Voor de Cijfers: Heineken

Maandag trapt Heineken de week af als het gaat om het vervolg van het cijferseizoen. Daarom vandaag de vooruitblik op TradeIdee.

Heineken-WeekGrafiek

Het verhaal van Heineken is eigenlijk al bijna driekwart jaar het verhaal van dood bier. De korte gemiddelde lijn symboliseert dit gegeven heel duidelijk door een naganoeg horizontaal verloop rond ongeveer €86.00.

In de grafiek staan twee horizontale lijnen ingetekend. De koersbeweging zit al maanden gevangen binnen deze bandbreedte. Deze week laat Heineken, in lijn met het algehele marktsentiment, een ontwikkeling zien van een rechte streep bovenkant richting onderkant. De onderkant is overigens nog niet geheel gehaald. Om maar in lijn te blijven met de beeldspraak van eerder deze week: de Sweet Spot ligt nog wat lager.

De onderste horizontale lijn dient maandag alle aandacht te krijgen. Deze opmerking is gebaseerd op de ontwikkeling van de RSI. Bij de laatste keer dat Heineken opliep richting de weerstand van de trading-range bleef de indicator duidelijk achter. Dat is een duidelijk waarschuwingssignaal. Staan de kopers ditmaal niet rond €81.60 opgesteld, dan mag de bandbreedte van grofweg 8 euro neerwaarts geprojecteerd worden. Dat betekent dus dat als blijkt dat de zone €81.60 klapt, Heineken kan doorzakken tot aan pak hem beet €74.00. Bij gebleken steun mag de blik uiteraard weer op de zone €90.00.

 

Geef een reactie