AEX: 566 Vink!

Daar was het uitstapje naar 566. Zit er nog meer in het vat? Dat hangt af of de AEX in de eerste uren zich staande kan houden boven de zone 564.

De AEX is gisteren uit de voorliggende bandbreedte gebroken. Ging dat met overtuiging? Nee, niet echt. Het niveau 566 is gehaald. Zoals bekend is dit niveau gebaseerd op de toppen van augustus 2018. Ook vandaag zal de eerste aandacht uitgaan naar de koersontwikkeling rond 566. Maar dat is uiteraard slechts de helft van het verhaal.

De oude lijn op 564.50 staat nog ingetekend. Deze kan nu als steun gaan fungeren. Zie dat de AEX wederom netjes boven haar MA20 noteert en dat deze lijn naar alle waarschijnlijkheid ook in de eerste uren van vandaag richting het hierboven genoemde niveau door klimt. Daarom onveranderd de insteek dat zolang de AEX boven MA20 noteert het verdere verloop het voordeel van de twijfel krijgt. Een vervolgstap naar 569 is nu mogelijk.

Maar er was toch geen overtuiging? Klopt. Zie dat de RSI vooralsnog niet kan volgen. En dat is vaak een duidelijke waarschuwing. Vandaar de expliciete opmerking dat de AEX zich wel staande moet houden boven 564.50. Zakt zij terug dan lijkt de weg weer open naar 558.50. Voor nu dus slechts voordeel van de twijfel met het keerpunt van het scenario rond 564.50.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat de lijn over de meest recente toppen vanaf februari ingetekend. Door het verloop van de tijd is deze lijn inmiddels al weer wat verder geklommen, alleen de bewegingsruimte tot aan deze lijn is beperkt. Vandaar dat vooralsnog niet verder gekeken wordt dan mogelijk 569. Let op, deze mogelijkheid staat en valt met het behouden van 564.50.

Het is momenteel dus even beweging op de centimeter.  Nog steeds geldt dat de RSI in de achterliggende dagen niet veel verder is gekomen dan een flirt met de OB-lijn. Van echte overtuiging is geen sprake geweest.

AEX-DagGrafiek

De weekbar van vorige week staat bekend als doji. Deze koersbar duidt de twijfel in de markt.  Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 in de koersgrafiek duidelijk onder MA50.

Reden om nog steeds wat terughoudend te zijn op het verdere verloop van de AEX.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Na een aantal uur handel noteert de AEX nog steeds 566. Of, om een quote uit de DD van vanochtend aan te halen, het is vooralsnog inderdaad allemaal een beweging op de centimeter. Let op, de RSI is vanochtend netjes OB geworden. Met deze wetenschap in het achterhoofd blijft de gedachte aan 569 overeind zolang de AEX zich staande weet te houden boven 564.50. Dat neemt niet weg dat een test van dit niveau in de komende uren aannemelijk is. En de vraag is maar of de steun houdt. Nog maar een quote uit de DD van vanochtend dan maar: Voor nu dus slechts voordeel van de twijfel met het keerpunt van het scenario rond 564.50.

44 reacties op “AEX: 566 Vink!”

 1. peks says:

  denk dat we vandaag wel een ob noteren en die 569 dus wat laag ingeschat is . ASML goede cijfers en het sentiment zit wereldwijd goed , bears zijn niet verder geraakt dan correctie in tijd . dus waarom zou het nu opeens wel inzakken?

 2. mikeonyx says:

  Dank voor de analyse GJ
  en dan Ajax

 3. mikeonyx says:

  dank

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Mike,
  In de competitie is het niet mijn club, maar eerlijk is eerlijk, fantastisch wat ze momenteel laten zien. Heb gisteren genoten.
  GRS Geert-Jan

  1. wh.giesen says:

   Ajax was slechts 1 helft fantastisch, maar het deed en doet mij deugd dat zelfs Psv en Feyenoord aanhangers hebben kunnen genieten van wat ze de laatste tijd hebben laten zien. Ik ben zelf geen fan van Ajax, maar ik ben voetballiefhebber en geniet dus ook van Barcelona en Liverpool en Manchester City.
   Doordenkertje, de Brexit gaat plaatsvinden in de komende halve finales;-p.

   mvg

 5. Moneymaker says:

  @peks, volledig met je eens correctie in tijd hebben we gezien dus geen enkele aanleiding om nu negatief te gaan worden op dit moment! We gaan vrolijk verder opwaarts en sluit 600 deze zomer niet uit als de AEX echt de geest krijgt. En eerlijk gezegd kan ik met de opmerking dat het allemaal stroef verloopt zeer weinig aangezien de AEX vanaf januari al meer dan 90 punten is gestegen!!!!

 6. Moneymaker says:

  @jos, ben benieuwd naar je visie?

 7. Roelof says:

  We zijn vandaag aangekomen in een Fibonacci tijdsframe (17-19 april) waar we mogelijk een top gaan zien.

  Dit jaar zijn alle expiratieweken bullish geweest voor de AEX. Dat lijkt nu weer zo te zijn. Deze week hebben we overigens een expiratie op donderdag. Op Goede Vrijdag zijn de AEX én de VS indices gesloten.

 8. WP says:

  @Roelof ook zitten we midden in allerlei cycli die moeten bodemen de komende 2 a 3 weken, hoeft geen enorme correctie te zijn maar wel eentje die wat dieper gaat dan de vorige de 4 van 5??? Binnenkort komen een hele trits data langs die allemaal kunnen dienen als draaidag. Goud was spot on van 9/10 april 🙂 . Zeer volatiele periode dus, ook voor andere markten. Maar kan ook zomaar doordenderen na kleine correctie in plaats van een wat grotere.

 9. Roelof says:

  @ WP: ik verwacht ook een wat diepere correctie de komende weken tot ergens richting de 2e/3e week van mei. Idealiter zien we daar een terugtest van het 200-daags gemiddelde. Maar een bodem tussen 541-544 zou ook al heel mooi zijn

 10. ed says:

  weinig aanleiding voor short, het leek even spannend te worden , wat ook vorige week ook meldde maar de steun lijnen hielden mooi, gisteren was de trigger voor verder up.

 11. Phoenix says:

  Mijn (licht) shortsignaal van vorige week was meteen al afgeketst en snel weer naar long gedraaid. Stelde wederom niks voor, de pompen blijven draaien.
  Is het een zieke markt? Ja dat is het. Maar ja, de koersen staan op de borden, place your bets.

 12. Moneymaker says:

  Ik begrijp vanuit de menselijke emotie dat de shorters onder ons zoeken naar signalen dat het nu toch echt gaat corrigeren maar dat is gebaseerd op hoop en dus een zeer slechte raadgever. Ook deze exp maand idd hoger sluiten waarbij morgen de 570 zeker niet mag worden uitgesloten, wat prima is voor de geschreven puts ;-). Het wordt hier per dag rustiger enkel de longers melden zich nog heb ik het idee, tja dat was de route de afgelopen maanden.

  1. ed says:

   @MM overigens wil ik melden dat ik niet een specifieke long man ben, ik pronbeer te traden long en short , eigenlijk maakt het me niet uit wat de AEX doet, als hij maar beweegt.

  2. WP says:

   Wie zegt dat ik short zit???

  3. detita444 says:

   Zolang jij hier je zelfgenoegzame onzin uit komt kramen, wordt het hier inderdaad met de dag rustiger.
   En dat heeft niets met long, short of cash zitten te maken, maar alles met jou.

 13. Moneymaker says:

  Ooit komt er een dag dat het flink gaat zakken….wellicht als pasen en pinksteren op een dag vallen maar dat is vaak als de laatste shorters kapot zijn en uitgerookt….kortom voorlopig niet

  1. ed says:

   @ MM kunt u zich voorstellen dat dergelijke opmerkingen voor velen nutteloos zijn? het is nl niet meetbaar wat u zegt

 14. Roland says:

  Mogge
  als Hagenees ook genoten

  La Gazzetta dello Sport: “Ajax, met de kleinkinderen van Cruijff, heeft Juventus verslagen, nog meer in de uitvoering dan in de uitslag!” En: “Wanneer totaalvoetbal het verschil maakt, en niet Cristiano Ronaldo!”
  Cruijff
  https://www.youtube.com/watch?v=y2XVX9RbEgY

 15. peks says:

  reacties zijn inderdaad wat pover , word hier enkel gereageerd door diegene die in de juiste richting zitten ? dan is discussie nutteloos . je kan toch niet alleen reageren op mensen met dezelfde visie en weken verkeerd zitten daardoor ? ofwel ?

  1. ed says:

   wat valt er te zeggen over een beurs die vanaf 4 jan op twee en half hapering na maar een kant op wil? het is trend is trend till it ends. Wanneer en op welk niveau de trend wijzigt weet niemand, zelfs MM niet. daarvoor heb je een grafiek die de kantelpunten aangeeft.

   1. Roelof says:

    Haha, zelfs MM weet het niet……die gaat ons….. nadat de top gezet is, zoals altijd, achteraf heus wel vertellen dat hij precies op dat moment short is gegaan …….. en daar meteen heel erg veel calls heeft geschreven………

  2. ed says:

   wel zien we in het grotere plaatje een wig verschijnen, maar die kan tot 572 zonder pijn ingevuld worden

  3. Roland says:

   geachte heer Peks u begint al uw postings met denk of ik denk .
   Daar kan ik persoonlijk niet zoveel mee dus zeker geen discussie of reacktie op uw denken
   zie liever een grafiek die uw denken onderbouwt.
   Zelfde als een postings van Roelof
   We zijn vandaag aangekomen in een Fibonacci tijdsframe (17-19 april)…..ok fijn kan ik niets mee als ik geen beginpunt weet…..
   of Wp
   ook zitten we midden in allerlei cycli die moeten bodemen de komende 2 a 3 weken
   welke dan ? anders kan ik er niks mee
   dan hebben we nog de onderbuikgevoelens van MM en of het verwachtten zonder onderbouwing … u snapt daar kan ik ook niets mee
   ed
   17 april 2019 om 10:15
   beste posting van de dag mooi met grafiek etc…

   affijn u snapt ik denk er het mijne van 😉

   groet

   1. Roelof says:

    Beste Roland, ik snap wat je zegt. Gelukkig post ik ook nog wel eens een aantal grafiekjes……….

    Overigens heb ik hetzelfde met een aantal postings van jou……….zoals die over je buurvrouw. Daar kan ik niet zoveel mee op een forum over technische analyse. Ik denk daar het mijne van……….

    1. Roland says:

     Beste Roelof wat je zegt is waar.
     dat ik jou en Wp heb genoemd is omdat het vandaag zo was..
     wp post ook grafieken en jij ook het zijn voorbeelden neem het niet te persoonlijk….

     1. Roelof says:

      doe ik ook niet……….

   2. WP says:

    Heb weinig te tonen Roland dit is de daggrafiek alles werkt naar een top in een soort gigantische stijgende wig op de 2 uurs daar komt hij het best tot `zijn recht
    https://www.tradingview.com/x/ZiwdOpq8/

    1. WP says:

     de 2 uurs dus, niet de dag overigens is die daar ook te zien

     1. string says:

      Intraday stijgende wig aan het eind van een opgaande beweging…da’s dus géén voortzettingspatroon…
      Op de dagplaat lijkt ie mij al te ver richting de Apex te zijn gelopen…om daar nog kracht uit te halen…
      Tussen 50% en 75% vanaf de geboorte wig tot apex…en dan was het vandaag de laatste kans…grafisch bepaald…

 16. Roelof says:

  @ MM: hou nou toch eens een keer op zo op de man te spelen!!

  Ik herinner jou ook er toch ook niet steeds aan dat je op de december 2018 bodem vol short zat en dat je tot begin februari gedacht hebt dat we gingen dalen. En dat je eind maart, in de daling van 555 naar 538, short zat omdat het echt niet meer ging stijgen…………pfffff

  1. Roelof says:

   Hey, de post van MM waar ik op reageerde is zowaar verwijderd? Goede zaak, GJN.

   1. string says:

    Heb de tekst niet gezien…hoef het niet- en wil het niet weten…kan er me wel wat bij voorstellen…
    Goede zaak als er volgend…gepaste besluiten worden genomen…

 17. peks says:

  ik begin misschien met ik denk , omdat moest ik zeggen ik ben er zekers van , ik een waarzegger zou zijn en waarschijnlijk schatrijk
  mvg peks

  1. Roland says:

   Het doel van ieder TradeIdee-forum is om bezoekers in gesprek te laten gaan ten einde elkaar op ideeën te brengen en om van elkaar te leren.
   ik denk dat uw denken mij geen ideeen geeft nog overzicht waarom u dat denkt

   een grafiek of enige ondebouwing ? zou fijn zijn
   dank en groet

 18. Roland says:

  feest in vorkjesland
  https://invst.ly/akei2

 19. Phoenix says:

  Opvallend, de S&P bijna 0,4% in de min, de AEX futs reageren niet.

 20. maurice says:

  AEX is dus bezig met een inhaalslag !

  1. string says:

   Mogelijkheid B…

   Of gaat de inhaalslag omlaag wat later maken…

   1. maurice says:

    ja, na vrijdag

    1. string says:

     Kan ik wel mee leven…is ook wat later…

     1. WP says:

      SPX is vandaag uit zijn wig gevallen met luid geraas 😉
      https://www.tradingview.com/x/V6MbWsvO/

    2. WP says:

     na expiratie om precies te zijn op donderdag heb ik zomaar een idee. Vrijdag alles dicht, maandag ook euronext .

 21. detita444 says:

  Zou je zo maar gelijk in kunnen krijgen WP. 😉

Geef een reactie