Voor de Cijfers: ABNAMRO

Het is de tijd voor de cijfers van de bank die bestaat uit de Algemene Bank Nederland, Amsterdam Rotterdam Bank als ook uit een deel van Fortisbank Nederland.

ABNAMRO dus. Zo ligt de boel erbij de dag voor dat de cijfers over Q4 en ook geheel 2018 bekend gemaakt gaan worden. Het is niet een best jaar geweest dat kun je wel stellen aan de hand van de downtrend waarin het aandeel het gehele jaar 2018 heeft bewogen. De downtrend gedefinieerd als in een cyclus van lagere toppen en lagere bodems is aangegeven met de rode bogen in de grafiek. Normaliter is de verwachting dat dit proces zich zal doorzetten tenzij er een verandering in het beeld dat de beleggers hierover hebben zich aandient. De verwachting die daar momenteel bij hoort komt neer op een zoektocht naar een nieuwe lagere bodem. Immers, de vorige top was lager zoals die daarvoor en die daar weer voor etc, en bij een zelfde push naar beneden kom je vanzelf uit op een lagere bodem dan de vorige en dan die daar weer voor etc. Of is het ditmaal anders en is dit een eerste hogere bodem? Zie daarvoor de groene boog.

ABNAMRO daggrafiek

Daar is de meest recente daling gaan haperen en is er vraag in het aandeel gekomen. Is dat om dat beleggers er op rekenen dat de cijfers toch beter zullen zijn dan eerder aangenomen mocht worden? Is de macro omgeving verbeterd, rente verwachting enzo? Of is dit tijdelijk en worden we op het verkeerde been gezet en volgt snel een duikeling en dus een vervolg van de eerder benoemde downtrend?

Feitelijk is het laatste de meest aannemelijke uitkomst. Als je de beweging in de algemene markt hebt gezien van de afgelopen tijd je dan ook moet concluderen dat ABNAMRO daar zwaar bij is achter gebleven aangezien het is gedaald. Als je daarbij weet dat een deel van de stijging in de AEX gecreëerd is door ETF’s en Futures die ook vraag in ABNAMRO hebben opgevoerd…

Je kunt je beter afvragen wat er gebeurt als het ineens tegenzit omdat als de markt in zijn geheel hapert of omdat ABNAMRO de hoog gespannen verwachting niet kan waarmaken. Dan moet je bescherming zoeken en dat doe je liever voor het te laat is. Zo geldt dus dat onder 20,90 EUR de daling versneld gaat worden en dat koersen van rond de 19 in beeld gaan komen.  Pas wanneer blijkt dat het aandeel meer dan 23 EUR waard blijkt te zijn om één of andere reden, dan pas kun je stellen dat de boel om is. In dat geval is er voldoende tijd om te profiteren van een trendomkeer en een opwaartse trend die daarop zou moeten volgen. Rustig aan dus.

Samengevat. Pas koersen boven 23 EUR maken dit aandeel overduidelijk koopwaardig. Koersen onder 20,90 EUR nopen tot snel te nemen maatregelen. De downtrend is de trend zolang het zo is. En dat is zo zolang de koersen onder 23 EUR blijven noteren.

2 reacties op “Voor de Cijfers: ABNAMRO”

  1. wh.giesen says:

    De cijfers van Ing werden toch goed ontvangen(+6%) en die waren ook in een downtrend dacht ik en zolang de laatste top in Ing niet is uitgenomen blijft dat ook zo.
    De kans op een uitbraak(+4%) is er echter wel naar mijn mening.

    mvg

  2. Gökhan Erem says:

    Jazeker, die is er ook echter is dat dan ook iets wat gevolgen heeft voor het grotere proces van de trend? Dat moet dus blijken, ook in de dagen er na.

Geef een reactie