AEX: 565.50?

Al enkele dagen loopt de zone 565.50 als rode draad door de DailyDosis. Opnieuw lag de hoogste koers van maandag exact op dit niveau. Weet de AEX haar eerste weerstandzone vandaag te overwinnen?

AEX-IntraDagGrafiek

Na het testen eind vorige week van de steunlijn in de kleinste grafiek onder de bodems van eind mei lag de nadruk van de DailyDosis gisteren op de eerste weerstand. Inderdaad is de AEX maandag netjes tot de horizontale lijn opgelopen welke gebaseerd is op de toppen van 5 en 7 juni.

In de RSI is in dit proces een NR ontstaan, welke staat ingetekend, en daarnaast bleef de indicator in de slotbeweging haperen onder de OB-lijn. Ondanks deze gegevens luidt de verwachting dat de AEX vanochtend de druk op haar eerste weerstand wederom gaat opvoeren. In lijn met de DailyDosis van vorige week kan deze ontwikkeling gezien worden als een nieuwe StressTest. In de DailyDosis van vorige week donderdag is aangegeven dat koersen boven de eerste horizontale barrière- lijn naar alle waarschijnlijkheid alweer een nieuw obstakel tegenkomen rond 568. Vooralsnog lijkt de verdere opwaartse ruimte dus beperkt. Een verwachting welke mede ondersteund wordt door de hierboven aangehaalde ontwikkeling in de RSI gisteren.

Bij koersen boven 565.50 gaat de aandacht gelijk uit naar dezelfde 565.50. Met deze opmerking wordt bedoeld dat de bovenste horizontale lijn in de kleinste grafiek na een doorbraak dienst moet gaan doen als eerste steun. Op basis van de huidige stand van de indicator mag worden betwijfeld of dit gaat gebeuren. Zakt de AEX gedurende de sessie weer terug onder het niveau uit de titel dan komt de openings-gap van maandag weer in beeld. In de eerste DailyDosis van deze week is de verwachting uitgesproken dat dit hiaat op korte termijn gevuld kan gaan worden.

Samenvattend: de AEX wordt onderworpen aan een nieuwe StressTest. Het vraagteken in de titel van vandaag is een expliciete verwijzing dat koersen boven 565.50 mogelijk zijn. Verdere potentie in eerste instantie beperkt tot 568. Vraagtekens of 565.50 gedurende de dag als steun kan fungeren lijken terecht. De gap van maandag staat nog open en dit soort omissies fungeren veelal als magneet. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De vanochtend uitgesproken twijfel of de zone 565.50 na een doorbraak als steun zou gaan fungeren, bleek terecht. Op basis van de ontwikkeling van de RSI op maandag moest serieus rekening worden gehouden dat een terugtest zou mislukken en inderdaad was de euforie al binnen het eerste half uur over. Opnieuw bleek de RSI niet te kunnen volgen. Zie rode cirkel. De steunlijn in de RSI is doorbroken. Op dit moment is de AEX aanbeland bij de eerste gemiddelde lijn. Enige steun lijkt aannemelijk, maar de slotconclusie uit de DailyDosis van vanochtend staat na de eerste uren van vandaag nog overeind. Deze luidde dat de gap van maandag als magneet kan fungeren. De bovenkant van de gap noteert rond 561.75, hetgeen op dit moment niet geheel toevallig samenvalt met de tweede gemiddelde lijn. De onderkant van de gap noteert rond 560.00. Blijkt deze gap in de komende uren inderdaad te trekken, dan betekent dit in de dag-grafiek een serieuze reversal-bar. Indien zo, dan daarover uiteraard meer in de DailyDosis van woensdag.

41 reacties op “AEX: 565.50?”

 1. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  Merci à tout.
  Bonne soirée et Demain.
  Salut,
  Bert

Geef een reactie