Voor de Cijfers: Akzo-Nobel

Het einde van het huidige cijfersseizoen komt in zicht. Als een van de laatste grote namen publiceert Akzo-Nobel morgen haar cijfers. Als te doen gebruikelijk vandaag dus alvast Voor de Cijfers op TradeIdee.

Akzo-Nobel WeekGrafiek

Het spel van Akzo-Nobel is nu al bijna een jaar het spel van de zijwaartse beweging. In bovenstaande grafiek staan de grenzen ingetekend waarbinnen het huidige koersverloop gevangen zit. Zoals valt af te lezen staan de respectievelijke piketpalen geslagen op €79,90 en €71.70.

De huidige impasse komt visueel ook tot uitdrukking door het verloop van de eerste gemiddelde lijn. Al enkele maanden loopt deze horizontaal en met een actuele notering rond €76,00 noteert zij ook grofweg in het midden van de huidige trading-range. Vanuit de RSI valt ook weinig hulp te verwachten. De indicator heeft al lange tijd geen OB- of OS-notering laten aftekenen. Vraag is dus of de cijfers van morgen de impuls kunnen verzorgen om door de weerstand te breken. Op basis van het huidige plaatje mogen serieuze twijfels worden geuit bij de slagingskans. Sterker, de theorie stelt dat een trend een trend is. Uiteraard geldt deze stelling ook voor de zijwaartse variant van een trend.

Met deze gedachte in het achterhoofd kan worden opgemerkt dat de huidige koers relatief hoog in de bandbreedte noteert. Als de verwachting luidt dat de zijwaartse beweging intact blijft, dan impliceert dat vanaf deze niveaus in de komende weken/maanden verkoopdruk tot aan de lijn op €71.70. Deze verwachting blijft geldig zolang de lijn op €79.90 niet wordt overtroffen. Een eerste positieve reactie op de cijfers richting genoemd niveau geeft dus een kans om posities af te bouwen of te verkleinen. Verkoop de stijging richting €79.90. Of, om in lijn te blijven met de vorige Voor de Cijfers, de Sweet Spot om afscheid te nemen ligt net even onder tachtig.

Geef een reactie