Hoeveel kun je verdienen aan een Crash?

Zoveel kun je verdienen aan een crash!

We staan inmiddels op een dusdanig hoog niveau in de aandelen dat we zeker rekening moeten gaan houden met een serieuze correctie of crash. Voor mensen die een aandelenportefeuille bezitten is het belangrijk om deze in te dekken en voor speculanten, zoals ik, kan het een moment zijn om veel geld (terug) te verdienen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om op een crash in te spelen, en de beste mogelijkheid is het handelen in opties. De volatiliteit (beweeglijkheid) is historisch laag en dat betekent dat de optiepremies ook erg laag zijn, met andere woorden…opties zijn goedkoop. Voor aandelenbezitters is het schrijven (verkopen) van een call in combinatie met het kopen van een put een perfecte oplossing. Deze strategie vergt wel wat margin, maar daar wordt de waarde van de aandelenportefeuille voor gebruikt.

Voor speculanten, dus beleggers zonder aandelenportefeuille, is het kopen van een put optie een prima oplossing. Maar je kan ook extreem goed speculeren met CFD’s! Het handelen in CFD’s is wat eenvoudiger dan het handelen in opties en je hebt ook geen expiratie waar je rekening mee moet houden. Je kan een CFD dus eigenlijk wel vergelijken met een future, maar dan met wat extra mogelijkheden. Zo kan je een CFD ook in fracties handelen, dus 0.01 in plaats van 200 bij de FTI, en je krijgt meer ruimte met CFD’s. Daar bedoel ik mee dat je grotere posities kan opzetten omdat je veel meer bestedingsruimte hebt.

 

Reken is weten.

Maar laten we eens gaan rekenen en kijken wat een crash zou kunnen opleveren wanneer je belegt met een “crash positie” van euro 1500,-

Een crash voltrekt zich vaak in 2 stappen…een forse beweging naar beneden van 30%, vervolgens een herstel van 20% en tenslotte de laatste klap van nog eens 25%. Met de huidige stand in de SP500 index van 2575 betekent dit dat we eerst zakken naar 1802, vervolgens een herstel naar 2163 en tenslotte naar de bodem van 1622.

We beginnen met een positie van 0.20, dat is voorzichtig, maar dat betekent wel dat de stoploss van deze constructie ligt op om en nabij de 2650 in de SP500.

In de eerste fase, van 2575 naar 1802, sluiten we de helft van de positie. We nemen winst, maar houden positie voor als het toch verder in elkaar stort. Wanneer de koers is hersteld naar 2163 dan vergroten we de positie van 0.10 naar 0.50. De laatste fase, van 2163 naar 1662, hebben we dus een grotere positie en dat kan ook omdat de account ook een stuk hoger is.

Na wat rekenwerk komen we uit dat we van euro 1500,- nu ruim euro 35.000 hebben gemaakt. (eurusd 1.17) En dit is nog een redelijk conservatief qua positiemanagement, een actievere trader zou het rendement met gemak nog verder kunnen opschroeven.

Mochten er lezers zijn die dit misschien een interessante “dobbel” vinden maar het zelf wat te omslachtig vinden om op te zetten, dan wil ik best dit “Conquer the Crash I” handelssysteem introduceren. Laat een reactie achter als je dit leuk lijkt, we komen er binnenkort op terug.

Maar gaat die crash dan ook echt komen?

Jazeker, maar we moeten nu goed de markt in de gaten houden om te zien wanneer dit gaat gebeuren.

 SP500

De trend van de SP500 beweegt zich nog immer omhoog…Van de week leek het er heel even op of we door de Twindicator lijn zouden gaan, maar dat was niet het geval. Ik begin een beetje als een kapotte langspeelplaat te klinken, maar alle signalen staan nog steeds op groen. We zitten wel weer rond het niveau van de oude top, dus een short kan…mits je een koste stoploss hanteert. Maar beter kan je wachten met een short totdat de Twindicator lijn echt doorbroken wordt.

Bitcoin

De Bitcoin heeft eigenlijk hele mooie en goed leesbare grafieken, en daarom wordt het volgen van de koers ook steeds interessanter. Ook kan je nu veel eenvoudiger in Bitcoins handelen en zal dat de populariteit alleen maar verder vergroten. Ik denk dat veel speculanten wachten op een koersdaling, puur omdat het allemaal zo enorm hard is gestegen de afgelopen tijd, maar op de chart is daar nog geen spraken van.

US 30 year Bonds

De Amerikaanse “bondjes” liggen er nu al geruime tijd niet echt goed bij. De rente is duidelijk aan het oplopen en dat zie je terug in de obligatieprijzen. Een oude wijsheid is dat de “bondmarkt” altijd vooruit loopt op de aandelenmarkten. In de bondmarkt zou het slimme geld zitten en in de aandelenmarkt zitten de volgers. In de onderstaande weekgrafiek van de 30 jarige bonds zie je duidelijk dat deze trend nu al even aan de gang is. Ook de Twindicator geeft een short aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter