AEX: De Test/De Uitdaging

De AEX ligt op schema. Vandaag volgt de test. Afgelopen maandag bleef de opwaartse gap open. Indien nu blijkt dat de neerwaartse gap van vandaag ook open blijft, dan mag dat gezien worden als de volgende stap in het scenario uit Blik van de Nik.

AEX-IntraDagGrafiek

“Dit betekent dat de komende dagen de aandacht uitgaat naar de ontwikkeling in de zone 560 – 562. Vanuit de neergelegde Blik van de Nik Juli 2018 moet volgen dat de AEX moeite gaat krijgen in deze zone. Het uitblijven van een nieuwe OB-notering zou in deze een eerste aanwijzing zijn.” Aldus de DailyDosis van dinsdag.

De AEX is inmiddels opgelopen tot aan de zone 560-562 en de ingetekende rode cirkel in de kleinste grafiek duidt het gegeven dat de RSI bij de laatste krachtsinspanning van de AEX in de namiddag geen nieuwe OB-notering heeft gezet. Zie in deze ook de chat van gisteren. Zoals in de inleiding reeds aangegeven zet de AEX vandaag wederom een hiaat. Ditmaal een neerwaartse. De gisteren geïntroduceerde horizontale lijn rond 556.25 vormt het eerste ijkpunt. Zakt de AEX door deze lijn dan kan zij beginnen aan het opvullen van de omissie van maandag. Dit impliceert grofweg 553.50. De diagonaal oplopende trendlijn onder de recente bodems is inmiddels ook opgeklommen tot aan dit niveau.

Een belangrijk vraagstuk is echter hoe lang het duurt voordat de AEX de gap van vandaag opvult. Idealiter blijft deze vandaag open. Dat is dus de test, of zo je wilt de uitdaging, waarvoor de index nu staat. Het openhouden van het hiaat mag als teken van zwakte worden gezien. Uiteraard zit er nog wel een addertje onder het gras.

Door de nieuwe OB-notering van dinsdagochtend ligt de mogelijkheid van een nieuwe PR op de loer. Om deze optie te elimineren zal de AEX door de lijn op 556.25 moeten duiken. In dit kader de volgende opmerking Misschien ten overvloede voor de vaste lezer maar toch even de opmerking dat de kleinste grafiek een half-uur grafiek betreft. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

 

134 reacties op “AEX: De Test/De Uitdaging”

 1. Peter says:

  Of instapmoment voor shorts als je voor de zekerheid even niet long wilt zitten. ­čÖé

 2. Loran says:

  Ik zag jouw post van 18.00 Roelof. Ik twijfel, daar komt het eigenlijk op neer. Dus dan morgen afwachten is het beste besluit.

  Verder reageer ik maar niet op de elkaar-vliegen-afvangende posts, die hebben inmiddels wel een aardig kinderachtig niveau bereikt (maar dat is mijn mening).
  Hoe dan ook, een fijne avond allen!

 3. jos.de.klos says:

  Loran, waarom reageer je dan niet op de kinderachtige opmerkingen van Fred aan anderen?

  Als MM, Jan B, of ik volwassen moeten zijn, waarom jij en Fred dan niet??

 4. string says:

  @ Roelof…
  Die EveningStar met zeer lange shadow aan de bovenzijde…staat bij mij op de daggrafiek van AEX/CFD…
  Het CFD-platform draait 24/5-/-1…ofwel 4 dagen van 24 uur en op vrijdag tot 23:00…
  Hierdoor krijg ik afwijkende grafieken…van de grafieken die voor handelen openstaan van 09:00 tot 17:30…ergo ook andere candles.
  Mijn dagcandle van gisteren is…open/high/low/close…557.89/561.59/557.69/557.99…dus open 00:00/close 24:00 uur…
  Ook de bijbehorende RSI (Welles Wilder)…loopt conform de dagchart en laat dus andere patronen zien…echter hoe groter het timeframe…des te grotere overeenkomst je hebt met de handel zonder de nachtelijke uren en ik heb vrijwel nooit gaps…logisch maar daar mag je zelf over nadenken…
  Tenslotte iets waar ik zelf me dikwijls over verwonder…er zijn nog vele meestal “oude rotten” in de business…die blijven zweren bij de grafieken die draaien tijdens kantooruren…aan de twentyfourfive platformen wil men niet beginnen…in de nachtelijke uren draait er toch geen handel…hierbij vergeet men dat de handel tegenwoordig mondiaal draait dus ook in de nachturen vanwege tijdszones…ook stelt men vaak dat deze grafieken en oscillatoren slechts verlies kunnen opleveren…nou ik weet wel beter…
  Bij een 24 uurs economie horen charts met 24 uurs data…da’s mijn mening…

  Mooie avond…

 5. Jan B says:

  Hallo Loran en Roelof,

  Het is jullie blijkbaar ontgaan dat zelfs GJN Fred vrijdag verzocht heeft om zijn nietszeggende posten wat te matigen?

  Ik heb mijn kritiek aan Fred altijd in redelijk nette bewoordingen gezegd, hij daarentegen meende mij voor “dommer dan dom” en “hersenloos” te moeten uitmaken.
  Toen dat gebeurde bleef het aan jullie kant angstig stil!! Met het commentaar wat jullie nu leveren vindt ik dat erg vreemd.

  Eerlijkheid en respect staat bij mij hoog in het vaandel en daar aan ontbreekt het volledig aan bij Fred.
  Maar het maakt jullie blijkbaar niets uit…….

 6. bruun says:

  Beste Bert,

  Ik schakel over op EUR/USD forum.

  Gr.
  Bruun

 7. v.binsbergen says:

  Zullen we er nu allemaal over ophouden? Allemaal onnodige verspilling van energie. Thanks ?

 8. string says:

  Op mijn 30′ CFD-grafiek is zojuist ’n Hammer verschenen…ik heb de arena verlaten…
  Mogelijk niet helemaal transparant want achteraf…deze trade liep van 11-07/11:09:15/554.97 tot 11-07/20:27:53/552.15
  Er zijn zowel CFD’s als mini CFD’s…
  Een CFD werkt bij mijn broker exact gelijk aan FTI…Euro 200.00 per indexpunt…
  Een mini CFD is…alles delen door 5…(margin spread pos./neg. opbrengst)…

  Nogmaals…Mooie avond…

 9. Gerben says:

  Gefeliciteerd met je winst String. Keurig binnen 20 minuten gemeld, daar mag niemand over zeuren, temeer daar je geen service runt en je richting iemand moet verantwoorden.

 10. Gerben says:

  @Jan B, nog even en je zult zelf ook wel een veeg uit de pan krijgen van GJN. Ik heb de indruk dat Roelof zich overal buiten wilde houden. En Loran gaf ook uitdrukkelijk aan zich niet te zullen mengen in het kinderachtig gedrag, zonder daarbij partij voor iemand te kiezen. Ik was zelf evenmin voornemens me te uiten over wat jij of Fred hier doet, maar het is toch verdomde storend dat je anderen verwijt zich niet in jouw vete te mengen. Dat is in ieder geval iets dat Fred ons bespaart en mogelijk de reden waarom jij wat minder respect ontvangt voor hetzelfde gedrag.

 11. detita444 says:

  Een prettige avond nog iedereen.

 12. wh.giesen says:

  Kinders kinders kinders toch.

  mvg

 13. Jan B says:

  Beste Gerben,

  Ik heb echt niet het idee dat ik minder respect ontvang dan wie dan ook, wel heb ik het idee dat er door sommigen met twee maten gemeten wordt.
  Als je het daar niet mee eens bent, geen probleem.

Geef een reactie