Voor de Cijfers: NN-Group

Het einde van het huidige cijferseizoen nadert. NN-Group opent morgen haar boeken. Vandaag de gebruikelijke vooruitblik op TradeIdee.

NN-Group WeekGrafiek

Al lange tijd fluctueert NN-Group in een opwaarts gericht trendkanaal. De buitenste diagonaal stijgende lijnen vormen de bandbreedte van dit kanaal. Zoals valt te zien fluctueert de koers onveranderd binnen de trend. Dat gezegd hebbende, kunnen echter wel wat kritische puntjes aangehaald worden.

Allereerst is een tweede weerstandlijn ingetekend. Deze ligt lager dan de oorspronkelijke lijn. Dit betekent dat de NN-Group al enige maanden niet meer in staat is om het kunstje van begin 2017 te herhalen. Op zich geen probleem want de toppen liggen dan weliswaar tegen een lager genoteerde weerstandlijn, maar liggen nog wel steeds achtereenvolgend hoger. Een kanttekening volgt echter uit het verloop van de RSI.

De theorie stelt dat in een stijgende trendmatige beweging de toppen van de indicator boven de OB-lijn gezet dienen te worden. Dit is echter al maanden niet het geval en ook bij de recente gevormde hogere top bleeft de RSI weer achter. Zie de ingetekende rode cirkel.  Een duidelijke waarschuwing.

De bekende slogan luidt dat een trend een trend is totdat het tegendeel is bewezen. Vertalen we deze wijsheid naar het huidige beeld van NN-Group dan kan worden opgemerkt dat mogelijke verzwakking gezien moet worden als een zoektocht naar de volgende hogere bodem binnen het trendkanaal. De eerste gemiddelde lijn, welke momenteel rond €37,25 noteert, mag als eerste vangnet worden beschouwd. Koop op zwakte, indien deze optreedt, luidt het devies. De verwachting luidt namelijk dat ook in de komende maanden de koers zich blijft voortbewegen binnen de trendmatige beweging. De weerstandlijn noteert momenteel rond €41.75 waarmee ook gelijk het koersdoel voor de komende weken is afgegeven.

Geef een reactie