AEX: Reactie

Met een verwijzing naar de middag-update van dinsdag en de chat van dinsdag kan worden opgemerkt: Nie OS Nie! Let wel, in de achterliggende dagen is verwacht herstel omschreven als reactief. Niets meer, niets minder.

AEX-IntraDagGrafiek

Gisteren wist de AEX het laagste punt nog wat scherper te zetten. Met deze stap heeft zij netjes een lagere bodem dan begin september gezet waarmee het patroon van lagere toppen en lagere bodems sinds eind juli weer is gevalideerd. Dat bewegingen zelden tot nooit in een rechte streep gaan, is in de DD al meerdere malen besproken. Het is altijd het spel van actie en reactie. En het startpunt van een schakeling van actie naar reactie ligt meestal in de RSI. De ontwikkeling van dinsdag vormt hierop geen uitzondering.

Zoals in de inleiding reeds aangegeven lukte het de indicator gisteren niet om de verdere stappen van de AEX te ondersteunen. De beweging welke daarop volgde is inmiddels bekend. En deze kan vanochtend nog verder vorm krijgen. De eerste focus is nu immers het hiaat van eerder deze week. Zoals gisteren reeds benoemd staat deze op 538.50 tot 539.25. Interessant in deze is dat de eerste reactielijn van de voorafgaande vrije val getrokken staat op 539.50 en dus grofweg samenvalt met de bovenkant van de ingetekende omissie.

In lijn met de achterliggende DD’s wordt de dinsdagmiddag gestarte stap echter gezien als reactie. Zie hier de titel van vandaag. Met andere woorden, de NR uit de dag-grafiek met richtpunt 527 staat nog steeds. Wel dient de RSI in de dag-grafiek in de komende dagen centraal te staan. Naast de reeds enkele dagen meelopende NR staat na dinsdag ook een cirkel ingetekend welke duidt dat de RSI in de dag-grafiek ondanks de forse recente klappen nog niet tot onder OS is gekomen. Voor het scenario uit Blik van de Nik dient dat binnenkort wel te gebeuren.

Voor nu geldt echter de stelregel dat de grotere bewegingen starten in de kleine grafiek. Met deze gedachte in het achterhoofd dient in de kleine grafiek dus te worden gekeken naar aanwijzingen dat de RSI de huidige opleving niet ondersteunt. Indien zo dan zal naar alle waarschijnlijkheid spoedig de volgende actie-stap volgen. Concreet, de AEX zit in reactie-modus. Binnen deze fase kan zij zich richten op 538.50 tot 539.25. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Het verloopt vandaag weer uitermate stroef en moeizaam. Precies zoals je natuurlijk graag ziet als het slechts om een reactie-beweging gaat. Opnieuw speelt de 20-gemiddelde lijn een rol. Ditmaal echter als eerste steun. Risico tot aan 533.50 mag echter niet worden uitgesloten. Met koersen boven dit punt blijft de gedachte dat de AEX uiteindelijk onderweg is naar het hiaat. oftewel grofweg 539.50. Maar zoals in de achterliggende dagen steeds beschreven, de weg omhoog ligt uitermate zwaar, de weg omlaag als een geoliede glijbaan. De wat langere focus is en blijft (minimaal) 527 binnenkort.

114 reacties op “AEX: Reactie”

 1. detita444 says:

  Een goedemorgen allen en dank Geert-Jan.

 2. Fons says:

  Goedemorgen

 3. Jos says:

  Een goedemorgen allen en dank Geert-Jan. Een vraagje kun je met een beetje fantasie een omgekeerd SHS patroon zien in de RSI van de daggrafiek.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jos,
  Ja…het doorbreken van de neklijn van dit patroon zou dan ook tegelijkertijd het terugkeren in de Bull Market Range impliceren.
  GRS Geert-Jan.

 5. Roland says:

  Mogge allen ,

 6. Jos says:

  Het begin is wat teleurstellend om het zomaar eens samen te vatten. Als de reactie beweging van gisteren nu weer wordt gesloopt dan betekend dat niet veel goeds, waarvan akte.

 7. Phoenix says:

  @Geert-Jan: een uurtje geleden is er een AEX twitterbericht gepost van Tradeidee dat begint met ‘Na de recente klappen…’. Tevens staat er in de intro: ‘Deze zal waarschijnlijk rond de 530.50 alweer buiten adem zijn.’ Ik denk dat dat de 539.50 moet zijn?

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Oeps…dat klopt…:-((
  GRS Geert-Jan

 9. paul says:

  Mijn reactie is gelijk aan die van Jos. En dan kijk ik ook nog met een scheef oog naar de DAX. Als dit alles was qua rebound lijkt me snel weer short t meest lucratief.. Maar ik zie het even aan misschien volgt een dubbele bodem rond 530/531.. allemaal erg zwax..

 10. Jos says:

  De RSI in de intradag grafiek heeft een draai naar beneden gemaakt precies op de 60. Dat is dus de top bearmarket range. Maar de dag is nog lang. Ook is de tweede gemiddelde lijn nu een juk.

 11. Roelof says:

  @ Jos/Paul: herstelbewegingen verlopen meestal in een zgn. ABC-beweging. De A zou dan de7 punten stijging van gistermiddag kunnen zijn. De daling van vanochtend is een correctie daarop (=B) met vervolgens weer een stijging van ca. 7 punten te gaan vanaf de te zetten bodem ca. 533?).

  Vanmorgen is de RSI op de 30 minuten bij lange na Nie OS Nie en lijkt daarom bezig een hogere bodem te zetten. Overigens heeft diezelfde RSI in de afgelopen dagen op ca. 40 tweemaal een top gezet. Wellicht dat de RSI daarom nu steun kan vinden rond die 40 (of hoger).

  Zelf zie ik voor de index overigens een herstel dat bij voorkeur ergens gaat vastlopen in de Fibonacci zone 539,50-545 met vervolgens een afdaling richting minimaal de zone 520-527 waar koersdoelen liggen vanuit de afgeronde SHS formatie en de NR. Waarschijnlijker is overigens dat we nog lager gaan, als ik ook VS in het verhaal ga betrekken.

 12. string says:

  Goede morgen…
  Het reactief herstelletje gaat nog even door…in 30″ AEXCFD hogere bodems in zowel koers- als RSI waarde…

 13. Jos says:

  @Roelof, dan ga je ervan uit dat we gaan herstellen en dan ga ik met je mee echter ik denk pas dat de lucht wat opklaart als we duidelijk boven de tweede gemiddelde lijn zijn gebroken. En dat is nog niet het geval………………….de stijging van gisteren kun je zien als het boertje na een goede maaltijd (daling).

 14. Roelof says:

  Prima, Jos.

  Gisteren stonden we op slot trouwens boven die tweede gemiddelde lijn (MA 50). Is nu te vinden op ca. 535,80 en de MA 20 op 534,60. Die lijn biedt vooralsnog steun.

 15. Bram says:

  @Roelof of de bodem is al gezet op 534.50 + 7 dan kom je op een koersdoel van 541.50 evt. samen met het 200MA ’15

 16. Roland says:

  astro geeft een zijwaartse dag .

 17. n_koning says:

  @Roelof, ik verwacht dat de top van de markt al bereikt is op basis van wat Warren Buffet zegt. Hij zegt dat aandelen (de 300 grootste) op 148% ten opzichte van het bruto binnenlands produkt staan. Dat is een all time High. Ik denk dat we een crash van 1,5 jaar krijgen tot maart 2020. De crash van 2000 en 2007 duurden ook 1,5 jaar en gingen in drie golf bewegingen. Omdat er dan een tekort aan liquiditeit is ontstaat er dan hyperinflatie (waar te weinig van is is duur) Persoonlijk zou ik vanaf die tijd niet meer in aandelen handelen maar in voedsel en energie

 18. string says:

  HS of IHS wordt idealiter gevormd met ’n horizontale neklijn…echter is dit geen allesbepalend gegeven…
  Een neklijn tot ’n bepaalde schuinte/helling behoort ook tot de mogelijkheden…
  Het criterium hiervoor is…dat bij HS boven de neklijn (IHS onder de neklijn) ’n (denkbeeldig) horizontale getrokken kan worden…welke beide schouders raakt…

  Bij mij staat al vanaf begin april ’n HS in de daggrafiek welke als minimaal einddoel 521 laat zien…
  Trek hiervoor ’n lijn onder de bodems van 28 juni en 17 augustus…en verleng deze zowel naar links als naar rechts…
  Met dit HS-patroon is de koers aangeland in de fase “GO” …

  Weet niet of het te maken heeft met mijn grafiek welke enigszins kan afwijken…maar ik hoor maar weinig over dit patroon…
  Graag wil ik horen/lezen wie het met mijn post hierboven al dan niet eens is…

 19. Roelof says:

  Ja, Bram. Mooi in de inmiddels welbekende zone 541-544. Lijkt me een ideale re-short zone 🙂

 20. Roland says:

  @String het kan maar ik heb het niet zo op shs enzo dus ik sla over 🙂

 21. detita444 says:

  @ String
  Mee eens, heb dat een paar weken geleden ook al eens opgemerkt,

 22. Roelof says:

  @ string: Ben het met je eens. Is dezelfde SHS die Geert-Jan ook heeft, toch?

  Hoogte van 577 top tot neklijn is ca. 30 punten. Doorbraak neklijn vond plaats op 551/552. Vervolgens levert het rekensommetje 551/552 – 30 een koersdoel van 521/522.

 23. WP says:

  @ string volgens mij staat hij bij GJ ook in daggrafiek

 24. wh.giesen says:

  Waarde GJ, in de middagupdate staat 553,50 ik vermoed dat dit 533,50 moet zijn?

  mvg

 25. Phoenix says:

  @String: Zou kunnen hoor, maar ik ben ook niet zo van de SHS patronen. Als het een overduidelijk SHS patroon is dan oké. Maar het wordt in mijn optiek soms zo’n zoektocht om een dergelijk patroon te (willen) zien, ik krijg dan zelf het gevoel dat ik eerst een SHS Quasimodo-cursus moet volgen.

 26. Hoekstra says:

  Geert-Jan, schijnbaar heeft u nog geen nieuwe bril (waarover u vorige week schreef):
  “de weg omhoog als een geoliede glijbaan” => u bedoelt ‘omlaag’ ?
  GRS Hoekstra

 27. Hoekstra says:

  De voormalige sterkhouders ASML en DSM zijn nu de grootste dalers met dik 3% eraf, terwijl de AEX slechts 0,35% lager staat.
  Dat is voor mij veelzeggend.

 28. maborosi says:

  Waarde Geert-Jan. In aansluiting op Hoekstra 12:14 lees ik in de middag-update ook “Risico tot aan 553.50 ” Dit lijkt ook niet helemaal juist te zijn.
  Een gevalletje van “te gehaast”??
  GRS Maborosi

 29. Gerrie says:

  @ Maborosi,

  Was reeds door Giesen 12.00u gemeld.

 30. Geert-Jan Nikken says:

  Het gaat allemaal wat stroef en moeizaam vandaag…verkeerde getallen in tweets…verkeerde getallen in middag-update…toch maar eens wat minder naar dat scherm turen…schijnt mooi weer te zijn en worden…maar uiteraard dank voor het meekijjken…
  GRS Geert-Jan

  p.s…gelukkig stond het getal 527 wel goed in de update…:-)

 31. Roelof says:

  @ n_koning: interessant wat je zegt over Warren Buffet. Het kan natuurlijk zijn dat de man gelijk krijgt op basis van zijn fundamentele analyse.

  Ik geloof echter meer in technische analyse en Fibonacci. En die geven (nu nog?) aan dat dé top in de VS nog niet is gezet. Alle grote trends in S&P, DOW en Nasdaq’s) zijn heel duidelijk UP. Verder bestaan er voor bijvoorbeeld de S&P nog een aantal openstaande Fibonacci projecties tot in de zone 3050-3300.

  Qua tijdsprojecties kan het inderdaad zijn dat we dit jaar inderdaad een belangrijke top zien, dit o.b.v. Gann’s Financial Table en Samual Benners cycle techniek. Diezelfde Gann tabel voorspelt een paniek in 2019/2020 en een uiteindelijke bodem ergens in 2020/2021. Maar dat zien we dan wel weer haha

 32. string says:

  Weet dat de HS ook bij GJ in de daggrafiek staat…maar ik hoor er zo weinig over…dus dacht ik laat ik het nog eens expliciet aankaarten…vanwege het vergevorderde stadium…en vanwege de scherpe aftekening boven en onder de hellende neklijn…
  Het kan tenslotte ’n omkeerpatroon inhouden…waar nog geruime tijd mee gedeald moet gaan worden…

 33. Roelof says:

  @ string: ik heb die H&S regelmatig genoemd in mijn posts, maar die lees je kennelijk niet 🙁

 34. detita444 says:

  @ Roelof 13.04
  Dat zien we dan wel weer…..
  Dat je dat bedoeld i.v.m. positie innemen op de index(en) prima.
  Maar met een aandelenport., onroerend goed e.d. zou ik er nu toch langzamerhand al rekening mee gaan houden…..

 35. Gerrie says:

  @ String en @ Roelof,

  En daarbij ook de HS in de DAX weekgrafiek met neklijn op 11725.

 36. detita444 says:

  @ Gerrie
  Dat zou dan een koersdoel van rond de 9.600 geven…..

 37. Geert-Jan Nikken says:

  En daar is 533.50…nu eens kijken of er wat veerkracht in die AEX zit.
  GRS Geert-jan

 38. detita444 says:

  Benieuwd of de 533.50 het houdt, vermoed van niet….

 39. Jos says:

  De bodem is al gezet gezet gezet…………………zit zeker naar een andere AEX te kijken dan…………………….ach we gaan het wel zien of de bodem is gezet. Er zijn wat technische plusjes maar ook minnetjes.

 40. Vrijbuiter says:

  Mijn HS gaat naar neutraal bij de huidige stand. Zojuist dus ritje (29 sept.) 552,55 naar 533,50 (19 punten) afgesloten. Even aanzien tot slot/volgende signaal.

 41. Jos says:

  Het is alsof de markt meeleest de 533,5 houdt stand 😉
  De RSI staat nu rond de 40 en moet nu steun gaan vinden om zijn ambities naar het noorden te gaan te verwezenlijken.

 42. Vrijbuiter says:

  Foutje; 29 sept. moet zijn 1 okt.

 43. Bram says:

  @GJN tot zover de veerkracht. Nu dus naar de 527?

 44. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bram,
  Dat is uiteindelijk wel het idee ja…en ik denk dat dat minimaal is…zoals in Blik is neergelegd…denk ik 517…maar denk dat het nu nog te vroeg is voor 527…want de RSI nog steeds niet OS….
  GRS Geert-Jan

 45. detita444 says:

  530.5 – 531 evt. nog steun?

 46. Geert-Jan Nikken says:

  Niets mis met die geoliede glijbaan…:-))
  GRS Geert-Jan

 47. Roelof says:

  Ik heb wel een OS, Geert-Jan.

 48. Roelof says:

  EN S&P door de 2863 wat een beweging naar 2802 impliceert.

 49. Bram says:

  @GJN Dank! Is er nog ergens steun te vinden?

 50. Piet Flintstone says:

  @ Bram; psychiater….??

 51. detita444 says:

  530.7, bodem van gisteren……?

 52. Roelof says:

  Eerste steun zou de gapfill op 529,39 kunnen zijn.

 53. Jurrian says:

  tis hier toch een stuk leuker nou de grote boeman weg is………

 54. Bram says:

  Steun tijdelijk gevonden op 530 – rond getal, zo simpel kan het zijn…

  @piet: whaa, eerst geld verdienen op de beurs voordat ik er een kan betalen! 🙂

 55. Jos says:

  Even een klassiekertje……………..

  https://www.youtube.com/watch?v=jZ5k8-2rx9E

 56. Geert-Jan Nikken says:

  Ik heb nog geen OS en je zou kunnen zeggen PD met gisteren….dus ik denk eerlijk dat we morgen als titel krijgen….Reactie (deel 2)…of…Stampertje…want hoe harder je op een ondergrond slaat…hoe steviger die wordt…:-)
  GRS Geert-Jan

 57. detita444 says:

  Thx Geert-Jan, komt mooi uit, moet morgen toch vrijwel de gehele dag weg 😉

 58. Roelof says:

  Ja, ik was inderdaad wat te voorbarig met die OS. Het is vooralsnog bij een flirt gebleven.

 59. Phoenix says:

  Ik had ook een (lichte) OS. Een flirt dan? 😉

 60. Jos says:

  Maar GJ we hebben nog een uurtje te gaan en u weet in een uurtje kan er een hoop gebeuren……..

 61. Phoenix says:

  Dezelfde gedachte Roelof. 🙂

 62. Jos says:

  De bel gaat pas om 17:36.

 63. Gerrie says:

  @ Jurrian,

  Goed opgemerkt. Het is weer ouderwets op het forum. Keep it up!

 64. dennishoscan says:

  Cyclische aandelen als eerst flinke minnen , dus we zijn gewaarschuwd??

 65. detita444 says:

  @ Jos
  Pas om 22.00 hr. 😉

 66. dennishoscan says:

  Hallo Roelof, het is me gelukt om de RSI grafiek te zien…alleen hoe werkt het?

 67. detita444 says:

  Nu toch wel O.S.

 68. Geert-Jan Nikken says:

  Het heeft even geduurd….maar de gap van 5 april nu toch bijna dicht…:-))
  GRS Geert-Jan

 69. Jurrian says:

  @dennishoscan, maar de geliefde MA2 20/70 levert investing je niet, dus het blijft daar behelpen.

 70. Roelof says:

  Even wachten op RSI stand van 17.00 uur, Fred.

 71. Roelof says:

  @ dennishoscan: hoe bedoel je dat precies? Je kunt de grafiek op 30 minuten zetten toch?

 72. dennishoscan says:

  Thanks Jurrian…

 73. dennishoscan says:

  Roelof, ik heb het nu op 30 min en de rsi is nu ruim onder 20 dus OS?

 74. Roelof says:

  De RSi staat nu net onder of op de 30, dennis.

 75. Geert-Jan Nikken says:

  Let ook op de lijn onder de bodems in de RSI vanaf 5 oktober.
  GRS Geert-Jan

 76. Jos says:

  Wat maakt het nu uit of de RSI op 29,95 of 30,05 staat. Het is en blijft een flirt maw zie post GJ 16:25. Morgen weten we meer.

 77. Jos says:

  PD is weg……………….maar steunlijn is nog niet gebroken.

 78. toaopeter says:

  Een beurswijsheid is “winsten laten lopen”, maar ik denk ik dat het geld van tafel haal bij het sluiten van de markt. Zo’n glijbaan kan toch zomaar opdrogen in de nacht.

 79. Jos says:

  Tot morgen allen……………………………………..en nimmer te vroeg aan de bodem bel trekken want dat kost je een rondje.

 80. miked says:

  vink alvast 527 gaat snel…

 81. detita444 says:

  Bij mij nu net onder de 25 Jos.

 82. detita444 says:

  @ Jos 16.55
  Maar GJ gooit om 17.35 nog een drum olie over de glijbaan. 😉

 83. detita444 says:

  @ Jos
  Wat zei je nu om 14.47 en daarna om 17.00? 😉

 84. Geert-Jan Nikken says:

  Je gaat op dit soort momenten toch denken aan 558/560…want laten we eerlijk zijn…nu we bijna 527 staan…hoor je niemand meer over deze getallen…sta mij toe…u allen een prettige avond te wensen…tot morgen…
  GRS Geert-Jan

 85. Roelof says:

  Ja, duidelijke OS nu in de RSI, maar tevens aanbeland op de door GJN aangehaalde steunlijn.

  Overigens krijgen we op de daggarfiek vandaag hoogstwaarschijnlijk een bearish engulfing pattern. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar vaak markeert dat na een lange afdaling een bodem. Niet dat ik er long op zou gaan…………maar is meer iets voorin het achterhoofd……..:-)

 86. detita444 says:

  Geert-Jan 17.14
  Daar wordt momenteel alleen op het strand van Bloemendaal aan gedacht 😉

 87. n_koning says:

  positieve divergentie in besi

 88. Geert-Jan Nikken says:

  Tja…je zou toch denken…dat die rug van mevrouw…inmiddels wel is ingesmeerd…:-)….tot morgen…en laat ons stellen…het is pas woensdag…maar het is nu al een uitermate guitige week…
  GRS Geert-Jan

 89. derfla says:

  in besi, op uurbasis of dagbasis?

 90. string says:

  De dagcandle van gisteren gaf aan dat er een keuze moest worden gemaakt…
  Het werd de keuze van het vervolgen van de “GO”…
  Aan de vandaag gememoreerde HS-formatie…kan nog wel eens ’n groter vervolg hangen…
  Heet niet voor niets omkeerpatroon…maar dat ontdekken we eerst als het bevestigd onder 505 koerst…
  Lekker hè…dat in het vooruit lullen…

 91. n_koning says:

  @ derfla op de Iex, besi is nu 30 euro gezakt zal wel een reactie komen denk ik

 92. Phoenix says:

  Michael Ahrens heeft een nieuwe, interessante vlog klaarstaan, nu ook via homepage van Tradeidee te zien.

 93. detita444 says:

  Kan geen kwaad string 😉

 94. floriaantje says:

  Alle shortes gaan zeker nu aan deze bitterballen wat ik las op IG(UK) tweet :
  “Over duurzaam ondernemen gesproken… In het Mercure hotel in Amsterdam maken ze
  bitterballen van koffieprut”.
  In ieder geval proficiat aan u allen .
  MVG.,
  Bert

 95. Vrijbuiter says:

  5 punten gemist; HS inderdaad naar neutraal bij sluiting; echter vanmiddag te vroeg uitgestapt.
  Benieuwd wat de DD morgenochtend gaat brengen.

 96. Roelof says:

  @ n_koning en derfla: als BESI onder 16,35 daalt is er potentie voor een nog veel grotere daling.

  De gehele sector ligt overigens zwaar onder vuur. Kijk daartoe ook eens naar de Philadelphia Semiconductor Sector Index (SOX). Die heeft duidelijk een top gezet.

 97. WP says:

  @ string bij mij zoemt 444 :-)verkregen dmv aangepaste srl lijnen, aangepaste fibolijnen en verkregen door aangepaste fibo cirkels, ergens eind van het jaar. Maar niets is zeker onzeker geen advies.

 98. detita444 says:

  @ WP
  Beste WP, dat is n.m.m. niet geheel onlogisch. Alle TA daargelaten eindigen we in 2019 en 2020 waarschijnlijk n een grote crisis. Wanneer die exact begint weten we niet, maar de voorboden zijn er al.
  Maar ik weet het, als je zoiets zegt ben je negatief. Ik zie veel mensen om me heen,die diverse bedrijven hebben en onroerend goed, al zoveel mogelijk cashen. Waarschijnlijk staat er ons een enorme inflatie over 1 a 2 jaar te wachten, een ineenstorting van de huizenmarkt en een flinke rentestijging met als gevolg een instorten van de beurs.
  Afijn ik wil geen onheilsprofeet zijn, maar ik neem wel mijn maatregelen vast.
  Over het klimaat en de gevolgen daarvan heb ik het nog niet.
  Voorlopig draait de politiek alleen nog maar om geld en geen maatregelen.

 99. string says:

  @ Roelof 13:20…

  Roelof…ik lees bijna alle posts…dus ook zeker die van jou…met meer dan gemiddelde interesse…maar ik denk dat bedoeld patroon…zeker in de fase waarin het nu is…meer actuele aandacht verdient…

  Mooie avond…en op naar 521 en mogelijk dieper…

 100. string says:

  @ Geert-Jan…14:28…

  Negatieve veerkracht…

 101. Geert-Jan Nikken says:

  Ik zet hem gewoon even… vinkje 527…
  GRS Geert-Jan

 102. Jan B says:

  Beste Fred,

  Is het handig om zoveel mogelijk te cashen als er, zoals jij denkt, er een enorme inflatie aankomt?

 103. string says:

  detita444…16:38…

  Pas om 24:00 uur…en dan weer starten om 00:00 uur…

 104. string says:

  @ WP…19:12…

  Moet toegeven…jij hebt lef…want dan zijn mijn genoemde doelen al gerealiseerd…en wuif ik alreeds met de olijftakken…of waren het palmtakken…

  Mensen…zoals u waarschijnlijk begrijpt…was ik hedenmiddag afwezig…op het voetbalveld toernooi(tje) kleinzonen kijken…
  Ik had hier dus wat in te halen…

  Voor eenieder mooie avond en…
  Ook al gaat het niet altijd als gedacht…fukutsu no seishin…

 105. Jurrian says:

  @Jan B, ik ben het met je eens dat er lastige keuzes aankomen: als je niet casht, oftewel je posities sluit, weet je zeker dat daarvan de waarde daalt.
  Wat zou je moeten doen om je te verweren tegen de komende inflatie?
  Stenen of obligaties? Stenen worden voorlopig alleen maar goedkoper net als obligaties, dus daar moet je nog ff mee wachten. Maar wat dan? Nu short gaan en strax tegen lagere prijzen weer instappen ?

 106. detita444 says:

  Think long term.

 107. detita444 says:

  Voor degenen zonder aandelen port. was het een guitig dagje.
  Diegenen met een aandelenport. wens ik veel wijsheid.

 108. detita444 says:

  Een dow van -3,4% zie je de laatste tijd niet vaak…..

 109. string says:

  Een AEX op 522.27 zie je ook niet vaak…maar dat is wel mijn…VINK om 22:14 uur…
  Eerste wuivende olijftak…

 110. detita444 says:

  Yep.

 111. string says:

  En ’n OS op de AEX/CFD dagplaat…’ns zien of dat morgenochtend nog zo is…om 00:00 uur…

 112. string says:

  Na 17:30 uur begon vandaag de beweging pas…7 indexpunten eraf voor ’n avondje…dan moet je toch stellen…cash is king…

 113. string says:

  En 521…vink…de volgende olijftak…

Geef een reactie