Voor de Cijfers: Randstad

Een drukke week aan het cijferfront. Morgen opent wederom een grote naam uit de AEX haar boeken. Het betreft Randstad. Vandaag dus de gebruikelijke vooruitblik op TradeIdee.

De weekgrafiek van Randstad laat al sinds de start van 2018 een duidelijk dalend verloop zien. Zoals bekend gaan bewegingen zelden tot nooit in een rechte beweging. Dalingen en stijgingen wisselen elkaar af. Ook in een neerwaartse trend. Met deze gedachte in het achterhoofd wordt de ontwikkeling in 2019 bekeken. De stijging wordt gezien als een reactie in de grotere trend sinds 2018. Een aantal aanwijzingen duiden het gegeven dat de reactie ten einde is.

Allereerst het ingetekende neerwaartse trendkanaal. In de laatste maanden van het vorige jaar vond een versnelling neerwaarts plaats waarbij de steunlijn van het kanaal is gebroken. Momenteel vormt dezelfde oude steunlijn nu weerstand. Ten tweede valt op dat de reactie haar meerdere vindt in de eerste reactielijn van de voorafgaande daling. Zie fibo-grid. De gemiddelde lijnen zijn dalend waarbij kort duidelijk onder lang noteert. Tot slot de RSI. Deze is recent OS geweest.

Randstad-WeekGrafiek

In de dag-grafiek valt op dat de recente stijging niet ondersteund is door de RSI. Deze is niet tot boven OB geklommen. De koers is daarnaast uit het korte stijgende trendkanaal gevallen. Reden om aan te nemen dat de herstelbeweging is afgerond en een hervatting van de grotere trendmatige beweging aanstaande is.

Dat betekent concreet dat Randstad zich op kan maken voor een nieuwe lagere bodem. Oftewel, een scenario waarin de koers in de komende weken onder €36.50 zakt.

Randstad-DagGrafiek

 

Eén reactie op “Voor de Cijfers: Randstad”

  1. Hoekstra says:

    Na de cijfers +4% op 45,35

Geef een reactie