Voor de Cijfers: Randstad

Morgen is het de beurt aan Randstad. De nationale uitzender opent haar boeken. Ook vandaag dus de traditiegetrouwe vooruitblik op TradeIdee.

Randstad-WeekGrafiek

Het beeld voor Randstad kent een licht positieve ondertoon. Vanaf het midden 2016 tot aan het eerste kwartaal 2017 was sprake van een duidelijke opwaartse beweging. Deze ontwikkeling viel daarna stil en het koersverloop in de maanden tot aan de laatste fase van 2017 kunnen omschreven worden als correctief. Over deze correctie van grofweg drie kwartalen kunnen wel wat interessante opmerkingen worden geplaatst.

De eerste is de constatering dat het laagste punt in augustus vorig jaar is gezet op de eerste reactielijn van de hierboven aangehaalde voorafgaande stijging. Het fibo-grid staat ingetekend. Wordt de beweging van de laatste drie kwartalen van vorig jaar wat scherper bekeken dan valt op dat deze de contouren heeft van een omgekeerde Hoofd Schouder combinatie. De drie halve cirkels staan ook ingetekend.

Toen het handelsjaar 2018 van start ging ,wist Randstad de weerstandlijn van de correctieve beweging te breken. Met de hiervoor aangehaalde drie halve cirkels in het achterhoofd kan deze weerstandlijn natuurlijk ook worden geduid als de neklijn van het continuatie-patroon.

Nu stelt de theorie dat na een doorbraak veelal een terugtest volgt. De zware klappen van de laatste weken in de fincanciële markten in het geheel heeft voor Randstad juist de gebruikelijk terugtest gebracht. Een blik op de grafiek leert dat vorige week de oude weerstandlijn weer succesvol is opgezocht. Zie ook dat de twee gemiddelde lijnen rond het niveau van de voormalige weerstand noteren en dat sprake is van een voorzichtige positieve cross tussen de lijnen. De zone €53.00 tot €52.70 kan dus omschreven worden als het eerste vangnet of springplank. Of, om in lijn te blijven met de terminologie van vorige week, als de Sweet Spot.

Nu is het woord continuatie al gevallen. Op basis van het huidige beeld lijkt een hervatting van een stijgende ontwikkeling niet geheel onrealistisch. Op basis van de eerste reactielijn mag in de komende dagen/weken een hertest van de toppen van eerder dit jaar worden verwacht. Dit impliceert €58.50. Wordt deze in de komende periode overwonnen dan komt het koerspatroon in actie. Op basis van de Hoofd Schouder kan een ijkpunt worden berekend op €61.00. Belangrijker luidt echter het idee dat de correctieve beweging is afgerond en dat een nieuwe stijgende beweging aanstaande is.

Geef een reactie