Dagelijks slecht nieuws over de Euro biedt een leuke handelskans

Slecht nieuws

Hoe raar kan het verkeren. Bijna dagelijks berichten in de krant die een potentiële bedreiging voor de Euro inhouden jagen de markt angst aan om Euro’s te willen bezitten. Goud en zilver doen het momenteel wat beter, terwijl de aandelenmarkten steeds dieper naar beneden kijken: een complete griezelshow.

Griezelig? De aandelenmarkten daalden bijna de hele maand oktober. Dat is hier geen drama maar – zeker in de ogen van een cyclusanalist – een doodnormale correctie die ook wel weer eens aan zijn eind komt. Goud en Zilver stijgen de laatste maand, dat geeft doorgaans een verzwakking van vertrouwen in de Amerikaanse dollar aan. Deze maand zou het het gevolg zijn van de aandelenmarktendaling, door een verschuiving van gelden naar men zegt. Maar toch…

De Euro staat te schudden op zijn grondvesten door vanuit twee windrichtingen komende onrust. De dreiging uit het noorden is natuurlijk die van een komende Brexit, het wegsnijden van een historisch invloedrijk EU-lid. Vanuit het zuiden is het zondermeer lastig dat de Italiaanse regering met haar socialere beleid het begrotingstekort verder wil laten oplopen, ondanks de EU. De angst dreef de Euro omlaag naar de 1,1350-regio, zelfs nadat ECB-voorzitter Mario Draghi aan de pers liet weten ervan overtuigd te zijn dat de EU met Rome én met het Verenigd Koninkrijk tot een akkoord komt. Draghi trekt zijn eigen overtuiging enigszins in twijfel, door te zeggen dat de private sector zich moest voorbereiden voor het geval er wél een harde Brexit komt. Ai, ai, ai.

Door de bril van een cyclianalist

Als de prijsdaling in Euro/Dollar die plaatsvindt als dit geschreven wordt op 26 oktober de meest recente bodem van 1,1299 respecteert, kan het een uitstekende koopmogelijkheid zijn. Qua cyclustijd kan er nu of binnen 2 weken een bodem ontstaan, het zou passen. Hanteer wel een stop-loss op 1.1200 of zelfs nog iets lager naar eigen risicobereidheid. Hier is het risico naar beneden (tot 1,1299) ongeveer een halve cent, het stijgingspotentieel in eerste instantie 3,75 tot 4,75 cent, een aantrekkelijke rendementrisicoverhouding. Onderweg ligt er dan nog wel weerstand op de voortschrijdende 23- en 69-daagsgemiddelden nu 1,1518 en 1,1576 en dalende, een makkie als deze cyclus echt bullish blijft.

Als de Euro echter op slotbasis onder 1,1299 valt en de dalende steunlijn A doorbreekt van nu 1,1235 en lager, betekent het hoogstwaarschijnlijk dat hier nog een cyclus van langere termijn van invloed is. Dan kan het eerst nog naar een lagere bodem gaan. In dat geval kijken we naar correctieve stijgingen om short te gaan: hoogtes met bearish oscillatordivergentie, als de prijs een high maakt maar de oscillator achterblijft. Wat het ook wordt, binnen enkele dagen omhoog of omlaag, let op wat er gebeurt  6 handelsdagen vanaf 14 november voor (nog) een handelskans.

Geef een reactie