Voor de Cijfers: Ahold-Delhaize

Binnen het huidige cijferseizoen is het morgen de beurt aan Ahold-Delhaize. Vandaag dus de gebruikelijke vooruitblik op TradeIdee.

Ahold-WeekGrafiek

Indrukwekkend! Met deze term kan het beste het recente koersverloop van Ahold-Delhaize worden omschreven. Sinds het laatste kwartaal van vorig jaar laat de koersontwikkeling een duidelijke opwaartse trendmatige beweging zien. De diagonale trendlijnen van het kanaal staan in de bijgeleverde grafiek ingetekend. Naast de diagonale lijnen is echter ook een horizontale lijn aangebracht. En in die lijn zit momenteel toch wel een beetje de pijn. Nadat de koers vorige week relatief dicht in de buurt is geweest van de horizontale lijn duikt de koers een dag voor de cijfers wat neerwaarts.

De lijn waaraan gerefereerd wordt is de lijn over de toppen van juli en augustus 2016 en staat getrokken op €22,20  Voorafgaande aan deze toppen was ook een sterke trendmatige beweging aanwezig maar de geschiedenis leert dat destijds een Waterloo werd gevonden. Nu stelt de theorie dat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen. Anders verwoord, de kans is groot dat op de korte termijn wederom blijkt dat€ 22.20 een stap te hoog gegrepen is voor Ahold-Delhaize.

Wat namelijk opvalt is dat de koers weliswaar in een opwaartse trendmatige beweging noteert vanaf eind 2017 maar tegelijkertijd kan worden opgemerkt dat de koers recent is opgelopen tot aan de weerstandlijn van dat kanaal. Dit in combinatie met de horizontale weerstand. De ruimte tot aan de steunlijn van het kanaal is relatief groot. Een beweging in de komende weken binnen het trendkanaal richting de steun behoeft dan ook zeker niet te worden uitgesloten. Dit impliceert koersen rond €20.20 (=eerste gemiddele lijn) en €19.70 waar de steunlijn noteert.

Geef een reactie