AEX: HangSlot

De index zit even op slot. Aldus de rode draad door de DD’s van vorige week. Komt er in deze verkorte handelsweek wel wat beweging? Laat ons hopen.

Uiteraard gaat de AEX weer een keertje bewegen. De impasse welke de index nu al een aantal sessies in haar greep heeft zal niet oneindig duren. Wordt een blik op de kleinste grafiek geworpen dan kunnen de uitgangspunten uit de laatste DD van vorige week een op een over worden genomen. Ik citeer:

“In de grafieken komt de huidige impasse tot uiting door nagenoeg horizontaal lopende MA20 en MA50 in de kleinste grafiek waarbij de huidige slotstanden ook nog eens nagenoeg aan elkaar gelijk zijn. Daarnaast noteert ook de AEX vrij nauwkeurig op de slotstanden van de aangehaalde lijnen. De RSI laat in deze grafiek al dagen geen OB en geen OS zien. In de week-grafiek staat een doji-formatie waarbij de slotstand van vrijdag vrijwel gelijk is aan de slotstand van vorige week vrijdag. De AEX heeft dus nog steeds geen duidelijke keuze gemaakt.”

De eerste belangrijke grens aan de onderkant ligt nog steeds op 558.50. Langzaam maar zeker kruipt de MA200 ook naar dit niveau toe. Deze MA lijn kan ook voor steun zorgen. Voor de volledigheid van de DD de opmerking dat onder 558.50 alweer lijnen staan getrokken op respectievelijk 557 en 555. Aan de bovenkant staat een lijn getrokken over de top van eerder deze week rond 564.50. Als afsluiting wederom de opmerking dat de huidige impasse ook gezien mag worden als de spreekwoordelijke adem/rustpauze.

En dat betekent dat een uitstapje naar 566 nog steeds niet uitgesloten mag worden. De kans op het aantikken van 566 neemt pas iets af als de eerste steun doorbroken wordt.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek is de oplopende trendlijn over de meest recente toppen inmiddels doorgelopen naar 566. Nog steeds geldt echter dat de RSI in de achterliggende dagen niet veel verder is gekomen dan een flirt met de OB-lijn. Van echte overtuiging is geen sprake geweest. De grotere beweging start altijd in de kleinste grafiek. Dus voor de dag-grafiek geldt dat pas echter verzwakking in deze grafiek zichtbaar wordt als in de kleinste grafiek niet alleen de volgende steun, nu dus op 558.50, wordt doorbroken, maar dat dit samenvalt met een eerste OS-notering in de kleinste grafiek.

Na een draai in de dag-grafiek gaat de eerste focus uit naar de MA20 welke onderweg is naar de hiervoor aangehaalde derde steunlijn rond 555.

AEX-DagGrafiek

De weekbar van vorige week staat bekend als doji. Deze koersbar duit de twijfel in de markt.  lijnen fungeren vaak als steun- of draaipunt. Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 in de koersgrafiek duidelijk onder MA50.

Reden om nog steeds wat terughoudend te zijn op het verdere verloop van de AEX.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Een plaatje zegt meer dan vele woorden. De AEX hobbelt onveranderd voort binnen de afgegeven bandbreedte. Nadat zij vrijdag de onderkant testte richt zij nu haar pijlen op de bovenkant. Twee lijnen zijn van belang: 563.50 en 564.50. Het is wachten op een keuze. Zolang 558.50 niet neerwaarts is doorbroken mag de huidige fase als adempauze of rustpauze gezien worden. Pas onder 558.50 verzwakt het beeld voor de AEX enigzins.

13 reacties op “AEX: HangSlot”

 1. Moneymaker says:

  wie schrijft die blijft is de afgelopen weken ook weer gebleken. Deze impasse is een streling voor het oog… grote voordeel is dat je slechts paar keer per dag even dient te checken of de aex weer een 0,1% is gedaald of gestegen ;-). Vandaag naar Ouddorp voor eventuele inloting vakantiehuisje, spannend want het zijn wel erg mooie huisjes …we hope so

 2. peks says:

  volgens mij is de correctie voorbij . gewoon een correctie in tijd geweest. zouden zomaar vlug naar nieuwe highs kunnen

  1. maurice says:

   Helemaal met u eens Peks, buy the dip; svp. alle passagiers instappen voor de long train.

  2. string says:

   Zou ook zomaar kunnen dalen…

   Mooie avond…

 3. ed says:

  zijn saaie dagen zo, maar wel tijd om een beetje te tweaken aan het systeem.

  1. WP says:

   @ed heb metatrader 4 getracht te downloaden, wat een heisa. Nou was ik altijd een typische A dame (MMS .;-). ,aar krijg het niet voor elkaar wel demoacount maar krijg de grafieken niet.:-(

   1. ed says:

    bij welke broker heb je mt4 gedownload?, je moet fx pro nemen, kies dan demo 4 , daar staat de holland 25 chart onder symbols, alleen is die verborgen, dus die moet je even op actief zetten. dan moet je leren hoe je indicators kunt importeren. dat is even een weetje.

    1. WP says:

     dank ga t weer proberen!

     1. WP says:

      ik heb wel Mac os?

     2. ed says:

      je kunt daar ook mt4 for mac downloaden.

     3. ed says:

      het heeft mij 2 uurtjes gekost om de basis onder de knie te krijgen, je kunt op you tube veel instructie videos bekijken , dan leer je een hoop. belangrijkste is dat je weet hoe je charts kunt selecteren en hoe je indicatoren kunt installeren. ik ben ook niet z’n compu freak, maar als je eenmaal weet hoe het werkt gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. j

     4. ed says:

      bij fxpro kun je ook nederlands als taal kiezen dus je hele dashboard is nederlands,

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Zzzzzz.
  GRS Geert-Jan

Geef een reactie