AEX: 550/551

Precies een week geleden werd op deze plek in de DailyDosis gewaarschuwd voor het verschil tussen de cash-markt en de handel na het gebruikelijke slot van de AEX. Destijds had de opmerking betrekking op de terugtest op 533.50. Afgelopen vrijdag gold hetzelfde voor 545.50.

AEX-IntraDagGrafiek

“Na een doorbraak volgt veelal een terugtest. Dat betekent dat serieus rekening mag worden gehouden dat gisteren niet voor de laatste keer de zone 545.50 in het scherm heeft gestaan.”Zo luidde de conclusie van de laatste DailyDosis van vorige week.

Wordt slechts een blik op de afgedrukte cash-markt grafieken geworpen dan lijkt het of deze terugtest (nog) niet heeft plaatsgevonden. Net als vorige week maandag kan ook nu echter gemeld worden: Niets is minder waar! Wordt de na-markt onder de loep genomen dan kan worden geconcludeerd dat de AEX vrijdagavond precies het niveau 545.50 heeft aangetikt. De graadmeter vervolgt haar weg met het omdraaien van voormalige weerstand in nieuwe steun. In de kleinste grafiek staan daarom een hoop horizontale lijnen onder de huidige slotstand ingetekend.

Na een succesvolle terugtest mocht de blik op 550 en op de derde, en dus laatste, reactie-lijn van de beweging 573 tot 516. Deze lijn is vrijdag bepaald op 551. Dat brengt een volgende zone op 550/551. Zie hier de titel van vandaag.

Aangezien deze zone onder andere gebaseerd is op de laatste reactie-beweging van de voorafgaande daling wordt het gebied 550/551 in de komende dagen cruciaal voor het neergelegde langere beeld in Blik van de Nik. De theorie stelt immers dat na het overschrijden van de laatste reactie-lijn ook vaak een volledig herstel plaatsvindt. Uit de week-grafiek wordt inmiddels ook duidelijk dat het scenario van de terugtest op de voormalige steunlijn tegen haar grenzen aanloopt en zwaar onder druk komt te staan bij koersen boven de niveaus uit de titel van vandaag.

Voor de volledigheid de slotopmerking dat ook voor vandaag geldt dat de zone 545.50 als eerste steunpilaar mag worden gezien. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De laatste grens, om nog vast te kunnen houden aan het langere verhaal in Blik van de Nik, is vanochtend in de DailyDosis gesteld op 550/551. Het befaamde beeld van het elastiekje welke op spanning staat. De AEX start de week vooralsnog vrij rustig, waarbij de weerstandzone 550/551 nog niet onder druk is komen te staan. De RSI laat ook een beeld zien van afvlakkende toppen, waarbij wel opgemerkt dat zij nog netjes in haar Bull Market Range noteert. Een poging om op te lopen richting 550/551 in het tweede deel van de sessie mag dan ook zeker niet worden uitgesloten. De verwachting luidt onveranderd dat deze horde lastig zal zijn. Hapering rond genoemde zone geeft dan aanleiding om later weer 545.50 te verwachten en lager!

50 reacties op “AEX: 550/551”

 1. Ab says:

  kan morgen ook pas er onder gaan peak is 17 april verwacht

 2. floriaantje says:

  Volume blijft toch redelijk hetzelfde niveau aanhouden…

 3. detita444 says:

  Wordt moeilijker qua TA.

 4. detita444 says:

  En wat is tenslotte 1 dag in dit geval, of 0.02% koersverschil…..?

 5. detita444 says:

  Een spike omhoog of omlaag zou wel wat oplossen. 😉

 6. detita444 says:

  Om geen geslachtelijke gemeenschap te hebben met insecten, oftewel geen mieren te neuken, komt het op mij wat onbeslist over…. 😉

 7. floriaantje says:

  Slot 2680; heb de 1/2 van m’n positie guitig afgeroomd.

 8. floriaantje says:

  Amai, beste Fred, gaan we chicaneren 🙂

 9. floriaantje says:

  Er zullen morgen wel weer genoeg muggezifters zijn p^diverse sides met “plausibele” anticipaties
  “what’s next”… Heb wat beters te doen.
  SY, bonne soireé, Fred

 10. detita444 says:

  Bonne soirée Bert, cy tomorrow.

Geef een reactie