OptieTrade van de Week: DriePoot Long Fugro

We zetten een affaire op in de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro (tickersymbol FUR). We zien stijgingspotentieel richting de €10,50 zijnde de high van februari.

Een koopsignaal werd gegeven toen de koers in februari aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) uitbrak.

Fugro

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ (positief) sentiment aan, waar de koers de afgelopen maanden boven noteerde. Inmiddels is de koers wat teruggezakt en in de Kumo beland. De onderkant van de Kumo kan rond €8,50 voor steun zorgen.

Onderstaand leggen we een driepoot long uit, waarbij met een geringe investering inspelen op een stijging.

Wat is een Driepoot Long?        
Bij een Driepoot Long gaan we een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat stijgen. We kopen in dat geval een callspread en financieren deze met een geschreven put (=afnameplicht).

Op basis van de huidige prijzen, is de investering slechts 28 euro met flinke potentie vanaf de €9. De maximale winst van €150 (minus de investering) wordt bereikt bij een expiratiekoers boven de €10,50. Bij een expiratiekoers onder de €7,50 moeten we de stukken afnemen voor €7,50 per aandeel. Dat risico vinden we acceptabel. Huidige koers onderliggende waarde: €9,12. 

Huidige positie:
Geen.


Transactie: 

We kopen (Open Buy): 1 FUR JUN 9 Call @ €0,95 (betalen).
We Schrijven (Open Sell): 1 FUR JUN 10,50 Call @ €0,33 (ontvangen).
We Schrijven (Open Sell):  1 FUR JUN 7,50 Put @ €0,35 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 FUR JUN 9 Call

Short: 1 FUR JUN 10,50 Call
Short: 1 FUR JUN 7,50 Put

leaderboard optieacademy

Geef een reactie