Voor de Cijfers: ABNAMRO

Nou laat maar komen dan he, de cijfers van ABNAMRO zijn gepland voor morgen en we wachten af wat er gaat komen.

Zoals het het nu een dag voor de cijfers uit ziet is het niet best en moet er wel heel veel goeds worden verteld wil de negatieve spiraal waarin dit bedrijf zit omgebogen worden in een positief verhaal. Dit even om met de deur in huis te vallen.

Jammer om te zien, maar het is niet het probleem van ABNAMRO zelf. Het is de sector in Europa die er belabberd bij ligt. Cijfers of niet er is er geen één geweest die de afgelopen tijd structurele verbetering heeft weten te boeken door cijfers te publiceren. Het euvel is te groot om met publicatie van periodieke cijfers te verbeteren. Ik kan me niet onttrekken aan de indruk dat dit verhaal zijn kern heeft in het oordeel dat we over de grootste bank der Europese banken (ECB) vellen.

Maar goed, het verhaal gaat over ABNAMRO en de uitwerking van de algehele stemming heeft met het koersverloop van de aandelen van dit bedrijf te maken.

ABNAMRO Daggrafiek

De trend is er al tijden aan. De februari daling was te veel van het goede net als bij alle grote banken in Europa.Wat echter vervelender is, is dat er een structuur in de daling zit. De donker blauwe trendlijn brak en een cyclus van lagere toppen en bodems ving aan (rode dalende lijn). Daar kwam in mei jl. nog een schepje boven op waarmee een hoofd schouder patroon (rode bogen) in werking trad. De neklijn (rode horizontale lijn) werd gebroken waarmee het patroon validiteit kreeg. Met andere woorden, de top werd gezet.

De licht stijgende groene lijn was de meest defensieve lijn die nog een stijging voorzag. Nu die er aan is geldt dat beleggers verwacht worden deze lijn als weerstand te zien. Dat strookt met de ontwikkeling van de laatste dagen waarbij het kopen is opgehouden en er pas op de plaats wordt gemaakt in aanloop naar de cijfers. De stijging tot nu toe heeft dan ook 50% retracement van de daling ervoor opgeleverd hetgeen wordt verduidelijkt aan de hand van de oranje fibo grid. De RSI zegt dat in deze herstel poging tot hier de krachten zijn verbruikt zonder dat er structurele verandering is ontstaan (rode cirkel).

Dit alles plus het feit dat de koersen onder alle belangrijke weerstanden noteren geeft aan dat er neerwaarts geprojecteerd mag worden. Koersdoelen bevinden zich in eerste instantie op de meest recente bodems en als het niet snel anders wordt met de Eurorentes moet er volgens deze ontwikkelingen rekening gehouden worden met koersen bij de 20 EUR. Maar dat heeft niet zo veel met de cijfers te maken en ook niet veel met ABNAMRO. Dat is de algehele tendens in de sector wat bijvoorbeeld ook bij ING bleek. De uitleg van de cijfers was dan ook in lijn met de neerwaartse koersverwachting daaromtrent. We gaan het zien het aftellen is begonnen.

Geef een reactie