AEX: Een Muurtje

Na twee sessies in deze week, waarbij de AEX tussen hoog en laag een kleine 10 indexpunten heeft afgelegd, noteert de index op slotstand onveranderd aan de openingskoers van deze week. Veel beweging, weinig richting. De karakteristieken van een reactieve beweging.

AEX-IntraDagGrafiek

Loopt de AEX vandaag wederom tegen een muurtje aan? Gisteren bleek de aangehaalde zone 497.50 als draaipunt te fungeren gedurende de sessie. Het aantikken van het ijkpunt geschiedde zonder ondersteuning vanuit de RSI. De verwachting van de DD was en is dat de RSI de noodzakelijke ondersteuning ook in de komende sessies niet zal geven.

Vanochtend start de AEX wederom met enige euforie. Blijkt nu dat de nieuwe omissie niet lang standhoudt, dan mag dat wederom gezien worden als teken dat de recente stijging gestoeld is op een broos bouwwerk. In lijn met de insteek van de achterliggende dagen, waarin ingespeeld is op herstel maar waarbij ook steeds is aangehaald dat deze ontwikkeling niets meer en niets minder dan een reactieve stap behelst, luidt de verwachting voor vandaag dat de gap niet lang zal standhouden.

Over gaps gesproken, in de daling van december zijn hiaten gezet. De vaste lezer weet dat het niveau 497.50 afgeleid was van een nog openstaande omissie. De volgende open plek dateert van 18 december. De bovenkant van dit hiaat staat genoteerd op 501. Een interessant niveau daar de voorafgaande daling plaatsvond van 530 naar 472. De tweede reactielijn van dit niveau ligt ook op 501. De DD moet dus waarschuwen dat in een poging van enthousiasme dit niveau nog haalbaar is. Een waarschuwing in het kader van de volledigheid van de DD, want het aantikken is niet de verwachting van de DD. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

Laat er geen misverstand over bestaan. Er komen mooie dingen uit Italië. Denk aan Limoncello. Denk aan Tiramisu. Denk aan Sabrina. Vraag is echter of deze opmerking ook betrekking heeft op haar bouwwerken. Nog steeds noteert de AEX in de buurt van het niveau 497.50. In het verloop van de RSI is een dalende trendlijn aangebracht. De indicator is vooralsnog niet in staat geweest om deze lijn onder druk te zetten en is daarmee dus tevens niet in staat geweest om een nieuwe OB, lees ondersteuning, te geven. Zie DD van vanochtend. De achterliggende gedachte dat de gap van vanochtend niet lang zal standhouden, krijgt hiermee een steuntje in de rug. Dat zijn veel woorden om aan te geven dat de DD onveranderd op het standpunt staat dat de ingecalculeerde recente stijging een reactief karakter kent.

111 reacties op “AEX: Een Muurtje”

 1. Jos says:

  Goedemorgen allen, GJ als reactie op je DD. Je zegt dat we de ondersteuning missen van de RSI maar we hebben vrijdag toch een duidelijk OB notering neergezet en vandaag waarschijnlijk de volgende is dat niet voldoende reden om aan te nemen dat er iets meer in het vat zit dan de 497,5/501 als reactieve beweging?

 2. Phoenix says:

  Goedemorgen allen,
  Opnieuw een stijging, vooralsnog de weg naar boven. Het bouwwerk mag dan wel broos zijn, maar de toren van Pisa staat ook nog altijd.
  Succes met traden vandaag.

 3. j.klopper says:

  Goedemorgen,ik zie op 18 december geen gap overigens.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jos,
  Op basis van de OB van vrijdag is in de achterliggende dagen juist de rit gespeeld naar 497.50. Zie de gisteren in de DD aangehaalde PR. Dus die heeft netjes haar werk gedaan. Vandaag komt er volgens u een nieuwe OB. Dat gaan we zien. Ik heb daar enige twijfel over. Vannacht na de speech vrij exact 2585 gezien in de SP-future, zie in deze DD van dinsdag. Vooralsnog niet echt heel sterk boven 2585 uitgekomen.
  GRS Geert-Jan

 5. Jos says:

  GJ vanochtend bij opening was de fti al OB maar een uurtje later is de eurforie er een beetje af dus ik denk dat je gelijk gaat krijgen en dat de nieuwe OB moeilijk gaat worden.

 6. ed says:

  De zaak wordt toch weer door de kopers opgevangen, zie de shadow in de uur candle

 7. Jos says:

  De 501 is nog niet van de tafel.

 8. Jos says:

  Over ronde getallen gesproken bij de DAX is de 11000 al weer in zicht.

 9. Moneymaker says:

  Houd mijn longs dax en AEX ook nog even aan

  1. j.klopper says:

   je was toch een short positie aan het opbouwen?

 10. Jos says:

  @MM, ik zou nu denken verkopen die hap of wil je ook de kop van de vis?

 11. Jan says:

  op aex 30 een vlag in de maak vanaf 27 dec?

 12. Jos says:

  Inmiddels de top van gisteren uitgenomen…………

 13. string says:

  Goede morgen…
  De nieuwe OB van vanochtend 05:00 uur bedroeg slechts 1.02551 puntje…flirtje met dus…en die RSI-waarde was ’n kwartiertje na de topprestatie alweer terug in ’t hok…koest Bello…hierbij las ik hoogste koerswaarde van 498.83…
  Het zal mij niet verwonderen als het hoogste punt voor vandaag hier al weer geweest is…omdat de koers hierbij ’n kleine false move heeft gemaakt…aan bovenzijde buiten de wig op de daggrafiek AEX/CFD…terwijl verwacht wordt dat deze rising wedge uiteindelijk definitief…aan de onderzijde verlaten gaat worden…
  Op het moment dat ik dit hier neerklop zie ik de koers wederom de wig aan bovenzijde verlaten…echter met ’n RSI-waarde van 55.69445…we zullen dus snel weten of de top van 05:00 uur nog voorbij wordt gegaan…

 14. Jos says:

  Maar ook het bovenkant van trendkanaal 27 december……….RSI nog nie OB nie maar het scheelt niet veel.

 15. string says:

  Hey Jos…10:13…
  Bij AEX/CFD is nog geen top van vanochtend uitgenomen…koers daalt weer en de RSI heeft de stijging bij lange na niet bijgehouden…

 16. Jos says:

  @String, ik ben het met je eens echter ik vind richting belangrijker en op dit moment beweegt de AEX zich boven de eerste gemiddelde lijn dus denk ik dat het steeds moeilijker wordt om hoger te klimmen maar dat neemt niet weg dat dit niet kan gebeuren…..daarom 501.

 17. Jos says:

  10:30 geweest by the way.

 18. Jan says:

  Scheids, gele kaart voor Jos?? Teveel posts met dingen die we zelf ook wel zien en zelfs het aangeven van de tijd (”10.30 geweest”).

 19. string says:

  Even teruggeschakeld naar het minigrafiekje van 5’…hier kan ’n dubbeltop-formatie ontstaan…met koersdoel van 492.50

 20. Roland says:

  dank voor reminder Jos
  https://www.tradeidee.nl/glossary/half-elf-stelregel-10/

  @ Jan gaan we elkaar gele kaarten aansmeren.

  1. derfla says:

   Ha Roland, toevallig komt die 10:30 regel nu wel uit.
   1 Maar wat hoe is dat eigenlijk te verklaren? Maw wat hebben de indices in Azie met de Aex stand te maken? Wat is eigenlijk de correlatie?
   2 Zou hier een edge te behalen zijn, een statistisch voordeel om er juist rond 10:30 uur in of uit te stappen?

   mvg
   Alfred

   1. Jurrian says:

    Hoi Alfred, leidend in de wereld is de S&P, daarom staan bij mij de RT index of de Futs van die S&P open, dáár gebeurt het.
    Rest van de wereld is volgend, dus ik zou niet vertrouwen op sluitingskoersen van “kleinere” beurzen. Zelfs fundamentele analyse lijkt ongeschikt voor de korte termijn.
    Over die F.A. zou best een aardige discussie gevoerd kunnen worden, maar dat is hier vloeken in de kerk. 🙂

 21. string says:

  @ Roland…Jan is van de VAR…

  Ik weet niet wat Trump vannacht gebrald heeft…ik weet wel dat het weinig of geen invloed heeft op het koersverloop…

 22. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Chapeau (! ) met uw “wekker” van 03.00 a.m. voor een DT’ – like talking to the wall – speech.
  Echter meen mij te herinneren dat uw goede ’19 voornemen van de Blik van de Nik op de
  S&P500 zich gisteren openbaarde. Of ben ik nog niet uitgeslapen (?)
  MVG; 🙂
  Bert

 23. Jos says:

  @Scheids, we hebben iemand op het forum die andere forumleden kaarten aan probeert te naaien, ik weet dat Feyenoord van fair play houdt dus van die Neymar mannetjes moeten ze niks hebben toch?

 24. Geert-Jan Nikken says:

  De scheids heeft het maar druk vandaag.
  GRS Geert-Jan

 25. wh.giesen says:

  Ja vooral Feyenoord is van de fairplay Jos, ik herinner mij deze uitspraak nog: jongens jongens toch met Laseroms en Israel, en ook Fraiser en de Wolf konden er wat van.

  mvg

 26. Jos says:

  @wh.giesen……ze waren hard……maar helaas ook iets minder begaafd dan kan er wel eens een tackle mis gaan 🙂

 27. maurice says:

  Middag/morgen bij u beste Bert,
  Ik heb vanmorgen de longs gesloten en doorgerold naar een lagere serie ! Dus op naar de 2605 en aex 501.
  mvg
  Maurice

 28. derfla says:

  HA Roland, heb je mijn reactie nog gezien?

 29. maurice says:

  Beste GJ,
  Als Sabrina er bij wordt gehaald, moet die 501 toch geen probleem zijn !
  gr
  Maurice

 30. ed says:

  er wordt een vloertje gelegd op de aex, om te voorkomen dat we er door heen vallen als we hard gaan springen

 31. Roelof says:

  Ik zie op de 30 minuten grafiek in de beweging vanaf 20 december t/m 4 januari wel een omgekeerde H&S (hoofd op 472, neklijn op 488). De AEX heeft op maandag 7 januari de genoemde neklijn succesvol terug getest.

  Indien juist dan heeft dit patroon een koersdoel van 504 (488 + 16 punten). Het wil niet zeggen dat we daar meteen naar toelopen. Gezien het feit dat er geen ondersteuning meer is vanuit de RSI kan het natuurlijk zomaar zo zijn dat we de neklijn nogmaals gaan hertesten en dat we van daaruit op weg gaan naar die 504.

 32. Waterblok says:

  Roelof het zijn wel heel kleine schoudertjes…

 33. ed says:

  Moet toch maar eens een cursus rsi ontleden gaan volgen, want er valt kennelijk veel meer uit af te lezen dan ik voor mogeljjk acht.
  PS Ik trade voornamelijk op price action ondersteunt met de double stoch indicator van de heer de Bressert en ik tel dagen om cyclus toppen en bodem in te schatten.

 34. Roelof says:

  Ja, Waterblok. Ze zijn ook gevormd in de “kleinste grafiek”.

 35. Phoenix says:

  ‘Denk aan Sabrina. Vraag is echter of deze opmerking ook betrekking heeft op haar bouwwerken.’
  Ik las dit even verkeerd. Ligt aan mij, was even afgeleid. 😉

  Zone 497,50: voorlopig een gevalletje van weerstand wordt steun?

 36. Jan says:

  @Ed, , bij het tellen van de dagen om de cyclus in te schatten, hoe bepaal je die? If I may ask

 37. Roland says:

  @ Derfla de regel is

  Vaak wordt om half elf een belangrijke bodem of top in het dagverloop van de AEX gezet. Dit heeft te maken met het feit dat op dat tijdstip een aantal belangrijke Aziatische indices sluiten.

  ik denk maar weet het niet zeker geld wat andere marken zoekt .
  maar misschien kan GJN dat beantwoorden.

  een edge als je dagen langs loopt zie je soms dat het op bepaalde tijden kantelt
  of zoal mm gister een pattern hoog openen en wegzakken dat kan zich voordoen

  het nadeel is er zijn geen zekerheidjes in deze
  astrologisch is er ook niets voor ik heb uit en te na planetary hours getest maar dat werkt niet

  groet

  1. Jurrian says:

   @derfla, zag je mijn antwoord bovenin?

 38. Roland says:

  @Jurrian zit wat in maar niet geheel eens.

 39. Jurrian says:

  @Roland : vertel

 40. Roland says:

  das Gann die zegt dat elke indice of commodity zijn eigen ritme heeft en dat is waar.
  dus heeft de aex ook een ritme. die zoals ik al zei zich soms voordoen (kwestie van opletten) en nakijken

 41. derfla says:

  Heren,

  Ja ik heb het gelezen. Maar Roland zekerheden zijn 100%, maar al was het nu 60% bv dan maak je een kans om te winnen. Dan vraag ik me toch af wat de waarde is van deze stelregel. Misschien kan die er dan net zo goed uit. Stelregels zonder fundament worden op deze manier onderuit gehaald…… of heeft GJN dan het verlossende antwoord?

 42. Roland says:

  de waarde is als je indicator hoog staat en het is zo laat dan heb je een kans
  en vice versa

 43. ed says:

  @jan , dat is een heel verhaal, maar volgens de theorie van walter de bressert beslaat een dynamische dag ( 840 min , 14 uur maal 60 min )cyclus 15-25 dagen van bodem naar bodem. De laatste bodem was op 27 dec 2018. dus de eerste dag van de nieuwe dag cyclus is 28 december. Vandaag tellen we dag 8 van de nieuwe dag cyclus.
  tussen de twee bodems in de dag cyclus ligt in een midcycle low op plus en min 8-10, bij een bearische cyclus en 10-13 dagen bij een bullische cyclus .
  Een dag cyclus bestaat nl uit twee halve dagcycli( 420 min of te wel 7 uur), je kunt de boel nog verder onderverdelen maar dat wordt te detailistisch. Affin de bodem van de halve dag cyclus( 420 min ) is de mid cycle low van de dag cyclus. we zijn nu aan het toppen van de halve dag of gaan er nog naar toe. vandaar 497,5-501 zone, dan gaan we terug richting de bodem van de halve dag , wat tevens de midcycle low van de dag cyclus is. Dan gaan we weer om hoog , start twee halve dag cylus kort of lang, dat bepaalt dan of de dagcyclus bullische of bearisch is, ( belangrijk voor de langere trend) en dan gaan we bodemen voor de dag cyclus, waarbij mijn chart met indicator eea moet ondersteunen.
  Of en wanneer de dagbodem is gezet weet je van te voor nooit, is dat erg , nee, want het gaat mij niet om de bodem te bellen , het gaat erom via deze weg een entry en out te vinden die goede risk reward heeft. Zo ben ik vrijdag middag pas gestapt op 489.2 , maar heeft mijn positie maar 1 punt onder water gestaan. Ik heb er 7 punten winst op behaald.

 44. floriaantje says:

  Beste Maurice, Goedemiddag,
  Heb gisterenavond om 21.00 p.m. EST op 2585 S&P m’n 2555 positie uitgeklaard.
  Vanavond uw tijd om 20.00 p.m. de notulen van de FED. Wacht tot dan voor
  nieuwe positie(s).
  MVG.,
  Bert

 45. Waterblok says:

  Hm kleine schoudertjes groot hoofd dus…
  En een ritme dat zich soms voor doet is ook een lastige,
  maar ik begrijp hem wel hoor en denk ook dat patronen zich vaak herhalen.
  Is ook genoeg over geschreven.

 46. Jan says:

  ok Ed dank voor de uitgebreide uitleg
  ik ga daar eens mee aan de slag

 47. Roelof says:

  @ ed: dus vandaag/morgen een top, vervolgens een daling (naar ca. 15 januari?) en dan weer een stijging richting 22-25 januari om de cyclus af te maken? Lijkt mij wel een mooi scenario.

 48. Henk Heus says:

  Vraag is of China echt naar Trump’s pijpen gaat dansen. Kan wel eens tegen vallen.

 49. roger.deron says:

  AEX staat aan de deur van 498 te kloppen? 13u50
  Gaat de S&P een steuntje geven voor een doorbraak – zo ja dan doe ik mijn shorts even van de hand
  https://twitter.com/Bearorbull/status/1082984961358073857

 50. Jan says:

  Overigens ed, nadeel van cycli is dat je ergens op gaat rekenen zonder dat je snel ziet dat het niet klopt?
  Ik volg een site hierover, moet zeggen dat ie vaak goed zit.
  Maar ik handel overdag graag met indicatoren met een SL redelijk dichtbij. Dus grote kans dat iets uitkomt en zo niet, nauwelijks schade.

 51. ed says:

  @ roelof, dat is dus lastig te voorspellen. dan kun je niet, je kunt alleen scenarios achteraf bevestigd krijgen
  ik werk dus met scenarios die ik op de uur grafiek controleer waarbij ze hetzij bevestigd worden of die ik af streep. daarbij gebruik ik de indicator en de prica action in de grafiek, de stepma , die mij ook nog eens een alert geven, maar indicatoren zijn geen holy grail. het geeft slechts een indicatie.
  Ik schakel voorts in ook in timeframes, 1 uur, 4 uur en dag chart.
  veel mensen denken dat traden lui werk is, maar dat is niet zo, ik heb enkel mijn systeem zo ingericht dat ik niet voortdurend achter het scherm hoef te zitten.

 52. ed says:

  @ jan,

  op internet staat een pdf van 218 pagina s van walter de bressert. Het is geen holy grail, het is scenario benaderen. Er bestaat geen holy grail

 53. Jan says:

  Nog 1 ding, ik zat afgelopen maanden bijna continu in de markt,, veel trades met hoog rendement.
  Maar nu dus van 1 min naar 5 min gestapt, minder trades maar langere ritten.
  EN….. wacht meer de buitenkansjes af en ga vervolgens met grotere posities erin

 54. Jan says:

  Ik ken Bressert maar zal die pff even zoeken. Of heb je een link?

 55. Jan says:

  Oh heb m al

 56. ed says:

  THE POWER OF OSCILLATOR/CYCLE COMBINATIONS:
  How to Combine Oscillator and Cycle Analysis to Improve
  Market Timing and Profits in the Futures Markets
  Published by
  Bressert Marketing Group, LLC
  135 South La Salle Street, Suite 2006
  Chicago IL 60603
  Copyright © 1991 Walter Bressert

 57. Jurrian says:

  Leuk forum is dit eigenlijk 🙂

 58. Jan says:

  Maar ik geloof dan ook zeker dat veel op de beurs (en ook natuur en leven) door cycli bepaald wordt.
  Niet zo gek gezien aarde maan, zon planeten, alles draait rondjes 🙂
  Punt is dat je moet weten welke cyclus aan zet is, daarom heb ik meerdere tf’s openstaan

 59. bvk67 says:

  Goedemiddag,
  Hallo Jan, ik zag je reageren op Twitter op Tradeaplan. Ben je lid geworden ?
  Groeten, Bart

 60. ed says:

  @ Jan,

  Zo heb je ook mensen die fan zijn van hurst cycle analyzis of Gann, beide werken er ook mee. Elloit wave is ook een vorm van cycle analyse vertaald naar terugkerende patronen

 61. ed says:

  Hurst gebruikt een andere techniek, die shift een moving average naar links en heeft een wiskundige formule gebaseerd op sinus en cosinus ontwikkeld om ontbrekende data te berekenen om zo een toekomstige schatting te maken.
  Deze indicatoren zie je veel op internet en worden verkocht als holy grail, maar die indicatoren repainten als een dolle , dus ook dan moet je weten hoe je ze moet gebruiken en dat weten velen vaak niet.

 62. Jan says:

  @Ed zo heb ik mn eigen trendkanaal techniek ‘ontwikkeld’ waarbij het op een EW achtige manier tellen is. Maar draai indicatorset is bepalend

 63. Jan says:

  Repainten …. liever niet he 😉

 64. ed says:

  Jan , dit doet de techniek van hurst beter begrijpen https://www.mql5.com/en/forum/181241

 65. Jos says:

  Op dit moment kan de RSI de stijging niet volgen maar of dat ook iets gaat zeggen over het vervolg denk nog steeds aan de 500 en een beetje. China-USA tradetalks zijn ook weer einde verhaal en er is niks concreets uitgekomen maar het zitten op die roze wolk kan nog wel even aanhouden immers we bevinden ons nog steeds boven de eerste gemiddelde lijn.

 66. roger.deron says:

  De RSI tikt momenteel de dalende trendlijn aan en staat op 66.66 – als we verder opwaarts gaan kan deze mogelijk OB worden.
  Wat gaat de VS doen? doordrammen naar +/- 2600?

 67. Jos says:

  Inmiddels zijn de dalende weerstandslijn over de RSI op de intraday en daggrafiek gebroken toch een dingetje om reken mee te houden, tot morgen.

 68. ed says:

  Mijn bovenste trendkanaal lijne staat op dit moment op 499.5, maar daar komt zolang we stijgen elk uur een paar tiende bij.

 69. Jos says:

  RSI draait weer af van de dalende lijn nog geen definitieve break.

 70. bvk67 says:

  Discrepantie USA vs Europe ivm stijgende E/D

 71. Geert-Jan Nikken says:

  De beweging van de laatste twee dagen begint in de 30 minuten grafiek toch wel iets weg te krijgen van een rising wedge…gisteren was het 497.50…vandaag bij de middag update was het 497.50…en nu om 16.00 uur….is het nog steeds 497.50…weinig kracht….
  GRS Geert-Jan

  1. ed says:

   Ik meet negatieve divergentie in de rsi op uur basis, hogere top in de grafiek van vrijdag jl tov vanddaag, lagere toppen in de rsi.

 72. Jan says:

  we hebben zelf ook een scherm Jos. En een klok 😉

 73. Jos says:

  @Jan, zit het je nog steeds dwars van een tijdje terug want je blijft me maar opzoeken……………………..en maar uitlokken is dat wat je wil en dan tegen de scheids roepen om een gele kaart 🙂
  Je lijkt die beroemde Braziliaanse voetballer wel je weet wel die zo goed in andere een gele kaart aansmeren is 🙂

 74. Jos says:

  De tweede gemiddelde lijn komt onder druk.

 75. Roelof says:

  AEX is op het 30 min. tijdsframe druk in gevecht met de 20MA op 497. Daar ligt ook een uptrendlijntje.

 76. Jos says:

  Excusez moi, moet de eerste gemiddelde lijn zijn natuurlijk.

 77. detita444 says:

  @ Jos
  je lijkt wel een voetbalreporter 😉

 78. Jan says:

  @Jos, denk jij dat we naar dagpivot gaan? 494,7

 79. Vrijbuiter says:

  @Jos
  In opmerking Jan 16:06 schuilt wel waarheid. Beetje zelfreflectie … no hard feelings …

  Pijl op 5′ (499) vink.
  Pijl op 60′(505) nog steeds geldig.

 80. Jos says:

  @Fred, nee wel een voetbal liefhebber heb zo’n gruwelijke hekel aan die Neymar wat een maten naaier die vent 🙂

 81. Jan says:

  Jos, Neymar is een schwalbe koning, geen kaartenvrager

 82. Jos says:

  @Jan, voor morgen zou dat wel kunnen vandaag waarschijnlijk iets te veel gevraagd maar misschien zit het venijn in de staart net als gisteren, toedeledoekie.

 83. Jos says:

  @Jan, hij is ook een kaarten vrager als hij weer op de grond ligt gaat dat handje van hem heen en weer 🙂

 84. Jan says:

  Daar heb je je pivot, Jos.
  Goed gezien!

 85. bvk67 says:

  Risk-off : rentes dalen hard.

 86. detita444 says:

  Aex uit stijgende wig 30 min gevallen en weer terug in de stijgende vlag in de daggrafiek

 87. wh.giesen says:

  Neymar is een acteur die verdomd goed kan rollebollen, echt iemand voor het type van Hanegem, die wist met zulke types wel raad.
  RSI op de 30 door het steunlijntje, koers onder de 30min ma20 inmiddels.

  mvg

 88. detita444 says:

  Redelijk sterk bearish signaal in de 30 min. met de laatste 3 candles.

 89. maurice says:

  De beren kruipen weer terug in hun kotje. Alleen maar premie sloop van opties. Dan maar morgen ( of vanavond al, nabeurs ) naar de 502.

 90. Vrijbuiter says:

  @Detita 16:57 Ik zie geen sterk bearish signaal ..
  RSI opgevangen boven 40; Composite Index heeft daling al bijna verwerkt; DMI-stoch. idem; MACD lijnen nog positief;
  sprieten laatste bars aan onderkant duidt op opdrogen milde verkoopdruk.

 91. detita444 says:

  Die sprieten zijn inderdaad niet zo tof Vrijbuiter, 😉
  misschien in de veiling wat meer duidelijkheid.

 92. Roland says:

  ik zie dat ook niet ..

 93. Roelof says:

  @ Vrijbuiter: voor mij is doorbraak MA20 én (vooral) de opgaande trendlijn meer van belang. De AEX heeft nu nog steun gevonden op de MA50 op 494+. Mijn gedachte is nu echter wel dat we bij een eventuele terugtest van de doorbroken trendlijn een lagere top gaan zetten met vervolgens een daling naar 488.

 94. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Zojuist op “traders talk” :
  “The S&P is in a very pretty, beautiful, rhythmical, symmetrical uptrend that we’ve just broken through,
  After examining the S&P 500 chart, traders believe the index is set to climb even higher — provided it can
  bounce above its current range.
  This level right here, at about 2,580 – 2,600 is going to be that break-even point. If we don’t hold this,
  we could go back and retest lower lows. But if we do pop through here, we think all is clear heading into
  earnings season,”

  Tiens, maar we hebben nog een Blik van de Nik op de S&P500 tegoed…(?)..of ben ik “talking to the wall ” 🙂

  MVG.,
  Bert

 95. string says:

  Was na het middaguur weg…en weer terug…
  Beetje omhoog en beetje omlaag…geen reden voor short en geen reden voor long…niks spannends gebeurd…zoals verwacht…

  Er zijn momenteel twee mogelijkheden in de AEX…die de koers weer in de dalingsmodus kunnen/zullen terugbrengen…
  De rising wedge in daggrafiek AEX/CFD…nog immer in stand gebleven…ook zoals verwacht…
  De wig kent bij uitbraak aan onderzijde ’n minimaal koersdoel van 464.68…maar dat kan dus ook best nog lager want…
  Heb op de dagprent ook ’n pijl gegooid…koersdoel 432.63 mits de vandaag dayhigh niet meer uitgenomen wordt…en dan hebben we voor de eerste daling de wig dus niet eens nodig…
  Ook de uitkomst van de berekening van onderkant pijl is geen doel…kan daaropvolgend nog lager…

 96. Vrijbuiter says:

  @Roelof
  Je gebruikt het woordje “eventuele” … —> anticipatie.
  Laten we eerst afwachten wat er bij de trendlijn gebeurt … en dan “eventueel” … —> reageren.
  Vooralsnog staat er een hogere bodem (en in de FTI pijl naar 500.8)

 97. Vrijbuiter says:

  @String
  Ik zie nog geen geldige pijlen op dagprent ontstaan.

 98. maurice says:

  Gooi de turbo maar aan Bert !!

 99. Jan says:

  @String. Het LIJKT niks spannends wat vanmiddag gebeurde maar 1 van de daxbewegingen was gewoon ff 100 punten he.
  En dat is toch wel verwennerij vergeleken bij die tijden dat de beurzen echt niet bewegen

 100. floriaantje says:

  Ter Info:
  FOMC Minutes: Many officials felt Fed could be patient on further hikes
  Fed ‘can afford to be patient’ about future rate hikes, FOMC minutes show

  MVG.,
  Bert

 101. floriaantje says:

  Ter Info,
  S&P500 is nu 10 % (+) vanaf “bodem” FED 19/12/2018.
  MVG.,
  Bert

 102. Moneymaker says:

  @jan, ben het met je eens toch nog leuke short rit van de dax meegepakt vanaf 10940 tot 10855…. laatste stukje staart niet maar toch guitige winst!

 103. wh.giesen says:

  MM jij zat toch long, vreemd allemaal.

  mvg

 104. Moneymaker says:

  @wh,Giessen dat klopt tot vanmiddag! Toen de aex stagneerde in de zone 498-499 heb ik alles eruit gedaan en ben gedraaid naar short. Voor de dax hetzelfde alles eruit rond de 10940 en toen gedraaid. Ik heb de dax posities overige s alweer vd hand gedaan en hoop morgen weer short te kunnen instappen!

 105. Moneymaker says:

  Zou de lagere top op de dow rond de 24000 er nu staan? Volgens ma is dit het eindstation en start voor een mega daling naar de 17000-18000

 106. string says:

  @ Vrijbuiter…15:45…
  De pijl welke ik bedoel staat niet op de grafiek welke loopt tijdens kantooruren…maar op de dagprent 24/5…
  Het beginpunt is de high van candle 03-12-2018…betreft vrije top…zowel links als rechts minimaal tien candles lager dan de top…het eindpunt is de low van candle 26-12-2018…
  Betreffende pijl wordt gekopieerd en start op de high van de candle van vandaag…
  Candle van vandaag staat strak tegen het plafond van de wig…welke ik eerder gemeld heb…vandaar dat ik hiermede enigszins vooruit loop/anticipeer…het zal vanaf nu omlaag moeten…
  Naar mijn mening is de pijl geldig mits de dayhigh van vandaag niet meer overtroffen wordt…

  Als je ’n andere mening hebt over bovenstaande…schiet het maar lek…geldt voor iedereen…ik hoor/lees het graag…

Geef een reactie