AEX: Kraken en Maken

In de middag-update van woensdag is een oplopend trendkanaal in de kleinste grafiek geïntroduceerd. Vanochtend gaat in eerste instantie de aandacht uit naar de steunlijn van dit kanaal. Koersen onder deze lijn impliceren het succesvol afronden van de hertest 541 – 544.

AEX-IntraDagGrafiek

Nadat de AEX vorige week door haar steunzone was gevallen stond in de afgelopen dagen in de DD de hertest van de oude steunzone als nieuwe weerstandzone centraal. Gisteren is de AEX opgelopen tot aan het extentie-punt van de fibo-exercitie rond 543.75 om daar inderdaad een voorlopig Waterloo te vinden.

Zoals in de inleiding reeds beschreven staat vandaag de trendlijn onder de laagste punten vanaf afgelopen vrijdagmiddag in de focus. Vooralsnog is in de kleinste grafiek immers sinds vrijdag een opwaartse beweging actief met achtereenvolgende hogere toppen en bodems waarbij het meest recente  laagste punt van gisteren netjes werd gezet in de zone welke in de middag-update van gisteren is afgegeven: 538.75 – 537.  Het is deze zelfde zone welke vanochtend een rol kan gaan spelen. Zoals bekend luidt de verwachting dat deze zone (uiteindelijk) zal gaan breken. De titel van gisteren en dinsdag drukten immers de verwachting uit dat de AEX het lastig en moeilijk zou gaan krijgen tussen 541 – 544.

Glijdt de AEX door 538.75 – 537 dan mag worden aangenomen dat de AEX door kan zakken naar het startpunt van het trendkanaal hetgeen opnieuw 533 impliceert. Binnen het grotere verhaal, zoals neergelegd in Blik van de Nik, moet deze ontwikkeling als eerste vervolgstap worden gezien. Voor het langere scenario noteert de RSI, nadat zij gisteren niet tot boven OB reikte, in de komende dagen idealiter weer een keer onder OS.

Let wel, de aandacht gaat dus in eerste instantie uit naar 538.75 – 537. Blijkt deze zone ook vanochtend weer als steunzone te fungeren dan moet worden aangenomen dat het proces van de P uit de gebruikelijke UPG nog niet is afgerond. Het laat zich dan raden welke titel morgen de DD siert. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX staat op de steunlijn onder de recente bodems en test hiermee de bovenkant van de vanochtend in de DD afgegeven steunzone. In de grafiek staan drie halve cirkels ingetekend. Langzaam maar zeker beginnen namelijk de contouren van een hoofd-schouder patroon zichtbaar te worden. De aangehaalde steunlijn krijgt in dit geval dan de naam neklijn. Let wel, een patroon is pas een patroon als de triggerlijn doorbroken is, waarvan op het moment van dit schrijven nog geen sprake is. Maar sta mij toe een quote uit de DD van vanochtend aan te halen: “Het is deze zelfde zone welke vanochtend een rol kan gaan spelen. Zoals bekend luidt de verwachting dat deze zone (uiteindelijk) zal gaan breken.” Naast de AEX staat ook de RSI op een steunlijn. Vanochtend is wederom een top duidelijk onder de OB-lijn gezet. Zie hier, het belang van de steunzone 538.75 – 537 is in de eerste uren van vandaag alleen maar duidelijker geworden. Weerstand onveranderd in de zone 541 – 544.

55 reacties op “AEX: Kraken en Maken”

 1. Jorg says:

  OK, bedankt Roelof. Ik ook niet echt, probeer gewoon de VAEX in mijn analyses te betrekken. Als je vanuit puur technisch oogpunt naar deze indicator kijkt, lijkt die aan een neerwaartse trend begonnen te zijn. De candle (30′) van 13:30 is dan de gap-close van het slot van 09 augustus (het begin van de positieve trend in de VAEX en min of meer het begin van de negatieve trend in de AEX). Beperkt dit de neerwaartse ambities van de AEX de komende tijd?

 2. bvk67 says:

  Daar is de 2900

 3. bvk67 says:

  DOW oppassen voor dubbele top rond 26160 gisteren.

 4. peks says:

  denk nu we op minder dan 0.50% staan van de ath in s&p500 , we deze ook weer gaan aanscherpen

 5. bvk67 says:

  Als MM scheef ziet, komt-ie niet piepen. Prima !

 6. bvk67 says:

  DAX veert op van MA20

 7. bvk67 says:

  DAX valt 30 punten binnen 1 minuut. Not a healthy market !

 8. bvk67 says:

  Tweet van Trump….hahaha

 9. Gerrie says:

  Horizontale weerstand in de AEX 30 min. nu op 542,1. Steun oplopend trendkanaal(neklijn) nu 539,05

 10. Piet Flintstone says:

  MM scheef??? Hij ging toch zijn geschreven puts terug kopen……. zal inmiddels wel gelukt zijn…. 🙂

 11. bvk67 says:

  @PF : vanmorgen wees Fred hem terecht dat-ie gister calls had geschreven.

 12. Jos says:

  RSI is al door mijn oplopende steunlijn gebroken maar de koers nog niet. Geduld is een schone zaak, morgen dan maar. Amerika ziet er ook niet beresterk uit.

 13. Jos says:

  Het blijft tobbedansen rond de 540………………………..tot morgen.

 14. Jos says:

  GO………………

 15. Moneymaker says:

  Zou mooi zijn als we morgen met gap up openen dan rond de 543-545 extra shorts inslaan :/). Intraday vandaag mooie ritten!

Geef een reactie