AEX: De Test/De Uitdaging

De AEX ligt op schema. Vandaag volgt de test. Afgelopen maandag bleef de opwaartse gap open. Indien nu blijkt dat de neerwaartse gap van vandaag ook open blijft, dan mag dat gezien worden als de volgende stap in het scenario uit Blik van de Nik.

AEX-IntraDagGrafiek

“Dit betekent dat de komende dagen de aandacht uitgaat naar de ontwikkeling in de zone 560 – 562. Vanuit de neergelegde Blik van de Nik Juli 2018 moet volgen dat de AEX moeite gaat krijgen in deze zone. Het uitblijven van een nieuwe OB-notering zou in deze een eerste aanwijzing zijn.” Aldus de DailyDosis van dinsdag.

De AEX is inmiddels opgelopen tot aan de zone 560-562 en de ingetekende rode cirkel in de kleinste grafiek duidt het gegeven dat de RSI bij de laatste krachtsinspanning van de AEX in de namiddag geen nieuwe OB-notering heeft gezet. Zie in deze ook de chat van gisteren. Zoals in de inleiding reeds aangegeven zet de AEX vandaag wederom een hiaat. Ditmaal een neerwaartse. De gisteren geïntroduceerde horizontale lijn rond 556.25 vormt het eerste ijkpunt. Zakt de AEX door deze lijn dan kan zij beginnen aan het opvullen van de omissie van maandag. Dit impliceert grofweg 553.50. De diagonaal oplopende trendlijn onder de recente bodems is inmiddels ook opgeklommen tot aan dit niveau.

Een belangrijk vraagstuk is echter hoe lang het duurt voordat de AEX de gap van vandaag opvult. Idealiter blijft deze vandaag open. Dat is dus de test, of zo je wilt de uitdaging, waarvoor de index nu staat. Het openhouden van het hiaat mag als teken van zwakte worden gezien. Uiteraard zit er nog wel een addertje onder het gras.

Door de nieuwe OB-notering van dinsdagochtend ligt de mogelijkheid van een nieuwe PR op de loer. Om deze optie te elimineren zal de AEX door de lijn op 556.25 moeten duiken. In dit kader de volgende opmerking Misschien ten overvloede voor de vaste lezer maar toch even de opmerking dat de kleinste grafiek een half-uur grafiek betreft. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

 

134 reacties op “AEX: De Test/De Uitdaging”

 1. Gerrie says:

  Goedemorgen Geert-Jan,

  Jouw aan het eind v.d. dag geplaatste “nie OB nie”heeft mij doen besluiten een shortje cfd’s op te pakken welke zich nu reeds uitbetaald heeft. Ook de door jou eergisteren aangegeven weerstandszone voor SP500 heeft hierbij goed geholpen. Chapeau.

 2. Jos says:

  Goedemorgen, als ik zo vrij mag zijn GJ wat is het koersdoel van de mogelijke PR.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Gerrie,
  Inderdaad…wederom een gevalletje van…Leve de RSI!…

  Waarde Jos,
  Het is erg moeiijk om een koersdoel af te geven…van een PR welke nog gevormd moet worden…welke er dus nog niet staat…of…om in de traditie van TradeIdee te blijven…Reageren, niet Anticiperen!…het staat er pas…als het er staat…

  GRS Geert-Jan

 4. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen, gisteren een guitige dag gehad. Echter nog geen shorts ingenomen 🙁 maar hoop dus op gapfilling om short te gaan. Ben “bang” om de daling te missen

 5. Moneymaker says:

  Wat is pr?

 6. Jos says:

  PR staat voor positieve reversal, even googlen en dan vind je genoeg info.

 7. maurice says:

  Goede morgen GJ,

  Dankjewel voor de wederom perfecte DD.
  Ik houd mijn shorts vast tot eerste doel 556.25 en verkoop daar een plukje van de gisteren ingenomen shorts.

 8. mikeonyx says:

  Goedemorgen allen.
  Dank GJ voor deze analyse.

  @MM pr is positieve reversal

 9. Moneymaker says:

  Thx! Ben erg benieuwd wat deze dag gaat brengen!

 10. Jos says:

  Zoals het er nu uitziet kijkend naar de FTI, opening boven de genoemde lijn en FTI nog niet OS dus genoeg reden om aan te nemen dat de reparatie ploegen het gaatje gaan dichten deze dag. Ben al een beetje aan het anticiperen 😉

 11. Moneymaker says:

  @jos, bedoel je daarmee dichten en dan vervolg daling of verdere stijging? Ik lees verschillende berichten over de pr. Sorry als ik het niet begrijp maar wordt daarmee een verdere stijging bedoel met hogere koersdoelen want dat is mij niet geheel duidelijk. Op basis van de juli analyse zou dus een verdere daling mogen verwacht na eventueel vullen van de gap of is er nog een ander scenario in de maak?

 12. VeiligeVictor says:

  Het antwoord staat in de tekst hierboven. Lees het nog eens goed door.

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Eerste StelRegel van Hoekstra actief!
  GRS Geert-Jan

 14. Jan says:

  ok sorry voor deze domme en late vraag maar wat zijn de stelregels van Hoekstra? 🙁

 15. Gerrie says:

  @ GJN,

  Die stelregel van Hoekstra heb ik niet meegekregen.
  Gaarne nogmaals dan.

 16. Madiwodo says:

  zie de dikke Nikken inz Hoekstra

 17. Jos says:

  Een “positieve reversal” ontstaat wanneer de koersgrafiek een hogere bodem neerzet (stijgende trend) terwijl de RSI-14 op dat moment een lagere bodem plaatst. Een koersdoel kan worden bepaald door het verschil van de voorgaande top en bodem op te tellen bij de laatste bodem. U vraagt wij………………….maar hij staat er nog niet…….

 18. Jan says:

  @Roelof, thnx
  Maar ik had iets meer verwacht van deze stelregel haha

 19. Jan says:

  Smeerlappen met deze ON daling

 20. Jos says:

  Voor de liefhebbers van divergentie, NR’s en PR’s literatuur om niet te missen ook GJ heeft hier over geschreven in het verleden.

  http://www.jstas.com/divergentie.htm

 21. Roelof says:

  We zijn onder de 556,25 geraakt. Eigenlijk is dat feit alleen al genoeg reden voor mij om aan te nemen we de gap op 553,62 gaan sluiten. Zou wel mooi dat de RSI op de 30 minuten straks een OS reading geeft wat dan natuurlijk een mooie bevestiging is voor de die gapfill. Overigens is de eventuele PR vervallen.

 22. Jos says:

  Nu nog een chagrijnige Trump op de NAVO top en het feest is compleet.

 23. Roelof says:

  De eerste Fibonacci retrace komt in op ca. 555. Kan eventjes steun bieden.

 24. maurice says:

  Shorts gesloten en voorzichtig long.

 25. Jos says:

  @GJ, weet ik maar deze Jan heeft ook het een en ander op papier gezet, U ook in het verleden weet ik. Kan dit niet vinden op internet.

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Eerste half uur zit erop….eerste slotprijs onder 556.25 een feit…daarmee is de mogelijkheid van een PR geelimineerd….het staat er pas als het er staat…diagonale lijn onder de lows van de RSI doorbroken…maar nog niet OS nie…wat Roelof om 09.22 uur stelt…is zeer juist…tweede reactielijn net even onder 553.00…
  GRS Geert-Jan

 27. Jos says:

  @GJ nu we gisteren in de zone 560/562 zijn geweest wat goed aansluit op de de Blik van Nik visie, denk u dat we deze zone niet meer gaan zien of is dit gevecht nog niet voorbij?

 28. Moneymaker says:

  Helaas heb ik deze hele daling tot dusverre gemist aangezien ik voor de aex en dax ren gedeeltelijke gapfilling had verwacht. Mijn orders zijn dus niet uitgevoerd. Kortom wat is nu wijsheid alsnog afwachten op fill of eventueel een dalingsgolf missen en zo ja wanneer is dan alsnog een goede entry? Hoe gaan julli met zulke zaken om?

 29. Moneymaker says:

  Wanneer gaat in de ontwikkeling van vandaag anticiperen over op reageren? Als voorbeeld nu: aex onder de 556.25 dus is het reageren op daling naar 553.50? En mocht het wel stijgen waar ligt dan de stoploss?

 30. Madiwodo says:

  @MM volgens mij liggen je antwoorden in de daily dosis

 31. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Stel u komt het op centraal station en u ziet de trein die u moest hebben net voor uwen ogen wegrijden…springt u dan op het spoor om de trein achterna te rennen…of koopt u een kopje koffie en gaat u in het zonnetje zitten wachten op de volgende trein…beleggen is niet veel anders…als u een trein mist…wacht u gewoon op de volgende trein…in het zonnetje wacht u op uwen volgende signaal en laat deze trein voor wat het is…u springt gewoon op de volgende trein als die langskomt…immers de beurs is er morgen ook nog….en overmogen…en volgende week…en over een half jaar…ach u snapt…

  sta mij toe om af te sluiten…met enen door uzelf veel gebruikte quote…

  …het leven is zo mooi…

  GRS Geert-Jan

  https://www.tradeidee.nl/glossary/missed-money-stelregel-02/

 32. Jan says:

  Lastige situatie…. shorts gaan zowieso opleveren maar als er een omweg komt is dat toch weer slordig en kost tijd

 33. Jan says:

  Oh en inderdaad, goeie post GJN! Geen zin om in chasing valkuil te lopen.
  Alles staat nog dubbelrood maarrrrrr ik stap graag vanaf signaalkleurverandering in en die naar rood is allang geweest

 34. Moneymaker says:

  Beste GJN, dank u heeft volledig gelijk. Ik ga nu dan ook echt letterlijk in Zonnetje zitten en wachten op nieuwe signalen 🙂

 35. Jos says:

  RSI op het vinkentouw

 36. Roelof says:

  De RSI wil niet OS worden. Op zich is dat een positief teken voor de bulls onder ons. Toch lijkt gapfill op 553,62 mij nog steeds het meest waarschijnlijke pad voor vandaag. Zoals GJN ook al schrijft ligt daar tevens de opgaande steunlijn vanaf de 2 juli bodem, wat het een mooie plek maakt om een te bodemen. Of zou dat te mooi zijn………………?

 37. paul says:

  Zo te zien heeft Trump gisteravond in de airforce one; M Ahrens zitten lezen..https://www.tradeidee.nl/columns/columns-michael-ahrens/vlog-michael-ahrens-10-juli-2018/ Die miste nog even de trigger down. Welnu dat heeft Trump snel rechtgezet. Zelf had ik voor de DD van vandaag t thema STARTSCHOT gekozen. De shorters hebben de rook in hun ogen van alweer dagen uitroken maar nu stijgen ineens hun beren kansen. Wie naast de voortreffelijke bijdragen van GJN ( lees toch vooral z’n week en maandcolumn nog een keer) nog bevestiging zoekt: Ahrens en Godmode trader Rocco Grave. En daarmee zijn de vragen van @MM beantwoord: Geduld maar de weg naar t zuiden is onmiskenbaar. Ik zou t overigens persoonlijk meer dan op prijs stellen als u niet elke 3 minuten als een soort Whatsapp post; soms heeft een 25% van alle tientallen posts op een dag. Doe er 3 ofzo doet u de rest ook een lol mee. Rond 553 even gaan bezien, ikzelf verwacht pas echt lager na weekend als Trump de NAVO top verziekt heeft, hij dan verder Poetin z’n schoudervullingen heeft uitgeklopt en China tegenmaatregelen overweegt..

 38. paul says:

  miste. staat er nu op..

 39. Roelof says:

  Ook in de DAX 30 minuten wil de RSi ‘nie OS nie’ worden. Echter, daar is wel de opgaande steunlijn vanaf de 2 juli doorbroken. Die liep in de DAX wat steiler, vandaar…. Overigens bevindt de steunlijn zich nu op ca. 12.600. Een eventuele stijging (‘backtest’) kan daar dus stranden.

 40. Jos says:

  @GJ, ik zie dat mijn vraag van 9:40 als is beantwoord in de column, mijn excuses iets met gapfilling. Een eerste stap zullen we maar zeggen al is de dag nog lang.

 41. Moneymaker says:

  @Jos:8:47 schrijft je dat je anticpeert op een gapfilling, hoezo neem je dat risico? Ik had juist orders ingelegd indien de gapfil had plaatsgevonden. Was/Is er momenteel een reden om een gapfill te verwachten?

 42. VeiligeVictor says:

  GJN 9:32; PR is geelimineerd.
  Maar is er niet mogelijkheid van een PR, tov 6-7 13:30?

 43. Moneymaker says:

  Kan op basis van een van een RSi ‘nie OS nie’ niet voorzichting een kleine long positie worden opgepakt in de zonen 553.50-554.00?

 44. string says:

  Goede morgen…

  555 heeft het weer eens begeven…en de RSI op mijn 30′ CFD-chart is nu wel OS wel…maar moet nog bezien worden om 12:00 uur…

 45. Roelof says:

  @ string: hier is de RSI aan het flirten met de OS lijn. Gap van maandagochtend is vrijwel gevuld.

 46. Roelof says:

  Gap inmiddels geheel gevuld. Nu maar eens kijken of we kunnen opveren.

 47. string says:

  RSI op CFD-chart 30′ was vannacht ook al OS…00:30 uur/26.88 en 03:00 uur/22.81…zijn toch serieuze OS-noteringen

 48. string says:

  @ Roelof…

  Weet het niet zo met opveren…in mijn daggrafiek is gisteren ’n pracht van ’n Longlegged EveningStar ontstaan…
  Zou mij niet verwonderen…als er weer ’n lagere top staat…die vandaag ruim bevestigd wordt…

 49. Geert-Jan Nikken says:

  Een mooie dubbel jammie vandaag… 556.25 vink… 553.50 vink…
  GRS Geert-Jan

 50. Roelof says:

  @ string: Ja, dat is inderdaad serieus. Feitelijk hebben die OS-noteringen de daling van deze ochtend dus al aangekondigd 🙂

  Zelf vind ik het nog te vroeg om echt bearish te worden. Dat kan altijd nog. Bijvoorbeeld bij een dagslot onder de zone 549-552.

 51. Madiwodo says:

  kopje koffie boterham en luisteren naar de middag update

  …het leven is zo mooi…

 52. Jos says:

  @Roelof wat denk je zelf dat we hier weer omhoog kunnen? Tot nu toe weinig beweging omhoog deze ochtend.

 53. Peter says:

  Gezien de mooie daling en GJN’s middagupdate shorts verkocht en op 553.80
  een pluk longs opgepikt. Kom maar op met die hogere bodem.

 54. Jos says:

  Nou kopers jullie zijn nu aan zet 😉

 55. Roelof says:

  @ Jos, ik verwacht nog wel een opleving en dan wordt het interessant om te kijken of we gaan vastlopen in de zone 555-557.

  @ String: ik zie geen evening star. Overigens ken ik de de term ‘long legged evening star’ helemaal niet.

 56. string says:

  Als er al voldoende kopers komen…komt men toch weer 555 tegen…

 57. Moneymaker says:

  @Peter, op welk niveau had je de shorts gekocht: 556.50?, netjes hoor.

 58. paul says:

  @ GJN: leuke update. Misschien wil je nog s aangeven wanneer je de “lagere top”( lees 560/562) uit de DD s ziet resulteren in de maandupdate ( op weg naar 541). Want je spreekt over steeds hogere bodems ( in de DD). Ergens zit daar discrepantie; hoe zie je dat bij elkaar komen? Ikzelf zie vooral in DAX bij afketsen 12600 ( 560/562 ongeveer) en nu weinig herstel, veel dieper naderen, 12000-11800 ( da’s ongeveer vergelijkbaar 540-544).. De impulsen op konden wel eens mooi instapmomenten zijn voor short.. Don’t buy the dip, sell the rally..?

 59. Moneymaker says:

  Even wat anders: wat verwachten jullie van de olie vanmiddag? Om half 5 komen de voorraden voorbij. Mooi long instapmoment brent?

 60. Moneymaker says:

  AEX veert nu nog niet bepaald op moet ik constateren, 553.50 zou toch wel houden?

 61. Jos says:

  @Paul, ik worstelde ook een beetje met hetzelfde echter ik denk dat GJ stapje voor stapje met de DD nu uitlegd dat we binnen dit trendkanaal een hogere bodem kunnen neerzetten echter hij praat nog niet over een hogere top omdat dat gevecht nog niet klaar is. Dit is mijn interpretatie ervan, niet meer en niet minder.
  Groet,

 62. Jos says:

  @Mm niemand weet of de 553.5 gaat houden, zelfs GJ niet. Maar hij legt wel duidelijk uit waarom de kans groter is dat die wel houdt dan niet.
  Ga de hond uitlaten……

 63. Moneymaker says:

  Wat is het koersdoel voor de longs? Heb ze op de dax en aex?
  @Jos, dax denk ik zelf aan 12520 zone en aex rond de 556.50

 64. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Paul,
  Inderdaad moet nu een lagere top volgen…nu 553.50 inderdaad netjes doet wat van haar verwacht mocht worden…is het eerste ijkpunt voor mij 557…onderkant gap van vandaag.
  GRS Geert-Jan

 65. Moneymaker says:

  Op basis van fibonacci zouden we ook nog kunnen zakken naar 550.50 (61,8 retracement) ongeveer als de 553.50 niet houdt

 66. paul says:

  Dank Geert-Jan we gaan t beleven; rebound vooralsnog zeer bescheiden alsof markt nog een verassing in petto heeft (een paniekaanvalletje richting heel snel naar 541 ofzo)

 67. Jos says:

  Het trendlijntje geeft nog steeds steun herhaling van zetten net als afgelopen vrijdag?

 68. Peter says:

  MM, ze waren € 29.95 bij de WE. Voor die prijs kon ik ze niet laten liggen.

 69. floriaantje says:

  Beste Bruun, Goedemiddag,
  VS-macro-data:
  *US June PPI +0.3% vs +0.2% expected
  MVG.,
  Bert

 70. bruun says:

  Beste Bert,

  Is niet te zien aan de koers 🙂 .
  Eens zien waar dit eindigd.
  Ik denk dat dit de reden is :
  “Europese Commissie: verscherpt toezicht op blijft van kracht
  Griekenland kan het ‘tijdperk van hervormingen’ echt nog niet achter zich laten. Het blijft belangrijk dat het land een prudent begrotingsbeleid hanteert en de economische hervormingen die het Griekse parlement al heeft aangenomen, onverminderd in de praktijk doorvoert.”

  Gr.
  Bruun

 71. Roelof says:

  Alert: In de 30 minuten grafiek heeft AEX in het afgelopen half uur de steunlijn vanaf de 2 juli bodem gebroken.

 72. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  Kan ook best zijn + Trump in Europa+ morgen CPI+….:)
  Genoeg volatiliteit in petto. Blijven handelen conform de ijkpunten/M’s.
  MVG.,
  Bert

 73. Roelof says:

  Klopt Jos, nie OS nie. Echter, daling onder 553,50 kan zomaar betekenen dat het ‘wel OS wel’ wordt.

  We hebben weer genoeg om naar uit te zien vanmiddag 🙂

 74. Peter says:

  Longs toch maar weer even van de hand gedaan want ik vertrouw het na die laatste daling niet meer. Helaas geen winst maar ook geen verlies op de positie.

 75. Moneymaker says:

  AEX eruit op BE, vertrouw het niet, aex onder de 553.50 gekomen dus ga met Roelof mee dat steunlijn is gebroken…

 76. Jos says:

  Tweede poging om RSI onder de OS lijn te drukken wederom niet gelukt dus ik ga long nu.

 77. Gerben says:

  Jammer dat ik iets te vroeg short ben gegaan. Ik sta nu pas ongeveer break-even of misschien een marginale winst. Het was de angst de rit te missen die mij dreef, maar achteraf gezien had ik ook nu pas short kunnen gaan zonder dat ik uiteindelijk meer vis zou hebben. Ik speel met de gedachte mijn short te sluiten om weer te openen als we richting de 457 gaan, maar ik denk dat het deze keer beter is gewoon op mijn handen te blijven zitten, of mijn positie eventueel te hedgen.

 78. Moneymaker says:

  @Gerben, hoeveel boosters heb je per trade? En laat je niet leiden door FOMO. Ik zit short op de dax.

 79. Gerben says:

  @MM: ik vind het bijzonder dat je het vanmorgen bij de opening al te laat vond om short te gaan omdat je de trein gemist zou hebben. Met een paar puntjes minder ideaal ingestapt vind ik niet dat de trein vertrokken is. Stel dat we nu bij de onderkant van de range zaten, ja, dan zou ik een betere kans afwachten. Niet om je te pushen, slechts inhakend op de twijfel en spanning waar je vanochtend uiting aan gaf.

 80. Moneymaker says:

  @Gerben, aex vandaag lagere toppen en lagere bodems dus voor je shorts niks aan de hand. De dow gaat de tik naar beneden zodadelijk of vanavond nog wel krijgen!

 81. Moneymaker says:

  @Gerben, hoopte op gapfil deze is niet gekomen dus een teken van zwakte en daardoor grote kans voor verdere daling. Eerlijk gezegd met de tradewar verbaast mij overigens dat we met de indices nog zo “hoog” staan. Kan makkelijk einde week 538 op de borden staan 😉

 82. Moneymaker says:

  Brent oil long uitgevoerd, nu wachten op de cijfers. Koersdoel 80-82 dollar en dan eruit

 83. Geert-Jan Nikken says:

  De zone 553.50 doet nog steeds wat van de zone 553.50 mag worden verwacht. Bij de tweede test zojuist bij mij een hogere bodem in de RSI hetgeen duidt op Positieve Divergentie en de meest recente bodem ook duidelijke boven de OS…oftewel nie OS nie…kansen op 557 zijn zeker nog niet verkeken.
  GRS Geert-Jan

 84. Gerben says:

  Succes MM. Ik houd mijn shorts nog even vast, ook als we een omweg gaan maken. Ben niet al te goed mijn in- en uitstap momenten te timen.

 85. Jos says:

  Maar de dag is nog niet afgelopen……………….pas over ruim een uur kunnen we stellen of het een nie OS nie dagje was………. oplopende steun lijn gebroken en nu de terugtest?

 86. Moneymaker says:

  Let op olie, die gaat omhoog knallen!!!!!

 87. Roelof says:

  @ Jos: Ja, nu terugtest. Als we er ‘gewoon’ weer boven sluiten was het een zgn. false move.

 88. Moneymaker says:

  @Roelof, sluiten boven welk niveau is cruciaal?

 89. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Houd die gedachte van 75% minder vast.
  GRS Geert-Jan

 90. VeiligeVictor says:

  hahaha

 91. Jos says:

  We gaan het allemaal morgen zien, welke kant de index op wil voorlopig geef ik de bears het voordeel van de twijfel mijn kleine long positie weer gesloten want het gaat me iets te langzaam allemaal. Tot morgen.

 92. detita444 says:

  Ik dank iedereen zeer voor de bijdragen van vandaag. Het was weer kostelijk om te lezen. Van knallen tot hoppa en wat doe jij en met hoeveel.

 93. jos.de.klos says:

  Fred, welk bericht van jou droeg dan concreet meer bij???

  Gelieve datum en uur te vermelden aub…

 94. detita444 says:

  Niet zo dwingend Jos. de. klos.
  Dat zijn er in het verleden voldoende geweest.

 95. jos.de.klos says:

  Niet zo zelfvoldaan Fred

  In het verleden waren we in onze gedachten allemaal supersterren, het is vandaag wat telt Fred!

  Ik en tussen de haakjes alle anderen wachten nog steeds op die data en uren…

  Dwingend Fred? Grappig dat jij dat zegt!

 96. Gerben says:

  Ik heb het met MM te doen. Ik zit natuurlijk op dit forum omdat ik het te druk vind op iex.nl, dus ik waardeer het zeker dat er minder ruis gepost wordt hier. Mijn gevoel zegt echter dat MM een beetje wreed wordt behandeld. Het is niet zo dat hij een gemene rotzak is tenslotte.

 97. Roelof says:

  Die doorbroken steunlijn op de 30 minuten biedt nu weerstand net onder de 555.

  Verder ligt op dat niveau (natuurlijk) ook horizontale weerstand vanuit het principe oude toppen/bodems worden steun/weerstand.

 98. Vrijbuiter says:

  @Gerben
  “Ik zit natuurlijk op dit forum omdat ik het te druk vind op iex.nl”
  Het lijkt me dat dit forum bedoeld is voor mensen die GJN en zijn insteek via vnl. RSI au serieux nemen en niet omdat het elders te druk is.

 99. detita444 says:

  @ Jos.de.klos
  Beste Jos, je kunt altijd zelf de oude DD’s nog doorspitten als je dat prettig vindt.
  Verder lijkt het mij gezien je toon prettiger voor de sfeer hier als ik niet meer op jou reageer.

 100. Gerben says:

  @Vrijbuiter: Ik waardeer de berichten van GJN enorm, dat heb ik al vaker aangegeven. Mocht het hier echter net zo druk zijn als op ie., dan zou ik hier niet mee kunnen lezen. Ik heb graag wat digitaal gezelschap, maar het mag geen dagtaak zijn dat te onderhouden.

  Allen fijne avond!

 101. Roelof says:

  Het zit kennelijk wel heel erg diep bij je, jos.de.klos. Jammer.

  Sprekend voor mezelf: ik hoef al die data en uren absoluut niet te zien.

 102. Gerben says:

  Kwam er een beetje raar uit bij nader inzien. Ik wilde slechts benadrukken dat ik het prettig vind dat het hier rustig is en ik me niet door een lading propagandistische consternatie moet worstelen om een boodschap als die van GJN te mogen lezen. Nou, mooie avond nogmaals en tot morgenmiddag.

 103. Jan B says:

  Ik snap de kritiek van Fred echt niet, heb net alle bijdragen gelezen en er was volgens mij helemaal niets mis mee, hulde aan alle inzenders vandaag!

 104. bruun says:

  Beste Bert,

  De 1.1795 is nog ver weg.

  Gr.
  Bruun

 105. Moneymaker says:

  553.50 heeft het begeven, twijfel nog om short te gaan overnight….

 106. Vrijbuiter says:

  @Gerben
  Ik denk dat het hier ook heel druk is …… met meelezers ….

 107. Moneymaker says:

  Hoop niet dat er longers zijn blijven zitten op basis van nie os nie want gaat nu toch wel hard naar beneden!

 108. jos.de.klos says:

  Roelof, ik hoef ze ook helemaal niet te zien… was vooral een cynische opmerking op de steeds wederkerende doordruk snaak opmerkingen van Fred…

  Een vraag Roelof:
  Waarom storen sommigen zich aan mijn zeer beperkte aantal cynische opmerkingen of vragen van de laatste dagen aan Fred, terwijl op de verstandige man Jan B na, niemand reageert op de DAGELIJKSE inhoudloze hovaardige cynische sarcastische berichten van Fred???

 109. Roelof says:

  @ MM: ik zou niet overnight short gaan als ik jou was. Het directe neerwaartse potentieel lijkt me daarvoor te beperkt. Het is beter om short te gaan rond 557.

 110. Jan B says:

  Kennelijk richt Roelof zich op als moderator, ben benieuwd of hij ook een keer het lef heeft om iets van het gedrag van Fred te zeggen….

 111. Roelof says:

  In de laatste downtick van vandaag (op slot) was de RSI in de 30″ wederom ‘nie OS nie” en werd zelfs weer een hogere bodem geplaatst.

 112. Loran says:

  Wel een flinke zwarte dagcandle die de aanzet kan zijn voor een verder dalend verloop toch.

 113. Roelof says:

  @ jos.de.klos en Jan B.

  Ik wil helemaal geen moderator zijn. Als ik het me goed herinner was en is het zo:
  Dat jullie je persoonlijke vete met Fred op dit forum uitvechten is/was meer mensen een doorn in het oog. Het enige wat ik gebin deze week getracht heb te doen is jullie er bewust van te maken dat er echt helemaal niemand is (dus ook Fred niet!!) die alleen maar winst maakt op de beurs en dat zulke opmerkingen (want daar draait het toch allemaal om??) met een schouder ophalen kunnen worden afgedaan.

 114. Roelof says:

  gebin = begin 🙂

 115. Roelof says:

  Ja Loran, het kan zeker de aanzet zijn tot meer. Maar in de kleinste grafiek zijn er aanwijzingen, tot aan het slot van deze dag toe (zie o.a. post van 18.00 uur), dat we eerst een rebound gaan krijgen. Denk overigens wel dat dat dan een mooie ‘sell the rally’ is.

 116. jos.de.klos says:

  Heb je gezegd Roelof, terecht en gewaardeerd…

  Alleen, als ik zie hoeveel kritiek MM krijgt hier omdat hij inhoudloze berichten plaatst in de richting van zijn portefeuille, dan zie ik geen verschil met Fred, die hier vanuit de hoogte continu anderen beoordeelt…

  Fred praat steeds naar zijn portefeuille, en maakt enkel en alleen maar grote en guitige winsten…

  Hoe vaak heb ik niet gelezen dat hij short zit en dit luid verkondigd, om dan de dag erna te verkondigen dat hij zogenaamd tegendraads long evenzeer grotevwinsten heeft meegepikt… de man verliest dus nooit, of de beurs nu zakt of stijgt…

  Als je dus spreekt van MM dat hij een storend element is die anderen op het verkeerde been zet met zijn valse verklaringen, dan geldt dit voor mij pas echt goed bij onze goede vriend Fred!

  Ik lees hier velen zich daaraan storen bij MM, maar blijkbaar niet bij Fred?!?

  Gelukkig is er nog Jan B en mezelf, om het lef te tonen!

 117. Peter says:

  Of instapmoment voor shorts als je voor de zekerheid even niet long wilt zitten. 🙂

 118. Loran says:

  Ik zag jouw post van 18.00 Roelof. Ik twijfel, daar komt het eigenlijk op neer. Dus dan morgen afwachten is het beste besluit.

  Verder reageer ik maar niet op de elkaar-vliegen-afvangende posts, die hebben inmiddels wel een aardig kinderachtig niveau bereikt (maar dat is mijn mening).
  Hoe dan ook, een fijne avond allen!

 119. jos.de.klos says:

  Loran, waarom reageer je dan niet op de kinderachtige opmerkingen van Fred aan anderen?

  Als MM, Jan B, of ik volwassen moeten zijn, waarom jij en Fred dan niet??

 120. string says:

  @ Roelof…
  Die EveningStar met zeer lange shadow aan de bovenzijde…staat bij mij op de daggrafiek van AEX/CFD…
  Het CFD-platform draait 24/5-/-1…ofwel 4 dagen van 24 uur en op vrijdag tot 23:00…
  Hierdoor krijg ik afwijkende grafieken…van de grafieken die voor handelen openstaan van 09:00 tot 17:30…ergo ook andere candles.
  Mijn dagcandle van gisteren is…open/high/low/close…557.89/561.59/557.69/557.99…dus open 00:00/close 24:00 uur…
  Ook de bijbehorende RSI (Welles Wilder)…loopt conform de dagchart en laat dus andere patronen zien…echter hoe groter het timeframe…des te grotere overeenkomst je hebt met de handel zonder de nachtelijke uren en ik heb vrijwel nooit gaps…logisch maar daar mag je zelf over nadenken…
  Tenslotte iets waar ik zelf me dikwijls over verwonder…er zijn nog vele meestal “oude rotten” in de business…die blijven zweren bij de grafieken die draaien tijdens kantooruren…aan de twentyfourfive platformen wil men niet beginnen…in de nachtelijke uren draait er toch geen handel…hierbij vergeet men dat de handel tegenwoordig mondiaal draait dus ook in de nachturen vanwege tijdszones…ook stelt men vaak dat deze grafieken en oscillatoren slechts verlies kunnen opleveren…nou ik weet wel beter…
  Bij een 24 uurs economie horen charts met 24 uurs data…da’s mijn mening…

  Mooie avond…

 121. Jan B says:

  Hallo Loran en Roelof,

  Het is jullie blijkbaar ontgaan dat zelfs GJN Fred vrijdag verzocht heeft om zijn nietszeggende posten wat te matigen?

  Ik heb mijn kritiek aan Fred altijd in redelijk nette bewoordingen gezegd, hij daarentegen meende mij voor “dommer dan dom” en “hersenloos” te moeten uitmaken.
  Toen dat gebeurde bleef het aan jullie kant angstig stil!! Met het commentaar wat jullie nu leveren vindt ik dat erg vreemd.

  Eerlijkheid en respect staat bij mij hoog in het vaandel en daar aan ontbreekt het volledig aan bij Fred.
  Maar het maakt jullie blijkbaar niets uit…….

 122. bruun says:

  Beste Bert,

  Ik schakel over op EUR/USD forum.

  Gr.
  Bruun

 123. v.binsbergen says:

  Zullen we er nu allemaal over ophouden? Allemaal onnodige verspilling van energie. Thanks 👍

 124. string says:

  Op mijn 30′ CFD-grafiek is zojuist ’n Hammer verschenen…ik heb de arena verlaten…
  Mogelijk niet helemaal transparant want achteraf…deze trade liep van 11-07/11:09:15/554.97 tot 11-07/20:27:53/552.15
  Er zijn zowel CFD’s als mini CFD’s…
  Een CFD werkt bij mijn broker exact gelijk aan FTI…Euro 200.00 per indexpunt…
  Een mini CFD is…alles delen door 5…(margin spread pos./neg. opbrengst)…

  Nogmaals…Mooie avond…

 125. Gerben says:

  Gefeliciteerd met je winst String. Keurig binnen 20 minuten gemeld, daar mag niemand over zeuren, temeer daar je geen service runt en je richting iemand moet verantwoorden.

 126. Gerben says:

  @Jan B, nog even en je zult zelf ook wel een veeg uit de pan krijgen van GJN. Ik heb de indruk dat Roelof zich overal buiten wilde houden. En Loran gaf ook uitdrukkelijk aan zich niet te zullen mengen in het kinderachtig gedrag, zonder daarbij partij voor iemand te kiezen. Ik was zelf evenmin voornemens me te uiten over wat jij of Fred hier doet, maar het is toch verdomde storend dat je anderen verwijt zich niet in jouw vete te mengen. Dat is in ieder geval iets dat Fred ons bespaart en mogelijk de reden waarom jij wat minder respect ontvangt voor hetzelfde gedrag.

 127. detita444 says:

  Een prettige avond nog iedereen.

 128. wh.giesen says:

  Kinders kinders kinders toch.

  mvg

 129. Jan B says:

  Beste Gerben,

  Ik heb echt niet het idee dat ik minder respect ontvang dan wie dan ook, wel heb ik het idee dat er door sommigen met twee maten gemeten wordt.
  Als je het daar niet mee eens bent, geen probleem.

Geef een reactie