actie te nemen.

 36. string says:

  Niemeer over lullen…anders hebben we binnen notime weer 75 posts per dag extra/teveel…
  En dat gaat deze jongen echt niet meer trekken…
  Eigenlijk toch ook wel raar…dat de schrijfstijl en -frequentie van iemand…zoveel aversie kan oproepen…

 37. Bernard says:

  MM is slachtoffer geworden van zijn overmoed. Goed bedoelde waarschuwingen waren niet aan hem besteed helaas. Zeer waarschijnlijk vanochtend in de opening hebben moeten sluiten gedwongen. Kost weer enig nieuw spaarwerk alvorens hij een nieuwe poging waagt aan het speculeren. Hopelijk heeft hij dan genoeg leergeld betaald.

 38. Bernard says:

  Als aanvulling op mijn post over MM. Helaas blijft overmoed altijd ook bij de meer ervaren beleggers om de hoek kijken. Veel goede trades achter elkaar doen sluipt de overmoed er vanzelf weer in. En vliegen de duizendjes weer de verkeerde kant op 🙂 Lijkt wel de pas gespeelde wedstrijd PSV- AJAX. Mijn clubje dacht ook dat ze onverslaanbaar waren en binnen 20 minuten was de pret voorbij. Feyenoord heeft 18 jaar nodig gehad om hun overmoed kwijt te raken, voor hun fans te hopen dat dit nu sneller verdwijnt 🙂

 39. string says:

  BollingerBand zal het voor nu misschien even niet toelaten…dus reactief mogelijk ’n kleine eruptie…maar daarna wederom…into the Black Hole…

 40. floriaantje says:

  Beste Roelof & Waarde Geert-Jan, Goedemiddag,
  Met referte naar uw post van 09.12 heeft u volkomen gelijk vwb uw S&P500 “vloerkleedje”.
  Ondanks dat toch een aantal shorts guitig konden worden afgesloten, zijn de 2 – ” à la
  GJ’s mede gek genoeg ” – longs van gisteren bepaald niet snaaks uitgestopt. In dat opzicht
  dien ik mijn “excuses” aan te bieden aan GJ dat ik hem daartoe heb “verleid”
  Echter “you can’t win them all” + nieuwe beursrondes nieuwe beurskansen starten we
  vandaag opnieuw na de uitgeraasde “Michael” beurs(orkaan).
  MVG.,
  Bert

 41. Jurrian says:

  @GJ, ik vind het gevaarlijk over mm te praten, ik hoopte dat jij hem de deur gewezen had. Als hij terugkomt ben ik weer weg.

 42. Gerrie says:

  @ Jurrian,

  En dan ben je niet de enige die dan weg is.

 43. string says:

  Geachte forumgenoten…vanaf 05 oktober is het hier een verademing…zijn nochtans slechts vijf beursdagen…blijf het koesteren en hopen dat het niet weer overgaat…

 44. floriaantje says:

  Beste Gerrie,
  Als ik vragen mag, heeft u ook een E/D positie ingenomen (?) Zo ja, dan refereer ik u
  naar Gokhan’s DD voor de broodnodige TA-kanttekeningen. Indien u echter van
  onze mede-expert Bruun nog aanvullende info wenst, kan k u dezen bezorgen via
  dit forum.
  MVG.,
  Bert

 45. Gerrie says:

  Beste Bert,

  Ik had een long positie in de E/D 1,1535, maar reeds gesloten op 1,1572.
  Ben even in het ongewisse op het moment.

 46. Hoekstra says:

  ASML 1 minuut na opening op 140 en nu op 150, een verschil van 10 euro !

 47. floriaantje says:

  Beste Gerrie,
  Dank voor uw bericht. Echter zolang het “afkoelen” boven 1,1500-1,1520 blijft, is er ruimte tot
  1,1620, de weerstand + 50 % retracement van de daling. Zelf ingestapt rond 1,1545 en blijf derhalve
  rustig “meedeinen” tot die zone.
  MVG.,
  Bert

 48. Gerrie says:

  Beste Bert,

  Hartelijk dank voor de info.

 49. n_koning says:

  volgens mij zit er alweer een negatieve reversal in asml is er paniek ofzo

 50. n_koning says:

  zou de openstaande gap bij besi tussen 34 en 37 in theory gevult kunnen worden of is dat te hoog gegrepen bij een rebound

 51. v.binsbergen says:

  Zou wat zijn indien er zonet een NR op de 30 min AEX is gezet, dan mogelijk KD van 509 (indien juist berekend).

  Zover zal het waarschijnlijk niet komen,. Zal eerder iets van een dubbel bodem worden … of toch …

 52. mhseverijn says:

  Ik ben nieuw in dit forum maar volg wel geruime tijd al het geleverde commentaar. Uitgaande van een plausibele bodem rond de 515 heb ik de stoute schoenen aan gedaan en puts 515 op november geschreven. Hebben we even de tijd, tussentijds een eventuele AEX op 505 overleven we hopelijk. Hoef ik ze vrijdag de 19e in elk geval niet door te rollen. Intussen op vakantie en zien wat het wordt en of de vakantie is terugverdiend. Is in elk geval beter dan die geschreven puts van MM op 540.

 53. Jan B says:

  Ik dacht dat de heersende mening over MM was dat hij z n trades op een demo model deed, dan hoeft hij toch ook niet uit te huilen op het strand?? ?
  Of was alleen DetitaFred die dat dacht?

 54. Geert-Jan Nikken says:

  Misschien is MM wel de eerste trader in de geschiedenis… die een margin call… op een demo account heeft gehad… (sorry… kon het niet laten)… 🙂

  GRS Geert-Jan

 55. Gerrie says:

  Hahaha. Dat is humor. En ik maar denken dat Amsterdammers de fijnste humor hebben>not

 56. Phoenix says:

  Is MM eindelijk weg hier, worden er nog steeds posts gewijd aan hem… Is de goden verzoeken hè. 😉

 57. rudy.magendans says:

  Geert Jan,

  Is het niet een moment om later (wellicht bij de weekaftrap van maandag) een mooie positie in Goud te gaan voorbereiden?

 58. Jan B says:

  Ha ha Phoenix, inderdaad, bijna de helft van de posts gaat vandaag over MM, je kunt zeggen wat je wil, maar dat heeft niemand van ons nog bereikt.?

 59. Jan B says:

  De AEX weer op 517 maar de rsi staat hoger dan vanmorgen, een goed teken??

 60. Bram says:

  Ach, dat was – als ik zo vrij mag zijn – een guitig einde van de beursdag

 61. Vrijbuiter says:

  Slotkoers 517,89; HS zegt long (met mate) .. halve positie long .. spannend ..

 62. string says:

  In 30’AEX/CFD staan diverse NR’s nu definitief…van 507.63 tot 507.23…

  Mooie avond…

 63. detita444 says:

  Kom ik net binnen en wat zie ik….. Nog steeds verder dalen….

Geef een reactie