AEX: Stemmen

Gisteren is ingezet op het zoeken naar de volgende lagere top in de beweging sinds 25 februari. Vandaag gaat de zoektocht verder!

Dat gemiddelde lijnen een belangrijke rol als keer- en/of kantelpunten spelen is in de DD al meerdere keren opgemerkt. Gisteren was wederom een voorbeeld. De MA20 uit de kleinste grafiek heeft de verkoopdruk tot tweemaal toe opgevangen zodat deze lijn ook voor vandaag als eerste dynamische steun kan worden aangemerkt. Zoals in de afgedrukte grafiek valt af te lezen is de MA20 inmiddels opwaarts gekruld.

Worden alle drie de time-frames bekeken dan komt daaruit de zone 538 naar voren. In de kleinste grafiek op basis van de MA200. In de dag-grafiek op basis van de MA20. In de week-grafiek op basis van de MA50. Met de opmerking over keer- en/of kantelpunten in het achterhoofd, kan de zone 538 vandaag als eerste barrière worden meegegeven. Aan de onderkant kan voor vandaag, naast de hierboven reeds aangehaalde MA20, ook de horizontale lijn op 534 worden aangemerkt als eerste steunpunt. Dit uiteraard op basis van de insteek oude weerstand nieuwe steun.

De eerste bandbreedte voor vandaag lijkt daarmee gezet op 538 tot 534.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek komt, zoals hiervoor reeds aangehaald, de MA20 in beeld. Maar dat is niet alles. Een aantal dagen geleden is gewaarschuwd voor het sluimerende gevaar van een nieuw te vormen PR in de dag-grafiek. Met de ontwikkeling van maandag is dit proces weer een stap verder gevormd. Even ter opfrissing van het geheugen, de eerste bouwstenen zijn gelegd op 8 en 26 februari. Om de PR te activeren dient dan wel de RSI in onderstaande grafiek weer opnieuw tot boven de OB-lijn te klimmen. Voor vandaag lijkt daar geen sprake van te zijn.

Voor de volledigheid van de DD wel de opmerking dat de potentiële set-up een ijkpunt kent op 546.

AEX-DagGrafiek

In de week-grafiek wordt het beeld langzaam maar zeker duidelijk dat de AEX het gevecht met de MA50 lijn en de ingetekende weerstand heeft verloren. De index heeft wederom haar meerdere gevonden in de oude bekende zone 541 – 544 . Al met al blijft de DD op het spoor dat de AEX zwak ligt. Het grotere beeld geeft aanleiding om rekening te houden met het opzoeken  van de MA20 uit de week-grafiek die op 517 noteert. Deze lijn valt momenteel vrij nauwkeurig samen met de eerste reactielijn op de gehele stijging van 2019 die de AEX heeft opgetild van 472 naar 544. De eerste reactie-lijn ligt  op 517.

Zie in deze ook Blik van de Nik Maart 2019. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Tikkie, Takkie, Nakkie. Zo kan de AEX in de eerste uren van vandaag het best worden omschreven. De eerste grenzen zijn vanochtend gezet op 538 en 534 en tot nu toe houdt de index zich redelijk aan deze piketpalen. Let wel, de druk op de onderkant begint toe te nemen. Deze ontwikkeling ligt in lijn met de verwachting dat de AEX vanochtend op zoek is gegaan naar de volgende lagere top binnen het beeld vanaf 25 februari. De gedachte is dat 534 gaat breken en dat het eerst volgende punt voor vanmiddag nu op 532 ligt. Voor het wat grotere plaatje is echter de constatering dat de dalende koersbeweging vanaf eind februari intact is.

80 reacties op “AEX: Stemmen”

 1. Jurrian says:

  De S&P 2797 van GJ en de AEX 536.9 van Ad lijken dikke strepen in het zand op het strand.
  Maar het waait wel hard.

 2. floriaantje says:

  Beste Fred,
  Als dat “Damrakkertje” niet meer interessant is voor u, kunt u gebruik maken van onze
  jiddische GS-boys nieuw aanbod :
  “A Goldman Sachs Group Inc. profit machine that has invested the bank’s own money in Asian property, African startups and troubled U.S. retailers, among other ventures, is opening up to outside investors”.
  [ bron CS -Broker]
  MVG., 🙂
  Bert

  1. detita444 says:

   Geen goed teken Bert, dan willen ze hun eigen geld er uit terug halen.

   1. floriaantje says:

    Daarom blijven ze , beste Fred, uitgekookt en slim.
    MVG.,
    Bert

 3. Jan B says:

  Leek het er vanmorgen op dat de DD nu eens perfect uit zou komen, verpest GJN het voor zichzelf door in de Middag Update te verwachten dat de 534 gaat breken en het eerst volgende punt vanmiddag de 532 is…… is dat nou jeugdige overmoed? 🙂

  1. bvk67 says:

   LOL
   ps. recessie in Europa is niet ver weg meer he, met al die PMI’s onder de 50 !

   1. floriaantje says:

    Beste Bart,
    Welcome back.
    MVG.,
    Bert

    1. bvk67 says:

     Hallo Bert,
     Ben herstellende van een dubbele longontsteking. Dus even andere zorgen. Zal weer proberen de draad op te pakken.
     Grs, Bart

     1. floriaantje says:

      Hi Bart,
      Strekte bij deze…anders komt u naar de “sunshine state” : zeelucht vol met jodium
      en 26° C.
      MVG., 🙂
      Bert

 4. Jurrian says:

  Op gezette tijden komt Jan B hier tegen het hek plassen omdat hij een hekel aan G-J heeft.
  Dat is net zoiets als bij de buurman aanbellen en zeggen je ben een hufter. Maar dáár is moed voor nodig.

  1. detita444 says:

   Precies. Fijn dat iemand eind van de dag steeds alles kritisch beziet en verder zelf nooit iets zinnigs meldt. 😉

 5. Henk Heus says:

  we openen morgen op 544 zodat de meesten hier weer zijn gedrold.

 6. Jan B says:

  Beste Jurrian en Detita, Ik waardeer GJN zeer omdat hij al jaren gratis zijn mening geeft over de AEX, waar ik ook regelmatig mijn voordeel mee heb gedaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik dan niet op een nette manier kritiek mag hebben, hij zit er dit jaar nu eenmaal regelmatig naast.
  Gaan jullie dan maar door met lekker politiek correct zijn.

 7. Phoenix says:

  Michael Ahrens heeft een nieuwe vlog, zijn voorkeursscenario is duidelijk up en staat daarmee haaks op die van TradeIdee. Op z´n minst interessant.

  1. miked says:

   er wordt hier al een tijdje naar benee gekeken he’…

 8. floriaantje says:

  S&P500 gesloten rond de weerstand 2797. Wacht op de volgende ontwikkelingen
  van de “Brexit-soap” morgen en eventueel overmorgen.
  Prettige avond verder en tot morgen.
  MVG.,
  Bert

 9. string says:

  Ben vanavond om 19:22 uur ingestapt op US500…
  Als ik kijk op de dag-grafiek naar de candle van gisteren en hoe deze gepositioneerd staat…dan denk ik dat het slechts één kant op kan…en da’s niet wat Snoepjes denkt…
  Ik durf de strijd wel nonstop voort te zetten tot morgenochtend…en mogelijk langer…
  Krijg ik geen gelijk dan kost het ’n beetje…wordt mijn gedachte wel akkoord bevonden door de grote jongens…dan loop ik binnen en zit volgende week op Lanzarote…met me laptop onder de klapperboom hè…

  Mooie avond…

  1. detita444 says:

   Beste String, in het laatste geval moet een goed hotel op Gran Canaria er ook wel van af kunnen i.p.v. dat kale Lanzarote 😉

Geef een reactie