Ik spreek mij uit!

Sinds vorige zomer heb ik het genoegen gehad om hier op TradeIdee mijn ongezouten mening en visie met jullie te delen. Zoals jullie weten is deze eerlijk en oprecht. Ik zie de centrale banken op de korte termijn als redder, maar op de lange termijn juist als veroorzaker.

Rente stijgt

Nu de rente in Amerika en Europa stijgende is, valt te bezien hoe de mondiale markten hier mee om zullen gaan. Vooral in Amerika is een 10 jaars rente van boven de 2.7%, echt een alternatief voor aandelen aan het worden. In Europa noteert de Bund op het hoogste niveau in 2 jaar tijd (zie grafiek). Nog niet direct een alternatief, maar deze geeft wel aan dat een renteverhoging van de ECB alsmaar dichterbij komt. Zoals ik vaker heb benoemd zorgen hogere rentevoeten voor eventuele correcties voor de aandelenmarkten. Wanneer deze correcties te heftig worden. zullen de centrale banken zich zorgen gaan maken. Zij zitten namelijk vol in zowel obligaties als aandelen. In mijn optiek zal de rentesprong dus ook niet structureel doorzetten, hetgeen weer goed is voor mijn stokpaardje Zilver.

Zilver moet deze maand boven de 17.20 sluiten

Voor de langverwachte uitbraak van Zilver hanteer ik de maand grafiek. Tot nu toe is deze uitbraak elke keer mislukt. Een slot in januari boven de 17.20 (zie grafiek) zal deze uitbraak dichterbij brengen. Hierna zou de weg open moeten liggen tot 18.00-19.00 USD. Het Fed besluit morgen zal hierin een belangrijke rol gaan spelen.

Ik wens een ieder, die mijn columns heeft gelezen voor de kritische noot, veel succes en wijsheid. Voor inzichten in Zilver en mijn visie op de beurzen, verwijs ik naar mijn Twitter (@SvdHijden) en mijn LinkedIn. Ik zal mijn werkzaamheden bij TradeIdee stopzetten. Uiteraard wens ik de heren van TradeIdee alle succes en ik weet zeker dat onze wegen zich blijven kruisen in de toekomst.

 

Eén reactie op “Ik spreek mij uit!”

  1. Geert-Jan Nikken says:

    Namens TradeIdee wil ik Sybren graag bedanken voor zijn bijdragen de afgelopen maanden. TradeIdee wenst hem alle goeds en succes bij zijn nieuwe werkzaamheden!

    GRS Geert-Jan

Geef een reactie