OptieTrade van de Week: Geschreven call op Adidas

Op DAX-fonds Adidas (tickersymbol ADS) schrijven we een out of the money call.

Adidas CEO Kasper Rorsted is optimistisch ten aanzien van 2019: “2019 wordt een goed jaar voor ons, omzet en winst zullen groeien en we willen marktaandeel winnen”, aldus Rorsted.

“Natuurlijk kan de ontwikkeling van de economie als geheel niet volledig losgekoppeld worden van de Adidas-activiteiten. Maar de sportindustrie zal blijven groeien, want fitness, gezondheid en vooral sport zijn trends die wereldwijd steeds belangrijker worden.

Naast het handelsconflict met China, dat zijn oorsprong vindt in de VS, schept de op handen zijnde Brexit ook onzekerheid in de economie. Rorsted beschreef de geplande terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie eind maart als “het domste economische besluit in een lange tijd, het ergste dat kan gebeuren”. Het land is een van de belangrijkste exportmarkten voor de EU en Duitsland”, besluit Rorsted in een interview met Süddeutsche.

De koers heeft een dubbele top laten zien op ongeveer €216 en vervolgens eind december gedaald tot onder de €200. Vervolgens is het aandeel opgelopen tot de weerstand van ongeveer €208.

Daarnaast is er nog de dalende weerstandslijn en de ‘all time high’ als weerstand. Deze 3 strepen kenmerken ook Adidas want ze zijn te vinden op ieder sport-item.

We zien niet veel opwaarts potentieel in dit sportkledingconcern en schrijven daarom een ‘out of the money’ call. Zo profiteren we van het wegtikken van de tijd als de koers rond de weerstand blijft hangen. Als de koers op expiratie onder de €220 noteert, dan strijken we ontvangen premie definitief op.

Adidas

leaderboard optieacademy

Eén reactie op “OptieTrade van de Week: Geschreven call op Adidas”

  1. OptieAcademy says:

    En hatseflats. Vandaag Adidas 3% down. De geschreven call werkt al direct. ook al voor de recente lezers.

Geef een reactie